ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δρ. Στουρνάρης και το φορολογικό του βλακοσχέδιο


Είναι που είναι στουρνάρια, εκτός από διεφθαρμένοι και ξεπουλημένοι,  οι κρυφοδικτάτορες που μας κυβερνούν, προσέλαβαν και Υπουργό Οικονομικών Στουρνάρη, όνομα και πράγμα, και ήρθε κι έδεσε! Πρόκειται για γελοίους εκεί στο ΥΠ.ΟΙΚ. που η κούτρα τους δεν κατεβάζει τίποτα δίκαιο, λογικό και αποτελεσματικό.
Από βλακεία σε βλακεία με πείσμα προχωρούν και μόνο την πλουτοκρατία εξυπηρετούν.

 Όπως ακούσατε, με το νέο φορολογικό βλακοσχέδιο, ο (εξ ορισμού και κατά παράδοση) φοροδιαφεύγων ελεύθερος επαγγελματίας θα φορολογείται, λέει,  με 35% από το πρώτο ευρώ, έτσι ώστε να εισρεύσει χρήμα στ' άδεια ταμεία του κράτους, που θα πηγαίνει πρώτα για την πληρωμή των τοκογλύφων δανειστών κι ό,τι απομένει για μισθούς και συντάξεις, ενώ το χρέος θα μεγαλώνει και ο φτωχός θα συνεχίσει να ματώνει.

Κι επειδή, με νομοτελειακή ακρίβεια, θα εισρέει λιγότερο χρήμα από τους Ε.Ε. στα ταμεία του Λαμογιστάν, θα ξανακοπιάσουν σε λίγο οι κυβερνοβλάκες για οδυνηρότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και όποιος αντέξει την ασιτία θα επιζήσει σερνόμενος στο φαύλο Μαλακιστάν της αδικίας και της βλακείας για να κλαίει τη μοίρα του που γεννήθηκε Έλληνας.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Ο καθ’ έξη φοροδιαφεύγων Ελεύθερος Επαγγελματίας (Ε.Ε.), όταν το αφορολόγητο ήταν 12.000 ευρώ δήλωνε εισόδημα κάτω του ορίου αυτού και πλήρωνε μηδενικό φόρο. Όταν το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5.000 ευρώ, ο ίδιος φοροδιαφεύγων Ε.Ε. δήλωνε εισόδημα κάτω του ορίου αυτού και πλήρωνε πάλι μηδενικό φόρο.

Τώρα που το αφορολόγητο θα μηδενιστεί για τους Ε.Ε. και ο συντελεστής φορολόγησης θα πάει στο 35% από το πρώτο ευρώ, ποια κλεπτοεθισμένη συνείδηση θα εμποδίσει τον καθ’ έξη φοροδιαφεύγοντα να δηλώνει ένα γελοίο εισόδημα, έστω, π.χ., 3.000 ευρώ;  Ακόμη και τότε, όμως, θα πληρώσει φόρο 3.000x35%=1.050 ευρώ - σεβαστό ποσόν, καλύτερο από το τίποτα! Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, θα πρέπει οι όρθια κοιμώμενοι φοροεισπράκτορες ν’ αναρωτηθούν πώς επιβιώνει και πώς τρέφει την οικογένειά του κάποιος Ε.Ε. με εισόδημα 3.000 ευρώ και γιατί δεν κλείνει το μαγαζί… Επιστρέφουμε δηλαδή στα τεκμήρια διαβίωσης!

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι στον κόσμο της αδικίας μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Θα εξοντωθούν, δηλαδή,  και οι έντιμοι Ε.Ε. που δηλώνουν ολόκληρο το εισόδημά τους στην εφορία, αν και δεν υπάρχουν αναμάρτητοι και άγιοι ανάμεσά μας. Έτσι, αν ένας έντιμος δηλώσει εισόδημα 9.000 ευρώ, τότε με το φορολογικό συντελεστή 35% θα πληρώσει φόρο 3.150 ευρώ ενώ πέρυσι, με αφορολόγητο 5. 000 ευρώ και φορολογικό συντελεστή 10% πλήρωσε φόρο 400 ευρώ. Έτσι, νομοτελειακά και ο πρώην έντιμος Ε.Ε. θα αρχίζει να φοροδιαφεύγει δηλώνοντας πολύ μικρότερο εισόδημα, απλά για να επιβιώσει και να ζήσει την οικογένειά του! Το αποτέλεσμα; Μηδέν εις το πηλίκον!

