ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Στουρνάρας, Βενιζέλος, Κουβέλης: ποιος μας λέει την αλήθεια;Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δημοσιογράφος: «Κύριε υπουργέ, φαίνεται ότι το πακέτο δεν έχει οριστικοποιηθεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες ενστάσεις από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς.»

Γ. Στουρνάρας: «Όχι. Το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί. Υπάρχουν ένα – δύο ελάσσονα ζητήματα ανοιχτά ακόμα. Ετέθησαν ερωτήσεις. Συνεχίζουμε διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κομμάτων. Απόψε θα έχουμε μία συνάντηση να δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις και το πακέτο θα κλείσει.»

«Δημοσιογράφος: «Θέλετε να μας πείτε ποια είναι αυτά τα ζητήματα τα ελάσσονα;»

Γ.Στουρνάρας: «Όχι. Είναι τεχνικής φύσεως. Τώρα δεν έχει νόημα. Είναι καθαρά τεχνικής φύσεως.»

Δημοσιογράφος: «Τα ειδικά μισθολόγια έχουν κλείσει;»

Γ.Στουρνάρας: «Τα ειδικά μισθολόγια τα συζητούμε ακόμα. Είναι ένα από τα θέματα αυτά.»

Δημοσιογράφος: «Το θέμα με τον ΟΓΑ, τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ;»

Γ. Στουρνάρας: «Στο βασικό σενάριο δεν υπάρχει μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.» (πηγή)

Όπως είδατε, κατά το στουρνάρι Υπουργό των Οικονομικών, τα ειδικά μισθολόγια είναι ζητήματα ελάσσονος σημασίας, που είναι τεχνικής φύσεως! Προφανώς όλες οι περικοπές του τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα που αφορούν ανθρώπους είναι τεχνικής φύσεως, γι' αυτό αποφασίζει και διατάσσει χωρίς αναστολές από συναισθηματισμούς και τύψεις... 

Πάντως, όπως είπε, το βασικό σενάριο-τέρας έχει οριστικοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί εταίροι ισχυρίζονται το αντίθετο.

Απορία επίσης προκαλεί το ότι ένα οριστικοποιημένο, κατά τον ίδιο, πακέτο μέτρων το στουρνάρι μας το αποκαλεί ακόμη σενάριο! Είναι να του έχεις εμπιστοσύνη;Σε δηλώσεις του από την Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Καλημέρα. Όπως είχα πει και χθες, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή συζήτηση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη έπρεπε να είναι και ήταν μια συζήτηση για την εθνική στρατηγική.

Βασικό αντικείμενό μας ήταν να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματα και να τα τοποθετήσουμε μέσα σε ένα πλαίσιο, ώστε να μπορέσουμε να εμφανιστούμε ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού εξηγώντας ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, συμφωνημένο με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας, που μας βγάζει από το τούνελ, που μας επιτρέπει να νοιώσουμε ξανά ασφαλείς.

Δηλαδή βάζει τέλος σε αυτή την καταστροφική συζήτηση για το αν η Ελλάδα θα είναι ή δε θα είναι μέλος της Ευρωζώνης και αλλάζει το κλίμα στην πραγματική οικονομία. Γιατί αν δεν ανασχέσουμε την ύφεση, αν δε δώσουμε ξανά αισιοδοξία και προοπτική, δε θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, δε θα δώσουμε ελπίδα στους νέους ανθρώπους.

Αυτό θα γίνει, θα είμαστε σε θέση όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις, να παρουσιάσουμε αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο στη Βουλή και στην κοινή γνώμη. Έτσι αποκτούν νόημα και τα περιβόητα μέτρα τα οποία ο ελληνικός λαός πρέπει να μπορεί να τα τοποθετήσει σε μία προοπτική.

Επιβεβαιώσαμε επίσης ότι υπάρχουν απαράβατα όρια, πρέπει τα μέτρα να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη, να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, να ληφθούν υπόψη οι θυσίες και οι συμβολές στην εθνική προσπάθεια που έχουν γίνει έως τώρα, κυρίως από αδύναμους και μεσαίους.

Υπάρχει ένα όριο που αφορά τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά υπάρχει και το όριο της μεσαίας τάξης που δεν πρέπει να διαλυθεί, γιατί είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να λέμε την αλήθεια, θα απαιτηθούν σίγουρα πρόσθετες περικοπές και θυσίες, αλλά ο καθένας πρέπει να νοιώσει ότι αυτές πιάνουν τόπο κι ότι αυτές είναι δίκαιες.

