ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Γιάννης Βαρουφάκης: η επιμήκυνση είναι σκοινί για κρέμασμα


Varoufakis από CDemo83

Θυμάστε, παίδες, που το Μάρτιο του 2012 ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη στο ΣΚΑΪτώρα είχε ομολογήσει ότι τυχαία είχε εμπλακεί στο δημόσιο διάλογο, κι ότι οι καλύτερες υπηρεσίες που είχε να προσφέρει ήταν να πάει στην Αμερική για ένα ερευνητικό πρόγραμμα; Αν δεν το θυμάστε κάντε κλικ εδώ, για να δείτε τη συνέντευξη και όσα "κολακευτικά" του είχα σούρει.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο γνωστός καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας βρίσκεται σε διακοπές από το ερευνητικό του πρόγραμμα, και εντελώς "τυχαία" ξαναεμπλέκεται στο δημόσιο διάλογο, ίσως για να σπάσει την ανία του.

Όπως είδατε και στο video, o Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο "Πρωϊνό" του ΑΝΤ1, δήλωσε σίγουρος πως, με τη συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πτώχευση! Το  μόνο πράγμα που απασχολεί τους Γερμανούς, είπε, είναι το πώς θα γίνει η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου.

Στη συνέχεια δήλωσε πως οι πιθανότητες αποτυχίας του προγράμματος λιτότητας της Τρόικα είναι 100%, ενώ προσέθεσε ότι "η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί". 

Καλά, τα περί σίγουρης αποτυχίας της συνταγής λιτότητας τα έλεγε και ο Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν στην αντιπολίτευση! Άσχετο αν τώρα την εφαρμόζει υπερενισχυμένη.

"Το ζήτημα δεν είναι η χρεοκοπία ή όχι της Ελλάδας αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή θα λάβει χώρα, δηλαδή αν θα γίνει συντεταγμένα ή αν θα γίνει με εκπαραθύρωση της χώρας από την Ευρωζώνη", ανέφερε ο καθηγητής.

Σε δηλώσεις του άλλωστε την Πέμπτη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ίδιος επανέλαβε πως απαιτείται άμεση επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τους εξής στόχους:

-Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον EFSF (European Financial Stability Facility - Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), όπως έχει αποφασιστεί για τις ισπανικές τράπεζες.

- Moratorium στο ελληνικό χρέος με διασύνδεση της αποπληρωμής με την πορεία του ΑΕΠ.

- Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) , ύψους 12 δισ. ευρώ, στην ΕΤΕ, η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αν δεν αλλάξει σύντομα η πορεία και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, με στόχους το moratorium και τη μείωση του χρέους, η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας ανέρχεται στο 100% σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γιάννη Βαρουφάκη. (news247)