ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ισλάμ, ο γίγαντας που ξυπνάει!Ο ιεροπολεμικός χαρακτήρας της θρησκείας του Μωάμεθ είναι διάχυτος μέσα στο Κοράνι και βαθιά ριζωμένος στις καρδιές των Μουσουλμάνων φονταμενταλιστών.

Όσο κι αν προσπαθούν πολλοί ειρηνόφιλοι Μουσουλμάνοι ν' απαλείψουν από τη θρησκεία τους την κηλίδα του Τζιχάντ, δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Το Ισλάμ είναι αναπόσπαστα συνυφασμένο με μια αταβιστική και φανατική πολιτικοθρησκευτική παράδοση που τρομάζει.

Σχετικά με τον ισχυρισμό ότι Τζιχάντ σημαίνει το ιερό καθήκον του Μουσουλμάνου ν' αμυνθεί και να υπερασπιστεί τον "Οίκο του Ισλάμ" (Dar Al-Islam) όταν κινδυνεύει από τους "άπιστους", τόσο το Κοράνι όσο και η ιστορία μαρτυρούν ότι οι Ισλαμικοί πόλεμοι ελάχιστες φορές ήταν καθαρά αμυντικοί.

Πραγματικότητα είναι επίσης το γεγονός ότι οι Μουσουλμάνοι δεν είχαν πάντα διάθεση να βγουν σε πόλεμο, και τότε ο Μωάμεθ επιστρατευόταν υποσχέσεις ή απειλές από τον Αλλάχ, όπως οι επόμενες:

«Ω! Εσείς που πιστεύσατε! Τι συνέβη σε σας, όταν σας είπαν να βγείτε για τον αγώνα υπέρ του Αλλάχ, κι εσείς προσκολληθήκατε βαριά στη γη;
Μήπως προτιμήσατε τη ζωή αυτού του κόσμου αντί της Μέλλουσας (ζωής);
Πολύ μικρές είναι οι απολαύσεις αυτής της ζωής σε σύγκριση με τις απολαύσεις της Μέλλουσας (ζωής).» (9 - Η Μετάνοια - 38)

«Αν δεν βγείτε (για πόλεμο) θα σας τιμωρήσει με σκληρά βάσανα, και θα σας αντικαταστήσει μ' άλλο λαό. Τον ίδιο όμως (τον Αλλάχ) δεν θα τον βλάψετε σε τίποτα. (...) » (9 - Η Μετάνοια - 39)

«Χάρηκαν για το καθισιό τους εκείνοι που δεν βγήκαν με τον Απόστολο του Αλλάχ για τον πόλεμο (κατά την εκστρατεία στον Ταμπούκ), κι αρνήθηκαν ν' αγωνιστούν, με τις περιουσίες τους και τον εαυτό τους, υπέρ του Αλλάχ και είπαν: "Μη βγείτε στη ζέστη". 
(Σ' αυτούς) να πεις:  "Η φωτιά της κόλασης είναι καυστικότερη".
Αν μόνο μπορούσαν να το καταλάβουν! » (9 - Η Μετάνοια - 81)

«Αν κάποιος από σας - σε μέρα πολέμου - τραπεί σε φυγή, εκτός αν τούτο είναι μια στρατηγική πολέμου, ή για να υποχωρήσει στην ομάδα του, τότε θα σύρει πάνω του την οργή του Αλλάχ, και η διαμονή του είναι η Κόλαση. Τι άθλιο τέλος!» (8 - Τα Λάφυρα - 16)

«Και μην χαλαρώνετε στην καταδίωξη του εχθρού. Εάν εσείς πονάτε από τις κακουχίες, κι εκείνοι υποφέρουν παρόμοιες κακουχίες. Αλλά εσείς έχετε ελπίδα για ανταμοιβή από τον Αλλάχ, ενώ αυτοί δεν έχουν καμία.
Και ο Αλλάχ είναι παντογνώστης και Σοφός.» (4 - Οι Γυναίκες - 104)

«Μήπως δεν είδες εκείνους που τους είπαν: "Μην πολεμάτε, να εκτελείτε τακτικά την προσευχή και να δώσετε την Ζακάτ";
 Όταν τους δόθηκε η θεία διαταγή για πόλεμο, μια ομάδα απ' αυτούς φοβήθηκε του ανθρώπους, όπως φοβούνται τον Αλλάχ ή παραπάνω, και είπαν: "Κύριέ μας! Γιατί μας διέταξες να πολεμήσουμε; Μακάρι να αναστείλεις τη διαταγή Σου για λίγο ώστε να φτάσουμε στο φυσικό τέρμα, που είναι πλύ κοντά."
Απάντησε: "Πολύ μικρή είναι η απόλαυση αυτού του κόσμου. Η μελλοντική Ζωή όμως είναι η καλύτερη, για όποιον φοβάται (την τιμωρία του Αλλάχ. (...)"» (4 - Οι Γυναίκες - 77)

Οι τελευταίοι στίχοι που παρέθεσα από το Κοράνι αποδεικνύουν καθαρά ότι η "θεία διαταγή για πόλεμο" αναφερόταν σε επίθεση. Αλλιώς δεν θα ρωτούσαν κάποιοι: "γιατί μας διέταξες να πολεμήσουμε;"  Όταν πρόκειται για αμυντικό πόλεμο κανείς δεν αναρωτιέται "γιατί".

Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι στίχοι στο Κοράνι που αναφέρονται σε αμυντικό πόλεμο: «Να πολεμάτε για χάρη του Αλλάχ όσους σας πολεμούν( 2: 190)  Όμως τέτοιοι στίχοι δεν αναιρούν  εκείνους που προτρέπουν σε επίθεση. Σημειωτέον ότι οι υπερασπιστές του Ισλάμ έχουν βρει δικαιολογία ότι είναι "προληπτικοί" (preemptive)!

 Περιττό να πούμε ότι αυτή είναι και η δικαιολογία των γερακιών της  ιμπεριαλιστικής (ψευτοχριστιανικής) Δύσης για τους αναρίθμητους επιθετικούς πολέμους της: Ότι τάχα είναι προληπτικοί!