ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση "τάτσι μίτσι κότσι" με τους φοροφυγάδες!

Την ώρα που η Τρόικα, για μια ακόμη φορά, αντιμετωπίζει το κονδύλι που θα προέκυπτε από την πάταξη της φοροδιαφυγής ως "σενάριο επιστημονικής φαντασίας",  και το θέτει εκτός σχεδίου, απαιτώντας χειροπιαστά ισοδύναμα, την ίδια ώρα η κυβέρνηση των αυτιστικών διαφημίζει στοιχεία τραγουδιστών φοροφυγάδων που το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του από το 2008, χωρίς να έχει κάνει τίποτα για να εισπράξει τα οφειλόμενα!

Προφανώς οι κυβερνοάρχηστοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η δημοσίευση τέτοιων στοιχείων – τέτοια ώρα τέτοια λόγια… – ενισχύει περαιτέρω τις θέσεις της Τρόικα και αποδυναμώνει τα δικά τους επιχειρήματα για τη δήθεν πρόθεσή τους να πατάξουν τη φοροδιαφυγή.


Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα "νυχτοκάματα της φτώχειας".

Σημειωτέον ότι στον καλλιτεχνικό χώρο είναι διαδεδομένη η σύσταση εταιρίας (και με τη μορφή offshore) ώστε τα έξοδα και οι αμοιβές των σταρ να φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα συνολικά κέρδη τους στην Ελλάδα κάποιοι καλλιτέχνες εξακολουθούν μέσω των οffshore να αποδίδουν φόρο 5%-10% στο ελληνικό Δημόσιο (ανάλογα με τον τύπο της υπεράκτιας εταιρείας). 

Η ακίνητη περιουσία κάποιων καλλιτεχνών βρίσκεται επίσης σε οffshore, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη φορολόγησή της. 

Σημειώνεται ότι αρκετοί καλλιτέχνες, εκτός από την προσωπική φορολογική δήλωση στην οποία δηλώνουν μόνο τα προσωπικά έξοδα, περνούν τις αμοιβές τους μέσω εταιρειών προσωπικών ή μη, που δεν βρίσκονται στη λίστα του ΣΔΟΕ.» (tanea)

Όπως βλέπετε, οι νόμοι του Λαμογιστάν γίνονται για να διευκολύνουν τους φοροφυγάδες! 

«Γνώστες της νύχτας υποστηρίζουν ότι τα νυχτοκάματα δε δηλώνονται ούτε στο τυπικό συμβόλαιο ούτε και σε άλλο επίσημο έγγραφο. Πρόκειται δηλαδή για συμφωνία κυρίων και τα χρήματα... μαύρα (…).

"Τούβλα" από 500€ βγαίνουν από νυχτερινά μαγαζιά και καταλήγουν πρώτα σε ένα θωρακισμένο δωμάτιο για να καταμετρηθούν από λογιστές και μετά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καλλιτεχνών. Δεν είναι εικόνα από τηλεοπτική σειρά, είναι εικόνα από την πραγματικότητα της αθηναϊκής νύχτας.

Πολλοί καλλιτέχνες παίρνουν ποσοστά όχι μόνο από τα λουλούδια αλλά και από τα δισκάκια στα οποία τοποθετούνται τα γαρίφαλα! Παίρνουν επίσης ποσοστά από τη γκαρνταρόμπα του μαγαζιού, από τα διαφημιστικά στα τραπέζια ή ακόμη και από το αν θα φέρουν στο μαγαζί συλλόγους για χοροεσπερίδες…» (newsIt)

«Τα πράγματα είναι απλά: δεν υπάρχει τίποτα παράνομο. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να μπορέσουν να μην πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί ή να πληρώσουν μικρότερο φόρο απ’ αυτόν που θα έπρεπε. Ποιος δε θα το εκμεταλλευόταν; Ας παραδεχτούμε την απάντηση: κανείς... 

Το θέμα με τις αμοιβές των καλλιτεχνών, τα παχυλά νυχτοκάματα και τα ισχνά ποσά που δήλωσαν οι καλλιτέχνες ως φυσικά πρόσωπα προκάλεσε σάλο.

 Προκάλεσε επίσης αίσθηση για το χρονικό σημείο που βγήκε στο φως, την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα ξανά η Τρόικα και ζήτησε απολύσεις και νέα μέτρα.» (πηγή)


Πάντως εσείς, αθεράπευτοι ραγιάδες μου, να μην ανησυχείτε! Τα χρήματα θα τα πάρουμε από την Τρόικα. Ας είναι καλά οι συνταξιούχοι που "καθαρίζουν" και για τα σκοτεινά "αστέρια της νύχτας".
Πηγή Πίνακα: "Η ΕΛΛΑΔΑ Αύριο", 9/9/2012


Οι συντάκτες του πίνακα ξέχασαν να συμπεριλάβουν τις μειώσεις τύπου ΛΑΦΚΑ για συντάξεις (πάλαι ποτέ...) άνω των 1400 ευρώ, κατά 3% έως 14%. Δείτε εδώ.