Άρα η μάχη για τη φοροδιαφυγή, η μάχη για την ανάπτυξη, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, πρέπει να είναι και αυτά παράμετροι του πακέτου που θα εμφανιστεί στη Βουλή και στην ελληνική κοινωνία.

Επειδή υπάρχει καταιγισμός σεναρίων, πρέπει να σας πω ότι ο πολίτης πρέπει να είναι επιφυλακτικός, γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση του τι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, ποια είναι η πραγματικότητα για τον άνεργο, για τον επαγγελματία που αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια του, για τον νέο πτυχιούχο, για τον αγρότη, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει.

Και αυτή την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας προσπαθούμε να τη συνδέσουμε με την ανάγκη η ελληνική οικονομία να σταθεί οριστικά στα πόδια της, μέσα σε ένα εξαιρετικά επισφαλές και ρευστό περιβάλλον που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη.

Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για τα μέτρα, χρειάζεται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων, αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες και θα ξανασυναντηθούμε. 
Σας ευχαριστώ πολύ.» 

Κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λοιπόν, το "οριστικοποιημένο" βασικό σενάριο του Γιάννη Στουρνάρα χρειάζεται επεξεργασία τις επόμενες μέρες!  Ο κ. Βενιζέλος μίλησε επίσης με συμπάθεια για την κατακρεουργημένη μεσαία τάξη, την αγελάδα που αρμέγουν μέχρι τελικής πτώσης τα στουρνάρια των οικονομικών επιτελείων των μνημονιακών κυβερνήσεων, πρώην και νυν, ώστε να διαιωνίζουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και να επανέρχονται κάθε τρεις και λίγο για περισσότερα... Διάβασε και τούτο το άρθρο, Βαγγέλη, μπας κι έρθεις κι εσύ στα συγκαλά σου. Πρόκειται για απόψεις της Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Να ελπίζουμε, δηλαδή, σε έλεος, κύριε Βενιζέλε; Κάνε κι εσύ καμιά προσπάθεια μπας και ξεπλύνεις μερικές από τις δικές σου βαριές αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος... Δες τι μεγάλη σφαγή πάνε να κάνουν!Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Φ. Κουβέλης: «Δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μέτρων για τα 11,5 δισ. ευρώ. Γίνεται προσπάθεια, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές με τις οποίες είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Να προστατευτούν, για να μη ματώσουν κι άλλο τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα, είτε αυτά αφορούν σε μισθούς είτε αφορούν σε συντάξεις.

Υπάρχει αναμφισβήτητα το πρόβλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι επιτρεπτό να δεχτούν μεγάλες περικοπές, γιατί σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα στην παρούσα πολιτική και κοινωνική στιγμή οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εκείνοι οι οποίοι υποκαθιστούν το απουσιάζον κοινωνικό κράτος.

Βεβαίως, η προσπάθεια για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ συνεχίζεται με βάση αυτούς του άξονες που διεκδικώ να υπάρξουν. Όχι στις οριζόντιες περικοπές, όχι περαιτέρω μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας.»

Ακολούθησε ο εξής διάλογος με δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: «Με τα ειδικά μισθολόγια, κύριε Πρόεδρε, τι θα γίνει;»

Φώτης Κουβέλης: «Συνεχίζεται η συζήτηση και η επεξεργασία των σχετικών αριθμών και βεβαίως, των σχετικών αριθμών που αφορούν σε ανθρώπους, που αφορούν σε λειτουργούς.»

Δημοσιογράφος: «Θα υπάρξει και νέα συνάντηση, κύριε Πρόεδρε;»

Φώτης Κουβέλης: «Θα υπάρξει. Θα υπάρξει και άλλη συνάντηση.»

Δημοσιογράφος: «Κύριε Πρόεδρε, για τις συντάξεις του ΟΓΑ. Είναι δεδομένο ότι θα περικοπούν;»

Φώτης Κουβέλης: «Οι συντάξεις του ΟΓΑ, όπως σας έχω πει και την προηγούμενη φορά, δεν πρέπει να περικοπούν και δε θα περικοπούν.» (πηγή)

Κρατάω αυτό από τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη: «Όχι στις οριζόντιες περικοπές, όχι περαιτέρω μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας.»

Κοντός ψαλμός, κύριε Κουβέλη! Το τέστ αξιοπιστίας και για τη ΔΗΜΑΡ επίκειται...