ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Η απόλυτη ξεφτίλα του Υπουργείου Οικονομικών


Τα μάθατε; Απορρίπτει και πάλι η Τρόικα προσδοκώμενα έσοδα από την επαπειλούμενη πάταξη της φοροδιαφυγής, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, για την επόμενη διετία, σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δε μπορεί να εντάξει έστω και ένα συμβολικό ποσό από την πάταξη της φοροδιαφυγής στο νέο προϋπολογισμό.(πηγή)

Το έργο το είχαμε ξαναδεί επί υπουργείας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για αυτιστικές κυβερνήσεις μιας λαμογιοκρατούμενης χώρας. Η Τρόικα τους λέει,"Δεν μπορείτε να πιάσετε ούτε ένα συμβολικό ποσό από τη φοροδιαφυγή" και η αυτιστική κυβέρνηση απαντά, "Ναι, δίκιο έχετε, δεν μπορούμε, γι' αυτό θα επιτεθούμε ξανά στα συνήθη εξουθενωμένα υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους"!

Για τέτοια εθνική ξεφτίλα μιλάμε!

Κατά τ' άλλα, εδώ και τρία χρόνια, τα ΜΜΕ "διαφημίζουν" τα 42 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές λαμογιών, ενώ συγχρόνως μας βομβαρδίζουν με τις γυμναστικές ασκήσεις του ΣΔΟΕ που  όψιμα ανακαλύπτει σημεία και τέρατα φοροφυγάδων ανά τας νήσους!

Και αναρωτιέμαι: όλο αυτό το κυνηγητό δεν θ' αποφέρει τίποτα; "Όχι" λέει η Τρόικα! "Δίκιο έχετε", λέει η αυτιστική κυβέρνηση, και ρίχνει στους συνταξιούχους άλλο ένα γερό μπερντάχι στο "δοξαπατρί" για να καλύψει την τρύπα.

Το πράγμα βέβαια δεν είναι απορίας άξιον, αφού, συν τοις άλλοις, «Εξακολουθεί να "βασιλεύει" η διαφθορά στις οικονομικές υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για τη διαφθορά στην Ελλάδα το 2011, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, αν και η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα συνέβαλε στον περιορισμό της διαφθοράς, ανάλογα φαινόμενα εξακολουθούν να καταγράφονται στο Δημόσιο.

"Πρωταθλητές" αναδεικνύονται οι δημόσιοι λειτουργοί στις οικονομικές υπηρεσίες - για τις οποίες εξετάστηκαν 608 υποθέσεις- και ακολουθούν οι εργαζόμενοι στην υγεία (162 υποθέσεις), τις πολεοδομίες (122 υποθέσεις) και τα ασφαλιστικά ταμεία (83 υποθέσεις).

Συνολικά, από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης εξετάστηκαν 1.403 υποθέσεις, εκ των οποίων στον εισαγγελέα και τα πειθαρχικά όργανα παραπέμφθηκαν οι 393.

Οι περισσότερες περιπτώσεις διαφθοράς αφορούν στον στενό δημόσιο τομέα και ακολουθούν οι ΔΕΚΟ και άλλοι οργανισμοί, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι "έπεφταν στα μαλακά".

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου της Γ.Γ. Δημοσίων Έργων που συνελήφθη από συνοριοφύλακες να μεταφέρει με υπηρεσιακό αυτοκίνητο λαθρομετανάστες από την Αλβανία. Του επιβλήθηκε πρόστιμο τριών μισθών.

Ενδεικτική και η περίπτωση υπαλλήλου αποκεντρωμένης διοίκησης που έδωσε συνολικά 697.000 ευρώ μέσω επιταγών σε 2 επιχειρήσεις ως επιχορήγηση για επενδύσεις χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα δικαιολογητικά. Ο υπάλληλος επαύθη από τις αρμοδιότητές του για 6 μήνες.

Αίσθηση προκαλεί και η περίπτωση προϊσταμένης τμήματος εσόδων εφορίας που εξέδιδε αποδεικτικά φορλογικής ενημερότητας για συγγενικά της πρόσωπα που δεν είχαν υποβάλει ποτέ φορολογικές δηλώσεις, ενώ είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 179.000 ευρώ. Η εν λόγω υπάλληλος παύθηκε από τα καθήκοντά της για 6 μήνες.

Καταθέσεις που έφταναν τις 456.000 ευρώ εντοπίστηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό υπαλλήλου πολεοδομίας. Παρά το γεγονός ότι ο υπάλληλος δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους, απαλλάχθηκε από τα πειθαρχικά του παραπτώματα.

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα των επιθεωρητών και από τον έλεγχο πόθεν έσχες δημόσιων λειτουργών. Ενδεικτικά:

Σε τραπεζικό λογαριασμό υπαλλήλου της Γ.Γ. Δημοσίων Έργων εντοπίστηκαν καταθέσεις ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αφορούσε στη μισθοδοσία του ούτε στις οικονομικές του δραστηριότητες.

Σε τραπεζικό λογαριασμό υπαλλήλου της Πρώην Νομαρχίας Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκαν 992.000 ευρώ, ποσό που ποτέ δεν δικαιολογήθηκε.

Στο στόχαστρο των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης αναμένεται να μπουν και τα πόθεν έσχες στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης με στόχο να διαλευκανθούν υποθέσεις πλαστών εγγυητικών επιστολών.

Ο επιθεωρητής επισήμανε τον κίνδυνο ο ελεγχος στους δημοσίους υπάλλήλους να περιοριστεί και η ατιμωρησία να επεκταθεί καθώς από τον Μάρτιο, με την εφαρμογή του νόμου 4057, του έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα ενστάσεων επί πειθαρχικών αποφάσεων.» (πηγή)

Απαντήστε, λοιπόν, με το χέρι στην καρδιά: υπάρχει δημοκρατικό μέλλον για τούτη τη χώρα;
 Η δική μου απάντηση είναι "ΟΧΙ"!

 Γι' αυτό επαναλαμβάνω: μια χού... μια χού... μια χούντα θα μας σώσει, που πρώτα θ' αρχίσει από την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Διότι η μονιμότητα μήτηρ πάσης κακίας!