ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Άφαντο το "άλλο μείγμα" του Σαμαρά!


Συνεχίζεται η δυστοκία στη συμφωνία για το "μείγμα" των νέων επώδυνων, αδιέξοδων, αναποτελεσματικών  και, όπως είναι το "δημοκρατικό" έθιμο, άδικων μέτρων "σωτηρίας" δια της ευθανασίας.

Νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών προγραμματίζεται για σήμερα, όπου θ' αναμασήσουν τα ίδια και τα ίδια, διότι το κεφάλι τους δε γεννάει τίποτε άλλο από περικοπές, φόρους και ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής.

Το "άλλο μείγμα" οικονομικής πολιτικής, που μας υπόσχονταν κάποτε ο Σαμαράς και ο Κουβέλης, είναι μία από τα ίδια και χειρότερα, με μπόλικο ξεπούλημα τώρα, ενώ ο τέως "Ύπαρχος" Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται απλά στο βιότοπό του, κι ας το παίζει όψιμα "φίλος του λαού" και πονόψυχος.

Χθες μάλιστα ο Βάγγος είχε και συνάντηση με την Τρόικα, όπου έθεσε, λέει, τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεών μας με τους θεσμικούς εταίρους με ευθύ τρόπο - κάτσε καλά - και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς στην αυριανή συνάντησή τους.(πηγή)

Ας θυμηθούμε μια παλιά παροιμιώδη ρήση του Βαγγέλη του εξολοθρευτή: «Είπα, μιλώντας προχθές σε δημοσιογραφική συζήτηση, "ας γυρίσουμε οργανωμένα στο 2005, από πλευράς εισοδημάτων και επιπέδου ζωής, για να μην αναγκαστούμε να γυρίσουμε ανοργάνωτα στο 1960".» (Βουλή, 14/10/2010) (Περισσότερα εδώ)

Το βάρος του βάρβαρου μαστιγώματος θα πέσει, όπως πάντα, στους συνταξιούχους, διότι τους έχουν άχτι που δεν πεθαίνουν οι αφιλότιμοι για να τους αδειάσουν τη γωνιά. Τον θυμάστε το γραφικό Ανδρέα Λοβέρδο;Κατά τ' άλλα, κουράγιο πατριώτες και καλό μήνα!
Πάρτε και μερικές φωτογραφίες από τη σημερινή ανατολή του ηλίου, που εύχομαι να συμβολίζει την ανατολή της Ελλάδας σε μια άλλη καλύτερη εποχή,  με περισσότερη κοινωνική Ειρήνη, συλλογική Συνείδηση, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Νομιμότητα, Αλληλεγγύη και προ παντός Αυτογνωσία και Λογική.