ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Jessica Richards: νίκησε τον καρκίνο με "μεταβολική" δίαιτα!

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση από άρθρο του Jonathan Benson στο Natural News που έλαβα στο mail μου.

Η ιστορία της μάχης κατά του καρκίνου του πρώην μοντέλου Jessica Richards είναι εκπληκτική, ειδικά επειδή έχει αποφύγει τη χρήση των συμβατικών θεραπειών, όπως τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία, ή τη χειρουργική επέμβαση.

Στο βιβλίο της The Topic of Cancer, η Richards εξηγεί πώς ακολουθώντας μια αυστηρή μεταβολική δίαιτα και λαμβάνοντας υψηλή-δόση ενδοφλέβιων εγχύσεων βιταμίνης C έχει επιτύχει ν' αντιστρέψει την πρόοδο του καρκίνου του μαστού της, κάτι που προκάλεσε σοκ σε πολλούς συμβατικούς γιατρούς.

Είναι μια ιστορία που πιθανώς δεν θ’ ακούσετε ποτέ από τα επικρατούντα ΜΜΕ, τουλάχιστον όχι από την προοπτική να εκληφθεί σοβαρά, και όμως είναι κάτι που οι άνθρωποι απελπισμένα χρειάζονται ν’ ακούσουν.

Αντί ν’ ακολουθήσει τα βήματα των εκατομμυρίων άλλων που έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του κοψίματος, του καψίματος και της δηλητηρίασης (cutting, burning, and poisoning), η Richards έλαβε την προσωπική, ενημερωμένη απόφαση να παλέψει με φυσικό τρόπο τον καρκίνο του μαστού, τρέφοντας το σώμα της με πλήθος αντικαρκινικών θρεπτικών ουσιών, και κόβοντας ένα πλήθος καρκινογόνων τροφίμων και ουσιών.

Όταν έμαθε ότι είχε έναν ασυνήθιστα μεγάλο όγκο σ’ ένα από τα στήθη της, η Richards άκουσε από τους γιατρούς της ότι θα έπρεπε ν’ αρχίσει ένα επιθετικό πρωτόκολλο θεραπείας που περιελάμβανε αφαίρεση του στήθους, ανακατασκευή του, και τη λήψη μιας δυνατής σειράς ακτινοβολίας και ορμονών για να κρατηθεί στη ζωή. Γνωρίζοντας λίγα για το βαρύ τίμημα που θα πλήρωνε γι’ αυτό το σώμα της, η Richards αποφάσισε να πάρει μια διαφορετική διαδρομή.

«Ο ογκολόγος που είχε κάνει τα scan υπερήχων μου είπε ότι ο όγκος μου ήταν τόσο μεγάλος που θα χρειαζόμουνα αυξημένης ταχύτητας χημειοθεραπεία για αρκετούς μήνες», γράφει η Richards για την αρχική διάγνωσή της. «Ο γιατρός είπε ότι σχεδόν σίγουρα θα χρειαζόμουν μαστεκτομή ή τουλάχιστον μια μεγάλη αφαίρεση όγκου (lumpectomy) με σημαντική ανακατασκευή, αφαίρεση των λεμφαδένων μου, ακτινοβολίες για πέντε έτη, και μετά από αυτά πέντε έτη φάρμακα που αλλάζουν τις ορμόνες.»

Αφού ερεύνησε εναλλακτικές επιλογές, η Richards αποφάσισε να καταργήσει όλα τα γαλακτοκομικά και τη ζάχαρη από τη διατροφή της, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων φρούτων, κι αντί γι’ αυτά να τρώει πολλά λαχανικά και να παίρνει υψηλές δόσεις βιταμίνης C ενδοφλεβίως. 

Μόλις μετά από τρεις εβδομάδες από την έναρξη αυτής της θεραπευτικής αγωγής, που πολλοί είπαν ήταν τρελλή ν' αναλάβει εις βάρος των συμβατικών θεραπειών, τα scan έδειξαν ότι ο όγκος της Richards ουσιαστικά «είχε πάει για ύπνο» και ήταν στη διαδικασία υποχώρησης. Στην ουσία, σχεδόν αμέσως αφού είχε αρχίσει το πρωτόκολλο, η Richards άρχισε να βλέπει δραστικές βελτιώσεις.

«Μεταπήδησα από μια γενικώς υγιεινή διατροφή σε μια μεταβολική, που εστιάζει σε αλκαλικές αντί για όξινες τροφές και καταργεί όλες τις ζάχαρες», προσθέτει η Richards. «Έκοψα επίσης όλους τους σπόρους και τα περισσότερα φρούτα τα οποία διασπώνται σε ζάχαρες. Αντ' αυτών, επικεντρώθηκα στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, το κοντό ρύζι, quinoa (κινόα) και τους λιναρόσπορους, και έκοψα όλα τα γαλακτοκομικά, τα οποία είναι παραφουσκωμένα με τεχνητές ορμόνες. Είχα επίσης τακτικές εγχύσεις υψηλής-δόσης βιταμίνης C, που είναι ένα είδος φυσικής χημειοθεραπείας.»

Με τη βοήθεια εναλλακτικών ογκολόγων η Richards έχει ολοκληρωτικά θεραπεύσει τον καρκίνο της. Μετά από αρκετούς μήνες επιμονής στην αυστηρή δίαιτά της, που αναγνωρίζει δεν ήταν πάντα εύκολη, η Richards έμαθε από τον ακτινολόγο της ότι ο όγκος ουσιαστικά συρρικνωνόταν με τον ίδιο τρόπο που θα συνέβαινε με εντατική χημειοθεραπεία, όμως χωρίς τη ζημιά των οργάνων και τις άλλες θανάσιμες παρενέργειες.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τότε που είχε γίνει η διάγνωση του καρκίνου της, η Richards ήταν σε θέση να σταματήσει τις ενδοφλέβιες εγχύσεις βιταμίνης C, και λίγο μετά απ' αυτό της είπαν ότι ήταν απολύτως υγιής και δεν θα χρειαζόταν να επιστρέψει για εξέταση για ένα έτος.

Σήμερα, η Richards είναι πιο υγιής από ποτέ, και δεν χρειάστηκε ούτε μια φορά να υποστεί την ακτινοβολία, να δηλητηριαστεί με χημικές ουσίες, ή να κόψει το δέρμα της με μαχαίρι.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο της εδώ
Οι πηγές γι' αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν thesun.