ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τα τελευταία ανέκδοτα του ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ Αντώνη Σαμαρά

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ εις τη νιοστή, Α. Σαμαρά, στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, 30/8/2012:


«Φίλες και φίλοι, Μέλη της Πολιτικής μας Επιτροπής,

Στις κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πηγή της πολιτικής μας δύναμης, που λέγεται παράταξη, κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οφείλουμε να είμαστε, βεβαίως, προσηλωμένοι στα κυβερνητικά μας καθήκοντα… Αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον "κυβερνητισμό"!

Οφείλουμε να πολιτευόμαστε χωρίς κομματικές παρωπίδες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά οφείλουμε, ταυτόχρονα, να μην ξεχνάμε την πολιτική εκείνη δύναμη που μας έδωσε τη νίκη, που είναι το κόμμα μας! Τον πολιτικό οργανισμό που αποτελεί το δίαυλο με τον οποίο φτάνουν οι θέσεις μας στο λαό, αλλά και η φωνή του λαού σε μας.

Σας το λέω τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Που μόλις έχουμε συμπληρώσει δέκα βδομάδες στην διακυβέρνηση: ότι το πρώτο που δεν πρέπει να κάνουμε – και δεν θα το κάνουμε – είναι να χάσουμε την επαφή μας με την κοινωνία. (…) 
(Πυγολαμπίδα: Την επαφή με την κοινωνία την έχετε ήδη χάσει, όπως χάσατε και την επαφή με τη μνήμη σας, την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια και τη λογική!)

Τέταρτον, κλείνουμε το πακέτο περικοπής κρατικών δαπανών, όπως ξέρετε, κατά 11,5 δισεκατομμύρια, πράγμα που είναι συμβατική μας υποχρέωση. Μερικές- πολλές να πω καλύτερα- απ’ αυτές τις περικοπές είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε. Αλλά είναι και αναπόφευκτες. Γιατί χωρίς αυτές, η χώρα θα επέστρεφε ξανά στο σημείο μηδέν της αναξιοπιστίας (Πυγολαμπίδα: Στη συνείδηση του λαού έχετε ήδη επιστρέψει στο σημείο μηδέν της αναξιοπιστίας) και ουσιαστικά θα έβγαινε από το ευρώ. Πράγμα που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους. Και καταστροφικό για τη χώρα.

Πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών! Άλλο δεν αντέχει η Ελληνική Οικονομία. Και πρόκειται, για πρώτη φορά, για περικοπές που θα συνοδεύονται από άμεσα μέτρα και προϋποθέσεις ανάκαμψης. Όπως πάντοτε επιμέναμε… (Πυγολαμπίδα: Δηλαδή άλλο πακέτο, που να μην είναι "τέτοιο", προφανώς θα υπάρξει!)

Γιατί αμέσως μετά, εφ’ όσον γίνει σαφές ότι η Ελλάδα πλέον τηρεί τα συμφωνηθέντα, θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου, που θα πάει στο σύνολό της σχεδόν στο εσωτερικό της χώρας. Πού; Το μεγαλύτερο μέρος για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ώστε να υπάρχει επιτέλους ρευστότητα. Χωρίς την οποία δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτε. (…)» (Πυγολαμπίδα: Και όλα αυτά τα δεκάδες δις που τους χαρίσαμε προηγουμένως γιατί δεν εξασφάλισαν την πολυπόθητη ρευστότητα;) 

Αντώνη Σαμαρά, είσαι ένα παλιάτσος της πολιτικής! Ζήλεψες φαίνεται την ξεφτίλα του προκατόχου σου, Γιώργου Παπανδρέου, και βάλθηκες να τον ξεπεράσεις! Πρόδωσες τον εαυτό σου, το κόμμα σου, την Ελλάδα και τους Έλληνες για την πρωθυπουργική καρέκλα. Ωιμέ!
Τώρα δικαιώνεται και ο κωλοτούμπας Γιώργος Καρατζαφέρης που είχε πει για σένα στη Βουλή: "Άπαξ προδότης πάντα προδότης"!

Και για να μην ξεχνιόμαστε περί τίνος ξεσαμάρωτου Σαμαρά πρόκειται, ας ξαναδούμε τα video:
Αντώνη Σαμαρά, φοβάμαι ότι κάνεις τα πάντα ώστε οι μακάβριες προβλέψεις του Αλέξη Τσίπρα να βγουν αληθινές. Είσαι ο άξιος συνεχιστής του δούρειου ίππου, Γιώργου Παπανδρέου, οργάνου της απατηλής παγκοσμιοποίησης που μεθοδεύει εδώ και χρόνια τη διάλυση της Ευρωζώνης. Ας όψεσαι!