ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η ψευτοφιλολαϊκή μάσκα του Αντώνη Σαμαρά έπεσε!


Αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς: απροκάλυπτος υπηρέτης της πλουτοκρατίας και δυνάστης των φτωχών. Χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες στην πρωθυπουργία για να μας αποδείξει περίτρανα ποια συμφέροντα υπηρετεί.  Επαληθεύεται η  παροιμία "Θέλει η που@@να να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει"!

Θυμήθηκα το προεκλογικό φυλλάδιο του περασμένου Μαΐου μιας υποψήφιας βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, γόνου γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, που στους ευγενείς στόχους της ήταν να μειωθεί ο ανώτερος συντελεστής φορολόγησης από 45% στο 30%. Και ιδού ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται νωρίτερα απ' ότι φανταζόταν!  Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα, Γιωργία μου...

Ημερησία, 22/9/2010: «Μια νέα φορολογική κλίμακα με λιγότερα κλιμάκια και μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% υπόσχεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νέας φορολογικής κλίμακας. (...)

Τυχόν υιοθέτηση του μέτρου θα επιφέρει αυτόματα μεγάλη μείωση του φόρου της κλίμακας κυρίως για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί θα "προσγειωθούν" στο 30% οι συντελεστές 35%, 38%, 40% και 45% που εφαρμόζονται σήμερα για τα τέσσερα κλιμάκια εισοδήματος άνω των 26.000 ευρώ.

Στο Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται πολλά σενάρια για τη νέα φορολογική κλίμακα με τη διαμόρφωση του ανώτατου συντελεστή στο 30% και με πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών για όλους τους φορολογούμενους.

Συγκεκριμένα εξετάζεται:

1. Κατάργηση των απαλλαγών για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

2. Κατάργηση των αφορολόγητων ποσών που ισχύουν για τις οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα. Το κόστος ανέρχεται για τον προϋπολογισμό στα 438 εκατ. ευρώ και το απολαμβάνουν 1,4 εκατ. φορολογούμενοι.

3. Κατάργηση της έκπτωσης των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία.
(...)
Σχετικά με τη νέα κλίμακα και τους συντελεστές, αν και το θέμα βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο "ασκήσεων επί χάρτου", το βασικό σενάριο προβλέπει ότι ο πρώτος συντελεστής μετά το αφορολόγητο όριο θα αυξηθεί στο 15%-18% από 10% που είναι σήμερα και για το κλιμάκιο εισοδήματος μέχρι τα 20.000 ευρώ και οι ενδιάμεσοι συντελεστές θα κυμαίνονται μεταξύ 20% και 28%.»

Αντώνη Σαμαρά, ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ! Το ποτάμι της οργής του λαού θα πνίξει σύντομα εσένα με την τρικέρατη κυβέρνησή σου, έτσι και προχωρήσεις σ' αυτά που σχεδιάζεις για τη φορολογική ανακούφιση της πλουτοκρατίας και την περαιτέρω επιβάρυνση των φτωχών με τους κατακρεουργημένους μισθούς και συντάξεις.