ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

SOS! Μεθοδεύουν χειρότερη φορολογική κόλαση!


Επειδή είναι ανίκανοι ή απρόθυμοι να πιάσουν τους συστηματικούς φοροφυγάδες εκεί στο κολασμένο Υπουργείο των ανοικονόμητων οικονομικών, ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά να επιπέσουν με βλοσυρότητα επί δικαίων και αδίκων! Κοινώς, ακονίζουν τα μαχαίρια για να φορολογήσουν τη γριά και το γέρο για τις αποταμιεύσεις που μια ζωή μάζευαν κουκί-κουκί, κάνοντας το σκατό τους παξιμάδι, για ν’ αντιμετωπίσουν τις αναποδιές, αρρώστιες, φακελάκια, κατ’ οίκον βοηθούς, αποκλειστικές, δώρα στα εγγονάκια, κλπ.

«Σε περίπτωση που τα νομίμως κτηθέντα εισοδήματα των φορολογουμένων δεν επαρκούν για να καλύψουν το άθροισμα δαπανηθέντων και αποταμιευθέντων κεφαλαίων, ο συνολικός φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των δαπανών και των αποταμιεύσεων, ενώ ταυτόχρονα θα επιβάλλονται και πρόσθετες επιβαρύνσεις. (…)

Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο θα πρέπει να υποβληθούν στη ΓΓΠΣ, σε ηλεκτρονική μορφή, αναλυτικά στοιχεία για όλες τις δαπάνες που θα έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2012, για ασφαλιστικές εισφορές, κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ύδρευση, οικιακές υπηρεσίες, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, εξόφληση πάσης φύσεως δανείων και πιστωτικών καρτών κ.λπ.» (express)

Τι θα κρύψει, βρε αλήτες, ο συνταξιούχος των 65, των 70 και των 80 ετών, που μένει σ' ένα ανήλιαγο δυαράκι 40 ετών; Μπορεί να έχει δεύτερη μαύρη εργασία;

Η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων θ’ αρχίσει, λέει, να συγκεντρώνει στοιχεία για το καταναλωτικό προφίλ των φορολογουμένων! Κι αν ο φορολογούμενος καταναλώνει από τις αποταμιεύσεις 40 και 50 χρόνων, θα του βάλετε πρόστιμο, βρε αθεόφοβοι, φτιάχνοντας ένα φανταστικό τεκμαρτό εισόδημα;

Μέχρι σήμερα, από την αδίκως πετσοκομμένη στο μισό σύνταξή μου πλήρωνα από τους πρώτους τα άδικα χαράτσια μου, υπέβαλλα από τους πρώτους τη φορολογική μου δήλωση, και πλήρωνα αμέσως τον απαιτούμενο πρόσθετο φόρο με τις εισφορές αναγκαστικής αλληλεγγύης και δε συμμαζεύεται. Το έκανα διότι μια ζωή ήμουν νομοταγής, ακόμη κι όταν το κράτος με αδικούσε, όπως κάνει  συστηματικά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Έτσι μας είχε μάθει ο μακαρίτης ο πατέρας μου. 


Όμως τώρα με τούτη την είδηση φτάνω στα όριά μου! Όχι, ρε, δε δηλώνω τίποτα! Ούτε δαπάνες, ούτε τις πενιχρές αποταμιεύσεις για ώρα ανάγκης που έρχονται από το μακρινό παρελθόν! Προτιμώ να με φορολογήσετε όσο διάολο σκαρφιστείτε για ανύπαρκτο τεκμαρτό εισόδημα, παρά να κάνω τη ζωή μου κόλαση προσπαθώντας να σας αποδείξω ότι είμαι έντιμη.

Όχι, ρε! Δε μ’ ενδιαφέρει πια να σας αποδείξω ότι είμαι έντιμη φορολογούμενη. Θεωρήστε με εκ προοιμίου ανέντιμη και υπεξαιρέστε ό,τι σας γουστάρει από την πετσοκομμένη μου σύνταξη. (Μαζί τις πληρώναμε τις ασφαλιστικές εισφορές για 40 χρόνια, ρε;) 

Προτιμώ να διαφυλάξω σώας τας φρένας μου! Επιλέγω να περιφρουρήσω την ψυχική μου υγεία, παρά να περισώσω κάποια ευρώ από τις αρπακτικές διαθέσεις σας.

