ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Ο Αντώνης Σαμαράς διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο αναξιοπιστίας!


Ναι, βέβαια! Ο Αντώνης Σαμαράς αγωνίζεται για να κερδίσει σε χρόνο ρεκόρ τον τίτλο του πολιτικού αρχιψεύτη! Βιάζεται να κατοχυρώσει κι αυτός μια θέση στο πάνθεο των ολίγιστων πρωθυπουργών της Ελλάδας, ανάμεσα στους Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου, για ν’ αναφερθώ μόνο στους επιζώντες από δαύτους, ώστε να κάνει και ίδρυμα στ' όνομά του όπως οι προηγούμενοι εθνοπροδότες.

Προπονητές-σύμβουλοί του για την πρωτιά στην κούρσα της αναξιοπιστίας είναι πολλοί, ένας όμως ξεχωρίζει και το ’χει πάρει επί πόνου να εξασφαλίσει ο Αντώνης Σαμαράς το χρυσό μετάλλιο της αναξιοπιστίας. Είναι ο πρώην πρόεδρος των εφοριακών, Γιάννης Βρούτσης, νυν βλοσυρός Υπουργός Εργασίας, ο οποίος φιλοδοξεί να μείνει στην ιστορία ως ο αρχιδήμιος των συντάξεων, όπως έγραφα εδώ


Αντώνη Σαμαρά, δεν θα έχεις κανένα ελαφρυντικό αν αποδεχτείς το δολοφονικό πακέτο του Γιάννη Βρούτση! Έχεις λίγες ώρες να έρθεις στα συγκαλά σου και να κάνεις πίσω, αν δε θέλεις να διαλύσεις εντελώς τον κοινωνικό ιστό και να σηματοδοτήσεις νέα βουτιά στην ύφεση, κατά πολύ χειρότερη από εκείνες που έζησε η Ελλάδα την τελευταία τετραετία.

Επίτρεψέ μου, λοιπόν, Αντώνη, να σου θυμίσω τι έλεγες τον προηγούμενο χρόνο, όταν ήσουν πλήρως ενήμερος τόσο της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας όσο και των απαιτήσεων της Τρόικα. Μελέτησέ τα και κοιτάξου στον καθρέφτη. Ή είσαι επαγγελματίας υποκριτής, ανταγωνιζόμενος επαξίως τον προκάτοχό σου Γιώργο Παπανδρέου, ή έχεις το ακαταλόγιστο και δεν ήξερες τι έλεγες, οπότε ούτε τώρα ξέρεις τι κάνεις, και μας οδηγείς σούμπιτους στον όλεθρο. Διάλεξε και πάρε!

24/05/2011

Α. Σαμαράς, Ομιλία στη ΔΕΘ, 17/09/2011: «Εφαρμόστηκε μια λάθος πολιτική! Έπρεπε να σιωπήσω; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τα υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος; Γιατί; Για να γίνω "αρεστός"; (…) Στρέφουν την κοινωνία εναντίον του εαυτού της. Αντί να ενώνουν, διχάζουν. Βάζουν στο στόχαστρο, πότε τη μία κοινωνική ομάδα πότε την άλλη. Πότε τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, πότε τους καθηγητές, τους εστιάτορες, πότε τους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Εξοντώνουν όλη τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους… Δημιουργούν μια "ζούγκλα" που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που διαλύει τα πάντα και παραλύει τα πάντα. (...)

Και ανακοινώσαμε λεπτομερώς, στο Ζάππειο-ΙΙ, 18,4 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης! Αλλά δεν ήταν "σπατάλη" η σύνταξη των 700 ευρώ που έκοψαν από πέρσι. Και που την είχε πληρώσει πολλαπλά ο συνταξιούχος από τις κρατήσεις του όταν δούλευε... Αυτή την τεράστια αδικία θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να την αποκαταστήσω το ταχύτερο! (…)

Κι όσοι μιλούν για "συναίνεση" και εννοούν συγκυβέρνηση εδώ και τώρα, να θυμούνται: τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αδύναμες και εύθραυστες! Λύση σήμερα είναι οι εκλογές, όπου ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις. (…)

Απευθύνομαι σε σας, σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! (…)»

Α. Σαμαράς, 09/02/2012: «Αυτές τις ώρες τις δύσκολες πρέπει να κοιτάμε τον απλό τον κόσμο, τον συνταξιούχο. Δεν έχω δικαίωμα να μην το κάνω, δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά. (…) Η θέση αυτή είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης και είναι θέση που πρέπει κανείς να έχει σε τέτοιες ώρες κρίσεως, μεγάλης κρίσεως, μεγάλου πόνου του κόσμου. Γι’ αυτό και οι συντάξεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο.»

