ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Πιο "σπλαχνικός" από τον Αντώνη Σαμαρά ο Γιουνκέρ!

Jean-Claude Juncker, Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου: «Και ως άτομο, θα ήθελα να πω – και εκφράζω μία προσωπική γνώμη ότι μέχρι στιγμής, αυτοί με τα χαμηλά εισοδήματα στην Ελλάδα έχουν υποφέρει πολύ. Και θα έλεγα - αν θέλετε - εν είδει συμβουλής, να μην υπάρξουν υπερβολικές απαιτήσεις από την ίδια μερίδα πληθυσμού της χώρας, αλλά θα πρέπει και άλλα μέρη της κοινωνίας να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Άρα, λοιπόν, η δημοσιονομική εξυγίανση είναι ουσιώδους σημασίας.»

Ευχαριστούμε για τη συμπάθεια, κύριε Γιουνκέρ!  "Καλοσύνη" σας! Είναι αξιοσημείωτο που εσείς βλέπετε την αδικία, δηλαδή να επωμίζεται τα δυσβάστακτα βάρη η ίδια μερίδα του πληθυσμού, μισθωτοί και συνταξιούχοι.  Δυστυχώς, όμως, οι δικοί μας κυβερνοχασάπηδες δε συγκινούνται και δεν κάνουν πίσω, διότι οι επώδυνες περικοπές των συνήθων υποζυγίων είναι η εύκολη λύση για τους άχρηστους και επίορκους που μας κυβερνούν. Μόνο αυτό μπορούν, μόνο αυτό θέλουν, μόνο αυτό κάνουν!

Αναρωτιέμαι, όμως, η παντοδύναμη Τρόικα, που επιβάλλει τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή σε στυλ αποφασίζομεν και διατάσσομεν, εγκρίνοντας ή απορρίπτοντας μέτρα, δε μπορεί να πει, "στοπ εκεί"; Έχω την υποψία ότι μάλλον απολαμβάνετε όλοι εσείς το οδυνηρό μαστίγωμα και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού...

Ωστόσο, είπε κι άλλα, λιγότερο φιλεύσπλαχνα, ο κύριος Γιουνκέρ μετά τη  χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Jean-Claude Juncker:
«Εκφράζοντας, λοιπόν, κάθε συμπάθεια απέναντι στον Πρωθυπουργό, στον υπουργό Οικονομικών, αλλά και στους Έλληνες πολίτες θα πρέπει να πω την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα, δεδομένων των εμπειριών κυρίως των τελευταίων δύο ετών, πάσχει σε επίπεδο αξιοπιστίας. Περνά δηλαδή μία κρίση αξιοπιστίας. Για τον λόγο αυτό, και στη συζήτηση που είχα με τον φίλο μου Αντώνη Σαμαρά, ανέφερα ποιες είναι οι προτεραιότητες. Η Ελλάδα και οι πολίτες αυτού του σπουδαίου έθνους θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.»

Ώστε πάσχουμε σε επίπεδο αξιοπιστίας, ε; Κι αυτό κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια, ε; Δηλαδή προηγουμένως όλα πήγαιναν καλά και ήμασταν αξιόπιστοι, ε; Έτσι ξαφνικά κι από το πουθενά η χώρα μας αποφάσισε να γίνει αναξιόπιστη, λοιπόν;

Να συμφωνήσω, όμως, ότι και είμαστε αναξιόπιστοι και μας φαίνεται. Ωστόσο, μήπως, κύριε Γιουνκέρ, εκείνοι που καθορίζουν τις τύχες της Ευρωζώνης είναι πιο αναξιόπιστοι από τους Έλληνες; Μήπως ήταν και τυφλοί, που ξαφνικά, ως εκ θαύματος, ανέβλεψαν; Ή μήπως είναι απλά κουτοπόνηροι και πίστεψαν ότι με την ανεύθυνη πολιτική υπερδανεισμού της χώρας μας επί δεκαετίες, ώστε να της πουλάνε τα γερμένα υποβρύχια, και την εν συνεχεία βάρβαρη πολιτική λιτότητας - κοινώς μαστίγωμα των Ελλήνων - θα βγουν κερδισμένοι, βάζοντας στο χέρι το καλύτερο "οικόπεδο" παγκοσμίως;

Μήπως, δηλαδή, επί δεκαετίες οι Ευρωδυνάστες έκαναν τα στραβά μάτια, ώστε τελικά να τους παραδοθεί η Ελλάδα στο πιάτο και να την ξεκοκαλίσουν; Εμένα κάτι τέτοιο μου μυρίζει... Κι εσείς ο ίδιος άλλωστε είχατε ομολογήσει το 2010: «Ήξερα, ακόμη, ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα.» Το ξεχάσατε;

Αν όμως οι υποψίες μου είναι αβάσιμες, τότε όσοι ηγήθηκαν της Ευρωζώνης, τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, είναι απλά ανάξιοι, άχρηστοι, ολίγιστοι και επικίνδυνοι για το μέλλον της, που τώρα είναι περισσότερο αβέβαιο από ποτέ.

Όσο για τα «συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», μακριά το πάτε, κύριε Γιουνκέρ, "φίλε" της Ελλάδας! "Τις επόμενες ημέρες και ώρες" έπρεπε να πείτε. Πράγματα που δεν είχαν γίνει τα τελευταία 38 χρόνια της μεταπολίτευσης θέλετε να γίνουν εν ριπή οφθαλμού! Τόσο μυαλό κουβαλάτε όλοι εσείς που μας υψώνετε  απειλητικά το δάχτυλο, χωρίς να υπολογίζετε την κοινωνική αναταραχή που όσον ούπω θα ξεσπάσει!

Και τότε, εκείνο που φοβάστε, δηλαδή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα είναι πια αναπόφευκτη. Και θα είστε κι εσείς εξίσου υπεύθυνοι, όσο και οι προδοτικές ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Περισσότερα για το "φίλο" κ. Γιουνκέρ εδώ κι εδώ.

Διαβάστε κι αυτό που μου άρεσε:
Ο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 20 ΠΡΩΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!
«Θα μας κόψουν μισθούς και συντάξεις για να μπορέσουν να μαζέψουν λεφτά γιατί αλλιώς δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις που έκοψαν!!!!.... (συνεχίζεται επ΄ άπειρον) 

ΣΗΜ. Όχι το 20ο μνημόνιο δεν είναι λάθος, εννοούσα πως τότε περίπου ίσως, μέσα από τη θολούρα, θα αρχίσει να απορεί εκείνος που του έχουν κόψει το μισθό και τη σύνταξη, όπως και ο άνεργος, ο μη έχων πλέον υγειονομική περίθαλψη, ο άστεγος, ο άπορος, σε μια χώρα που τίποτα δεν θα παράγεται πια, τίποτα δεν θα χτίζεται, τίποτα δεν θα κινείται, και με υπό το μηδέν ανάπτυξη, και θα αναρωτηθεί "μα καλά ρε μαλάκα, τι γίνονται τα δανεικά που μας δίνουν;"»