Όχι, βρε εφιάλτες, δεν θα κατασπαταλήσω τα πολύτιμα χρόνια της ζωής που μου απομένουν προσπαθώντας να σας αποδείξω τα αυταπόδεικτα, μαζεύοντας χαρτάκια, ισοσκελίζοντας δαπάνες και παμπάλαιες αποταμιεύσεις, για να μη μου βάλετε πρόστιμο. Βάλτε μου όσα πρόστιμα θέλετε, ρε! Πάρτε τα όλα! Την ψυχή μου όμως δεν θα σας επιτρέψω να την πάρετε. ΑΡΚΕΤΑ!

Είπα να μην αρχίσω τη σκληρή αντιπολίτευση από τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, κι έγραψα (με το ζόρι, ομολογουμένως) κάποια άρθρα ενθαρρυντικά και επαινετικά για τη συγκυβέρνηση. Όμως απ’ ό,τι φαίνεται ούτε εσείς έχετε έλεος! Με αναγκάζετε, λοιπόν, να μην έχω κι εγώ έλεος απέναντί σας! (Κι αυτό δε σημαίνει ότι θα λιβανίζω το δημαγωγό Αλέξη Τσίπρα, ή την παραλογιζόμενη Αλέκα Παπαρήγα, ή τον μαινόμενο Πάνο Καμμένο ή τη Χρυσή Αυγή. Είμαι εναντίον όλων των άχρηστων που κουρνιάζουν στη Βουλή για να βολευτούν, πουλώντας μας "προοδευτικά", "διεθνιστικά" ή "εθνικιστικά" παραμύθια της Χαλιμάς.)

Δεν έχετε, όμως, ούτε λογική! Πάτε να νεκρώσετε εντελώς την αγορά! Να μην αγοράζει κανείς τίποτα ούτε από τις παλιότερες αποταμιεύσεις του, από φόβο ότι θα τις προσθέσετε στο τεκμαρτό εισόδημα! Πάτε να εξαναγκάσετε το κάθε γεροντάκι να κρύβει τις οικονομίες του σε τρύπες! Πάτε να μας στερήσετε εντελώς το αμυδρό χαμόγελο που μας έχει απομείνει! Πάτε να οδηγήσετε όλους όσοι έχουν ακόμη καταθέσεις στην Ελλάδα να τις μεταφέρουν στο εξωτερικό. Αυτό πάτε να κάνετε, ηλίθιοι!

Δήμιοι των ελπίδων μας, τι ικανοποίηση αντλείτε από το να μας μαστιγώνετε όλο και με πιο οδυνηρό τρόπο; Προφανώς προσπαθείτε με τέτοιους βάρβαρους τρόπους ν’ αντλήσετε έσοδα ώστε να μπορέσετε να μειώσετε τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης της πλουτοκρατίας από 45% σε 30%. Αυτός είναι ο στόχος σας, ε;

Στύβοντας τον υποσιτιζόμενο συνταξιούχο μέχρις αφυδάτωσης, περισώζετε τα προκλητικά εισοδήματα των κρατικοδίαιτων βουλευτών, δικαστικών, golden boys των ΔΕΚΟ και δε συμμαζεύεται.
Όχι, ρε, δεν θα μετατρέψω τη ζωή μου σε κόλαση!

Α, ναι, να μην ξεχάσω να ρωτήσω: θα κόψετε τις διπλές και τριπλές συντάξεις ώστε το άθροισμα να μην υπερβαίνει το πλαφόν των €2400 που προτείνει το ΚΕΠΕ; Δε φαντάζομαι να ξεχάσετε αυτή τη λεπτομέρεια! Ξέρω χήρα που μαζεύει από τρεις συντάξεις €7.000, ενώ κάθε μία απ’ αυτές δεν υπερβαίνει τα €2400. Αυτή θα την αφήσετε αλώβητη;

Και για ποιο λόγο οι χήρες που έχουν δική τους αξιοπρεπή σύνταξη να εισπράττουν και τη σύνταξη ή συντάξεις του μακαρίτη για 30 και 40 χρόνια; Συνεχίζει να καταναλώνει ο πεθαμένος; Πώς θα επιβιώσουν, ρε, μ' αυτόν τον τρόπο τα ασφαλιστικά ταμεία;

Και να μην ξεχάσω να σας θυμίσω να βάλετε ισόβια στη φυλακή όλους όσοι έπαιξαν τ' αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο τζόγο, είτε ήταν πρωθυπουργοί, είτε υπουργοί οικονομικών, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, είτε πρόεδροι και διαχειριστές των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Με ακούει κανείς από τα παχύδερμα της εξουσίας; Μπάαα!