Α. Σαμαράς, 26/02/2012:  «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω. Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα: Με σημαία μας την Ανάπτυξη για να βγούμε από ’δω που μας έφεραν. »

Α. Σαμαράς, 22/04/2012, Ζάππειο«Από την αρχή είχαμε δει ότι το Μνημόνιο δεν έβγαινε. Και τους το λέγαμε, όταν όλοι οι άλλοι προεξοφλούσαν ότι "θα μας σώσει"… Επαληθευθήκαμε σε όλα. Και έπεσαν έξω σε όλα. Από την αρχή τους λέγαμε τι χρειάζεται: Ασφαλώς να κοπεί το έλλειμμα. Αλλά από περιστολή της δημόσιας σπατάλης. Όχι με οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις που βαθαίνουν την ύφεση.

(…) Αλλά δεν μείναμε εκεί: Εξετάσαμε αναλυτικά, κωδικό-κωδικό, δαπάνες του δημοσίου που μπορούν να κοπούν αύριο, χωρίς να θιγούν στο παραμικρό μισθοί, συντάξεις και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Επαναλαμβάνω κωδικό-κωδικό από τον προϋπολογισμό. (…)

Υπάρχουν πολλοί που έχουν αγωνία, αν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει θέμα για τον 13ο και το 14ο μισθό. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά. Γιατί θα επιδεινώσουν την ύφεση. Ενώ το ζητούμενο είναι να βγούμε από την ύφεση. Όχι να μπούμε πιο βαθιά. »

 Εκλογές 2012, ΝΔ: «Κεντρική μας πολιτική είναι: όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, κι όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που το έχουν κόψει 10 φορές από τις αρχές του 2010. Όχι άλλη φορολόγηση σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν, με τεκμήρια και χαράτσια.» 

Α. Σαμαράς, Ομιλία στο ΕΒΕΑ, 31/5/2012: «Κεντρική μας πολιτική είναι: όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, κι όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που το έχουν κόψει 10 φορές από τις αρχές του 2010. Και συνεχίζουν να το κόβουν.(…) Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.(…) Μπορούμε έτσι και το έλλειμμα να μειώσουμε και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων να αποφύγουμε. Και τους πάντες να πείσουμε ότι τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα τις εννοούμε και τις προωθούμε…»

Α. Σαμαράς, Συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, 3/6/2012: «Κύριε Αυτιά, (…) κάποιος, ο οποίος έχει μια χαμηλή σύνταξη, όταν του την κόβεις, ό,τι του έκοψες - και βάλτε μέσα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, παππούδες, γιαγιάδες - ό,τι τους έκοψες, αφαιρέθηκε από την αγορά. Αυτοί το ξοδεύανε όλο. Και γιατί ήταν λίγο το ποσό, και γιατί αν τους περίσσευε κάτι, παίρνανε ένα παιχνιδάκι για το εγγόνι τους.(…) Αυτό, λοιπόν, τους το έκοψαν όλο. Δεν έβλαψε μόνο αυτούς, που είναι για μένα το πρώτο ζητούμενο, η μεγάλη αδικία που τους έγινε, έβλαψε και την αγορά. Διότι όλα αυτά τα χρήματα εξανεμίστηκαν.(…)

Εδώ πέρα, λοιπόν, εμείς τα δίνουμε πίσω στους χαμηλοσυνταξιούχους, το έχουμε κοστολογήσει. (…) Όταν το ΑΕΠ δεν ανεβαίνει και πέφτει συνέχεια, γιατί οι μισθοί πέφτουν, τα πάντα πέφτουν, δεν υπάρχει καμία οικονομική δραστηριότητα, ό,τι και να το κάνεις, πρόκειται να αυξηθεί το έλλειμμα και να αυξηθεί το χρέος. Επομένως, αυτό σταματάει, δεν γίνεται και είναι και άδικο πλέον. Δεν το σηκώνει η κοινωνία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.»

