ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Sahra Wagenknecht: το νέο πακέτο των 11 δισ. αποτελεί ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ!

Ο Αντώνης Σαμαράς και ΣΙΑ παραφρόνησαν! Το νέο πακέτο οδηγεί σε πανωλεθρία!  Η διάσωση του ευρώ είναι διάσωση των τραπεζών!
Ιδού η ετυμηγορία της ΛΟΓΙΚΗΣ από το στόμα εκπροσώπου της Γερμανικής Αριστεράς! Ποιος κοινός νους θα μπορούσε να διαφωνήσει;

Προσέξτε το σχήμα των χεριών της Άνγκελα Μέρκελ στη φωτογραφία. Είναι  συμβολικό! Σα να μας λέει : στο μηδέν θα ξαναγυρίσετε!  
Δείτε  γερμανικές προετοιμασίες για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, εδώ.

Με την ευκαιρία της χθεσινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά και της Άνγκελα Μέρκελ, η Σάρα Βάγκενκνεχτ, αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», προειδοποιεί πως η πολιτική της λιτότητας θα συνεχίζει να οδηγεί την οικονομία της Ελλάδας βαθύτερα στην κρίση, η ανεργία  θα αυξάνεται, και δεν πρόκειται να υπάρξει δυνατότητα εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. (newsit)

Η Γερμανίδα πολιτικός προειδοποίησε ότι αν δεν διορθωθεί αυτή η γραμμή ολοένα και σκληρότερων μέτρων λιτότητας που απαιτούν χώρες όπως η Γερμανία, τα πάντα στην Ελλάδα θα τελειώσουν σε πανωλεθρία. Σημείωσε μάλιστα ότι θα ήταν δικαιότερο τα χρήματα να εισπραχθούν εκεί που υπάρχουν, δηλαδή από τους πλούσιους της χώρας, και να μη ζητείται να πληρώνουν συνέχεια εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.

Ωστόσο, ανέφερε η Γερμανίδα πολιτικός, το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι οι πλούσιοι έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Γι αυτό οι χώρες του Ευρώ θα πρέπει να συνεργαστούν - ασκώντας πίεση και στην Ελβετία - για να εντοπίσουν καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, να τις παγώσουν, να τις διασταυρώσουν με τα ελληνικά φορολογικά στοιχεία, και τελικά θα μπορούσε να ζητηθεί μια εφάπαξ φορολόγησή τους κατά 50%. (σ.σ. οι καταθέσεις κάτω του εκατομμυρίου έχουν ασυλία;)

Κατά την άποψη της κ. Βάγκενκνεχτ, με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζονταν ούτε τα δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρώπη, ούτε οι δραστικές περικοπές που σχεδιάζονται εκ νέου στην Ελλάδα, όπου το νέο πακέτο μέτρων άνω των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ αποτελεί καθαρή παραφροσύνη. Όπως σημειώνει, θα πρέπει να υπάρχει το σθένος να κληθούν να πληρώσουν οι πλούσιοι, και αυτό μπορεί να γίνει μόνον με μια συντονισμένη δράση όλων των χωρών του ευρώ, διότι μόνη της η Ελλάδα δεν θα ήταν αρκετά ισχυρή για να θέσει, για παράδειγμα, την Ελβετία ή τις ελβετικές τράπεζες, υπό πίεση.

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ θεωρεί πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, από κάποια στιγμή και μετά, δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τα προγράμματα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα του, και επισημαίνει πως από τα μέχρι τώρα μέτρα διάσωσης δεν ωφελήθηκαν οι απλοί πολίτες ή οι συνταξιούχοι, αλλά οι πλούσιοι, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, τα οποία προέρχονται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, δεν φτάνουν στην Ελλάδα αλλά στις τράπεζες. 

Στην ίδια συνέντευξή της στη «Ντερ Στάνταρντ», η Γερμανίδα πολιτικός εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνοντας πως αυτές φέρνουν χρήματα μόνο βραχυπρόθεσμα, ενώ μακροπρόθεσμα κοστίζουν πολύ περισσότερο, καθώς το κράτος, πουλώντας περιουσία του, παραιτείται από έσοδα και, εξάλλου, ιδιωτικοποιήσεις σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σημαίνουν για τους πλούσιους αγοραστές ένα επιπλέον δώρο.

Τέλος, σε σχέση με την αποκαλούμενη «κρίση χρέους», η ίδια είναι της άποψης πως αυτή ξεκίνησε με την κρίση των τραπεζών. Οι χώρες της Ευρώπης «διέσωσαν», στο μεταξύ χρόνο, τις τράπεζες με 1,6 τρισεκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων, και ως εκ τούτου η λεγόμενη «διάσωση του ευρώ» δεν είναι τίποτε άλλο από μια περαιτέρω διάσωση τραπεζών. (newsit)

Κάτω ο βάρβαρος "Μαρκελισμός"!
Δείτε παλαιότερη συνέντευξη της Sahra Wagenknecht εδώ.

***********