Περιττό να επισημάνουμε ότι με τέτοιο εξοντωτικό φορολογικό βλακοσχέδιο δεν θα υπάρξει ηλίθιος που ν' αρχίσει ελεύθερο επάγγελμα στις χαλεπές τούτες ημέρες και να συμβάλλει στην πολυπόθητη ανάπτυξη που μας τσαμπουνάνε οι βλακοκυβερνήτες.

Πάμε τώρα σ' αυτούς που ευνοεί το νέο φορολογικό φονοσχέδιο, δηλαδή στους χρυσοπληρωμένους μισθωτούς (μεγαλοδημοσιογράφους, στελέχη των ΔΕΚΟ, κρατικοδίαιτους μεγαλόμισθους, golden boys τραπεζών, κλπ.) και στους μεγαλοεισοδηματίες από ακίνητα κλπ., που δεν μπορούν, αν και θα ήθελαν, να κρύψουν εισοδήματα. Ένας από τους "αναξιοπαθούντες" αυτούς, με εισόδημα, π.χ., 120.000 ευρώ, που πέρυσι πλήρωσε 41.420 ευρώ, εφέτος, αν οι τρεις συντελεστές διαμορφωθούν, όπως διαρρέεται, στο 18% από €5.000 έως €20.000, στο 25% από €20.000 έως €30.000, και στο 35% από εκεί και πάνω, θα πληρώσει 2.700+2.500+31.500=36.700 ευρώ. Δηλαδή ο "φτωχούλης" αυτός που εξάγει τα εκατομμύρια στο εξωτερικό θα βγει κερδισμένος κατά 4.720 ευρώ,  την ώρα που η χώρα αιμορραγεί!

Αν όμως ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής καθίσει το 30%, πράγμα για το οποίο παλεύει μέχρι τελευταίας στιγμής η πλουτοκρατία, εξ ου και η δυστοκία στη συμφωνία του δολοφονικού για τους μικρομεσαίους πακέτου, τότε το όφελος για τον αναξιοπαθούντα του παραδείγματος θα είναι 9.220 ευρώ.

Έχετε τώρα καμία αμφιβολία για ποιους δουλεύουν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού; Για την πλουτοκρατία, stupid! Δηλαδή για τη φάρα τους! Είναι σαν τους μαυραγορίτες που πλουτίζουν μέσα στις συμφορές…


Δείτε τώρα τ' ανεβοκατεβάσματα του ανώτατου φορολογικού συντελεστή κατά τη Μεταπολίτευση, και φρίξτε με την ασυνέπεια της φαυλοδημοκρατίας μας:


Περισσότερα εδώ.

Δείτε και τους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές σε μερικές χώρες με αίσθημα δικαίου:Χώρα
Ανώτ. Φορολ. Συντελεστής

Austria
50%
50%
 Croatia
40%
55.4% 
53%
41% 
45% 
46.28%
55%           
45%
Luxembourg   
   38.95%
Netherlands             
     52%
Norway
      54.3%
46.5%
       41%   
52%
      56.6%
    45.5%
    40%   
      50%

Διαβάστε κι αυτό το εκ προμελέτης φορολογικό έγκλημα, αν αντέχετε: "Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, προβλέπει τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 45% που είναι σήμερα και επιβάλλεται στο τμήμα εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ, σε 35% για εισόδημα άνω των 16.000 ευρώ ή σε 30% για εισόδημα άνω των 22.000 ευρώ." (πηγή)