Α. Σαμαράς, Προγραμματικές Δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης, 6/7/2012: «Αλλά δεν μπορεί να κόβονται μισθοί και συντάξεις, ενώ περιουσιακά στοιχεία του κράτους μένουν αναξιοποίητα ή απαξιώνονται. Ή λεηλατούνται. Ή περιμένουν τον καταπατητή τους.
  (…) 
 Για τα περισσότερα από τα υφεσιακά μέτρα που ζητάμε να αλλάξουν, προτείνουμε ισοδύναμα, ώστε να μην υπάρξει δημοσιονομικό κόστος. Όπως τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και οι άλλες ακραίες αδικίες που πρέπει να επανορθωθούν. 
(…) 
 Η ύφεση που συνεχίζεται και η ανεργία που διογκώνεται κάνουν το ακριβώς αντίθετο: Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη βάλει λουκέτο. Πάνω από εξακόσιες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν βρεθεί στην ανεργία. Όλα αυτά συρρικνώνουν συνεχώς τη φορολογική βάση. Κακά τα ψέματα, πάνω απ’ όλα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σηκώνουν το μέγιστο μέρος των θυσιών. Πολιτικές που πολλαπλασιάζουν την ανεργία, που βάζουν λουκέτα στα μαγαζιά, που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τελικά τιμωρούν αυτούς που πληρώνουν τους φόρους και μειώνουν συνολικά τη φοροδοτική ικανότητα της οικονομίας. »

Α. Σαμαράς, Προγραμματικές Δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης, Δευτερολογία, 8/7/2012: «Και τι θα γίνει το "Ελληνικό" αν το αξιοποιήσουμε; Θα το πάρει κάποιος να... φύγει, να πάει αλλού; Αυτά είναι ανοησίες. Το "Ελληνικό" θα μείνει στη θέση του, θα δημιουργήσει ανάπτυξη, αλλά και εισόδημα για το δημόσιο. Ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι φόροι και να αποκατασταθούν οι συντάξεις.»

 Αντώνη Σαμαρά, στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησής σου είπες μεταξύ άλλων: «Και μια – κάπως πιο προσωπική – εξομολόγηση: Τις προηγούμενες μέρες, όταν το πρόβλημα με την όρασή μου με ταλαιπωρούσε ακόμα, μου δόθηκε η ευκαιρία να σκεφτώ ότι δεν βλέπουμε μόνο με τα μάτια. Βλέπουμε πιο μακριά και πιο καθαρά με το μυαλό και την καρδιά.»
 
Κύριε Πρωθυπουργέ, όπως πολιτεύεσαι, επιβεβαιώνεις πως ούτε μακριά βλέπεις, ούτε με το μυαλό βλέπεις, ούτε με την καρδιά. Απλά σέρνεσαι από τη μύτη από τα κέντρα εκείνα - ντόπια και ξένα - που σ' έκαναν πρωθυπουργό, τα ίδια συμφέροντα που το 2009 είχαν αναδείξει στην πρωθυπουργία τον εφιάλτη Γιώργο Παπανδρέου. Έσυρες τον τόπο σε εκλογές, με όλα τα ολέθρια αποτελέσματα της παράλυσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, απλά για να εφαρμόσεις την ίδια αδιέξοδη και απάνθρωπη οικονομική πολιτική την οποία εξόρκιζες μετά βδελυγμίας!  

Δυστυχώς απέδειξες ότι όλοι ίδιοι είστε! Αν κοιταχτείς με ειλικρίνεια στον καθρέφτη της ψυχής σου θα το διαπιστώσεις πέραν πάσης αμφιβολίας. Υφάρπαξες κι εσύ την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα, Αντώνη Σαμαρά, για να προσυπογράψεις στη συνέχεια το λάθος!

 Όμως, έχεις ακόμη λίγες ώρες για ν' αποτρέψεις το κακό που πας να κάνεις στους πολύπαθους συνταξιούχους... Αν δεν το κάνεις, θα είσαι κατάπτυστος! Το ίδιο κατάπτυστοι και συνένοχοι στη "σφαγή" θα είναι οι Ευ. Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης. Από τα χέρια και των τριών σας θα στάζει το αίμα των συνταξιούχων...


Και μην επικαλείσαι δημόσια το Θεό για να ευλογήσει τις κοινωνικές αδικίες σου ώστε να σωθούν οι τραπεζίτες, Αντώνη Σαμαρά. Το μόνο που εύχομαι να κάνει είναι να επαληθεύσει την προφητεία την οποία εκστόμισες από την ΔΕΘ στις 17/09/2011, όταν είπες: «Κι όσοι μιλούν για "συναίνεση" και εννοούν συγκυβέρνηση εδώ και τώρα, να θυμούνται: τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αδύναμες και εύθραυστες! Λύση σήμερα είναι οι εκλογές, όπου ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις.»

Ακολουθεί το ηχητικό ντοκουμέντο από το exomatiakaivlepo, διότι άλλο που να διαβάσεις κι άλλο που ν' ακούσεις: