ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Θέμα χρόνου το ξέσκισμα του "ζουρλομανδύα" του Ευρώ

Τάδε έφη ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Έρκι Τουομιόγια σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης.

Κάτι ξέρει αυτός! Αλλά και να μην έχει "άνωθεν" πληροφόρηση, τη φωνή της λογικής εκφράζει!
Η Ευρωζώνη είναι ένα αφύσικο μόρφωμα όπου κράτη-δρομείς διαφορετικών φυσικών αντοχών και ικανοτήτων υποχρεούνται με οδυνηρό μαστίγωμα των λαών τους να τρέξουν με την ίδια ταχύτητα. ΑΔΥΝΑΤΟΝ!

Κι επειδή τα παρά φύσιν μορφώματα αργά ή γρήγορα αποβάλλονται από την ίδια τη φύση, αυτό θα συμβεί και με την Ευρωζώνη των αδηφάγων Γερμανών, αφού βεβαίως έχουν κερδοσκοπήσει ασύστολα εις βάρος των χωρών του Νότου και ιδιαίτερα του πιο κακού "μαθητή", της Ελλάδας.

Παρεμπιπτόντως να πούμε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) και του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας το 2012 θα εμφανίσει το μεγαλύτερο πλεόνασμα παγκοσμίως! Εάν συνεχιστεί η σημερινή "ξέφρενη" πορεία των γερμανικών εξαγωγών, στο τέλος του χρόνου το πλεόνασμα της Γερμανίας θα φτάσει τα 210 δις ευρώ, ξεπερνώντας το αντίστοιχο πλεόνασμα άλλων μεγάλων εξαγωγικών δυνάμεων της διεθνούς οικονομίας, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία.(πηγή)

Erkki Tuomioja:«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος ή ο Βορράς θα αποχωρίσουν γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης. (...) 
Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη.»

Ο Τουομιόγια δήλωσε επίσης πως οι Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της Ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο», συμπληρώνοντας: «Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα.» (πηγή)

Εξέφρασε τη βαθιά υποψία των σχεδίων από μια «συμμορία τεσσάρων» μελών της ΕΕ - συμπεριλαμβανομένου του Mario Draghi της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - για τον εγκλωβισμό κρατών μελών σε κάποια μορφή φορολογικής ένωσης. «Δεν εμπιστεύομαι αυτούς τους ανθρώπους», είπε. (πηγή)

 *******
Προστέθηκε στις 17/8/2012, 23:29 μ.μ.:

Αμετάκλητο το ευρώ δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαίκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.