ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Βαβαί, παπαί! Διαβολοευχές μεταξύ Βενιζέλου και Χρυσοχοΐδη

 Για να δούμε ποιον τελικά θα πάρει ο διάολος... Το Βαγγέλη ή το Μιχάλη; Πάντως και οι δύο "ευχήθηκαν" το αυτό προς αλλήλους, κι εμείς αναμένομεν να διαπιστώσουμε ποιανού η διαβολοαποστολή θα εκτελεστεί από το διαβολοαφέντη τους. Ποιον άραγε ο διάολος θα πάρει και θα σηκώσει; Μ' έχει φάει η αγωνία, παίδες! 

Ακούς εκεί, πρώτη μέρα του ιερού Δεκαπενταύγουστου να εκσφενδονίζονται οι πατροπαράδοτες κατάρες μεταξύ των εθνοπατέρων μας! Φρόνιμα παιδιά! Για αλλάξτε αφεντικό μπας και δούμε άσπρη μέρα!

Το διαβολοεπεισόδιο  εκτυλίχτηκε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σχετικά με τη δέσμη μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, παρενέβη και είπε, λίγο πολύ, στον Ευ. Βενιζέλο ότι το κόμμα θα πρέπει να στηρίξει το πακέτο.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Τι μας λέτε ότι τα μέτρα είναι του Σαμαρά; Τα μέτρα αυτά είναι όλα εκείνα που είχαμε ψηφίσει τον Φεβρουάριο, με υπουργό Οικονομικών εσένα και τώρα απλώς τα επικαιροποιούμε! Εμείς τα πήραμε τα μέτρα!» (πηγή)  

Αυτό για άλλη μία φορά ήταν αντίθετο με την άποψη που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος που είχε δηλώσει ότι διαφωνεί, αλλά αναγκάζεται να το δεχθεί για να μην πάμε σε εκλογές.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Το παίζεις τσάμπα μάγκας με τα μέτρα».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία... Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη! Να σηκωθείς να φύγεις από εδώ.»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Εσύ να φύγεις από δω...»

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Άει στο διάολο.»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν θ' ανεχθώ να μου ξαναμιλήσεις έτσι. Να πας εσυ στον διάολο» .

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφυγε από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό. Κάποια μάλιστα ήταν και σε ετοιμότητα γιατί φοβήθηκαν μην πιαστούν στα χέρια οι δύο πολιτικοί. (NewsIt)
(Περισσότερα ανέκδοτα για το τρομερό παιδί, το Μιχαλάκη το Χρυσοχοΐδη εδώ κι εδώ. )

Ας θυμηθούμε τώρα τι υποστήριζε ο Ευ. Βενιζέλος στη Βουλή στις 23 Φεβρουαρίου 2012, όταν ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου και Υπουργός των Οικονομικών:

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Υπάρχει τώρα η άλλη πρόταση, η πρόταση να μη δεχθούμε το νέο πρόγραμμα, να μην πάρουμε το νέο δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων, να μην οργανώσουμε και ολοκληρώσουμε το PSI, να μην αφαιρέσουμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού 110 δισεκατομμύρια, πενήντα ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ δημοσίου χρέους. Να οδηγηθούμε πού; 
(...) (...)
Ασύνταχτη χρεοκοπία σημαίνει έξοδο από το ευρώ, άλλες συναλλαγματικές ισοτιμίες, απώλεια των εισοδημάτων, κλείσιμο επιχειρήσεων, αδυναμία διεξαγωγής εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου, άδεια ράφια, αδυναμία προμήθειας τροφίμων, υγρών καυσίμων και φαρμάκων.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι σημαίνει αυτό. Η Ελλάδα θα γυρίσει στη δεκαετία του ’50 επειδή κάποιοι στήνουν ένα χορό εκλογικών και πολιτικών συμφερόντων. 
(...) (...)
Το πραγματικό δίλημμα είναι:  
--Ή θυσίες με προοπτική ή απόλυτη καταστροφή χωρίς καμία προοπτική.  
--Ή περικοπές οι οποίες είναι σκληρές και οι οποίες, πραγματικά, μας συνθλίβουν συναισθηματικά ή αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων.  
--Ή μείωση των περιουσιών ή εκμηδένιση των περιουσιών. 
--Ή μεγάλη ανεργία ή γενικευμένη ανεργία.» 

Ως γνωστόν, η "σωτήρια" Δανειακή Σύμβαση υπεγράφη στις 23/2/2012, και μαζί μ' αυτή και το  συνοδευτικό πακέτο άγριων μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο τώρα ο κύριος Βενιζέλος, ως "τσάμπα μάγκας" όπως του καταμήνυσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αναγκάστηκε τάχα να δεχτεί για να μην ξαναπάμε σε εκλογές!
Δείτε και τη συνέντευξή του στη Guardian στις 30 Απριλίου του 2012,  στην Helena Smith.

Τότε είχε γίνει λόγος για «προοπτική ακόμα μεγαλύτερων περικοπών στις δαπάνες τον Ιούνιο, όταν η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να ανακοινώσει περικοπές €11,5 δισ., όπως προβλέπει η τελευταία δανειακή σύμβαση των €130 δισ.»

Αυτά τα ολίγα για να μην ξεχνιόμαστε και να μην έχουμε αυταπάτες για το ποιος είναι ποιος και πώς μας έχουν δέσει χειροπόδαρα... 

 Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, παίδες Ελλήνων! 
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ!