ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Πρόσθετες περικοπές, λόγω... περικοπών, από τα στουρνάρια!

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ήρθαν πρόσθετα μέτρα!
Πρώτο το είπε αντιπροχθές το αιμοβόρο γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL και  άνοιξε την όρεξη στα δικά μας στουρνάρια! Έτσι, φούσκωσε, εν μια νυκτί, στα 13,5 δισ. το δολοφονικό πακέτο της διετίας! Βρε τους βρικόλακες! Δε χορταίνουν αίμα!

Όπως διάβασα σήμερα στο ethnos, «Επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει το πακέτο για τη διετία 2013-2014. Ο λογαριασμός με τις περικοπές δαπανών ανεβαίνει από τα 11,5 στα 13,5 δισ. ευρώ και αυτό για να καλυφθούν οι απώλειες φορολογικών εσόδων που θα φέρουν οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.» 

Τα στουρνάρια του ανοικονόμητου οικονομικού επιτελείου, από την αναλυτική μελέτη των προτεινόμενων μέτρων (μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις), κατάλαβαν, λέει, ότι αυτά θα φέρουν σημαντικές απώλειες φορολογικών εσόδων αλλά και εισφορών για τον προϋπολογισμό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν.  Σωπάτε, ρε σαΐνια! Πώς καταφέρατε κοτζάμ διαπίστωση;

Ώστε οι περικοπές φέρνουν απώλεια φορολογικών εσόδων, που με τη σειρά τους συνεπάγονται νέες περικοπές, που θα φέρουν κι άλλες περικοπές για τον ίδιο λόγο, πράγμα που τα στουρνάρια Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς το είχαν καταλάβει όταν ήταν στην αντιπολίτευση αλλά το ξέχασαν όταν έγιναν πρωθυπουργοί των περικοπών, της ύφεσης και της εξαθλίωσης!

Πάντως, για να μην ανησυχείτε, ο πρωθυπουργός-στουρνάρι, αργά χθες το βράδυ, από το Μέγαρο Μάξιμων περικοπών, έδωσε το "πράσινο φως" στον Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, για να προχωρήσει στην "εξειδίκευση" της σφαγής μέχρι το τέλος του μήνα. Βιάζεται, προφανώς, ο αναξιόπιστος εις τη νιοστή Α. Σαμαράς να κάνει την "εκτέλεση" των ραγιάδων εντός του Αυγούστου, πούναι και παχιές οι μύγες!

Μ' άλλα λόγια, στουρνάρι ενημέρωσε στουρνάρι για τη συνέχιση της ίδιας δολοφονικής, ου μην αλλά και αδιέξοδης, πολιτικής των περικοπών που αναπαράγει την ύφεση και εγγυάται νέες περικοπές επί των περικεκομμένων μέχρι να βγει η ψυχή μας.

Έτσι η κυβέρνηση των χασάπηδων θα πρέπει, μέχρι την άφιξη των στουρναριών της Τρόικας, στις 3 ή 5 Σεπτεμβρίου, να έχει ετοιμάσει ένα ακόμη μεγαλύτερο πακέτο εξοικονόμησης δαπανών (και μείωσης εσόδων) ώστε πάνω σε αυτό να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.
Ποιες διαπραγματεύσεις;

Ο Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως «το πακέτο κανονικά θα είναι έτοιμο λίγο πριν έρθει η τρόικα, δηλαδή αρχές Σεπτεμβρίου» και ότι «κάθε μέρα το επεξεργαζόμαστε και κοστολογούμε τα μέτρα».

Από νωρίς το πρωί, προηγήθηκαν  πολύωρες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, με τη συμμετοχή και του αιμοβόρου υπουργού Ανεργίας Γιάννη Βρούτση.

Στο ίδιο άρθρο του Κώστα Τσαχάκη στο ethnos διάβασα ότι χθες το απόγευμα υψηλόβαθμο στέλεχος (στουρνάρι) του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζε πως το αργότερο έως τις 14 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί πλήρως τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ μετά και τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα. Και πρόσθεσε ανοήτως, ότι  το ζητούμενο δεν είναι απλά να φτάσεις στον στόχο, αλλά να φτάσεις με όσο τον δυνατόν μικρότερες οριζόντιες περικοπές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μπορούμε να βρούμε μέτρα δημοσιονομικής απόδοσης ακόμη και 20 με 25 δισ. ευρώ, αλλά το θέμα είναι να καταλήξεις σε εκείνο το πακέτο που θα γίνει αποδεκτό εντός και εκτός Ελλάδας.

Τι λέτε βρε ξεφτέρια;  Δηλαδή η άνευ προηγουμένου σφαγή μισθών και συντάξεων που έχετε ανακοινώσει χωρίς να μας ρωτήσετε έχετε την εντύπωση ότι θα γίνει δεκτή εντός Ελλάδος;

Κούνια που σας κούναγε, ανάλγητα στουρνάρια!
Δεν έχετε ιδέα για το τι σας περιμένει από το Σεπτέμβριο, χασάπηδες!