ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ψυχοπαθής ή βουντουιστής ο μανιακός υβριστής του Γέροντα Παΐσιου;Αφελείς είναι κατά τη γνώμη μου όσοι σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος του υβριστή του Γέροντα "Παστίτσιου", αντί να τον στείλουν εσπευσμένα σε ψυχιατρείο ή σε... εξορκιστή. Αδόκιμοι και όσοι έσπευσαν να τον στηρίξουν εν ονόματι της δημοκρατικά κατοχυρωμένης δήθεν ελευθερίας του λόγου, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. (Ρεσιτάλ αριστερής υποκρισίας εδώ κι εδώ.)


Δε γνωρίζω τι έγραφε στο Facebook ο 27χρονος από τα Ψαχνά Ευβοίας, χτυπώντας στο ψαχνό κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και σεβασμού στη μνήμη ενός ανυπεράσπιστου νεκρού.  Και  δεν έχει τόση σημασία τι γράφει ο νόμος, αφού υπεράνω των γραπτών ανθρώπινων νόμων υπάρχει ο κυρίαρχος Άγραφος Νόμος που επιτάσσει το αυτονόητο: "Ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις". Εκείνο που είδα κι έφριξα είναι οι κακοποιημένες, δίκην βουντού, φωτογραφίες του Γέροντα Παΐσιου, κάτι που οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο βλάσφημος είναι ή μανιακός ψυχοπαθής ή μαθητευόμενος μάγος της μαύρης τέχνης βουντού. Τυχαία άραγε επελέγη ο Γέροντας Παΐσιος; Δε νομίζω!

Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις ηθικές παραινέσεις του Γέροντα Παΐσιου, να πιστεύει ή όχι στις προφητείες του, να ενστερνίζεται ή ν’ απορρίπτει τις εθνικιστικές του κορώνες, και να εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις του για όλα αυτά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται, επικαλούμενος το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, να επιτίθεται με μανία εναντίον ενός νεκρού, εκδηλώνοντάς την με πρακτικές βουντού πάνω σε φωτογραφίες του και με χυδαία περιύβριση του ονόματός του.

Το ρυπαρό και βάρβαρο ηλεκτρονικό ατόπημα ενδέχεται να μην είναι απλά ένα κακόγουστο αστείο ενός νοητικά ανήλικου χρήστη του Διαδικτύου, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Δεν αποκλείεται να έχει σχέση με μαύρη μαγεία και να υπηρετεί συγκεκριμένο αρνητικό σκοπό εις βάρος της Ελλάδας, αφού άβυσσος είναι η σκοτεινή πλευρά της ψυχής του ανθρώπου και ανυπολόγιστες οι δυνάμεις της.

Ας θυμηθούμε το αγαλματίδιο βουντού που είχε εντοπιστεί στο Υπ. Οικονομίας τον περασμένο Φεβρουάριο, κάτι που ειδικοί εξορκιστές αποκάλεσαν "συσκευή τεράστιας αρνητικής ενέργειας". Η κούκλα βουντού Κογκολέζικου τύπου ήταν κρυμμένη κάτω από το γραφείο με τα παράβολα στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών! Τυχαίο ήταν κι αυτό; Κακόγουστο αστείο μήπως ήταν;

Γνωρίζουμε τόσο λίγα, ή και τίποτα, σε σχέση με την τέταρτη διάσταση της ύπαρξης που οι σκέψεις μου αυτές μπορεί να φαίνονται σε κάποιους γελοίες. Όμως εξίσου ή και περισσότερο γελοία δεν είναι και η επίμονη ενασχόληση του 27χρονου στο Διαδίκτυο με το να κακοποιεί φωτογραφίες ενός ακίνδυνου και ανυπεράσπιστου νεκρού που δεν είχε κάνει κακό σε κανέναν; Μήπως άραγε η κακοποίηση βουντού γίνεται με στόχο τη μη επαλήθευση κάποιων προφητειών του Γέροντα Παΐσιου, επειδή δε συμφέρουν κάποιους;

Διαλέγετε, λοιπόν, και παίρνετε: Ή τρελός είναι ή μάγος ο βλάσφημος του Διαδικτύου από τα Ψαχνά της Ευβοίας.

Ξυπνήστε, βρέεεε!!!! 
 
******

Σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα:

Άρθρο 365
Προσβολή της μνήμης νεκρού

 Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση (άρθρ. 363) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.

Άρθρο 198
Κακόβουλη βλασφημία 

1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.

2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.

Άρθρο 199 
Καθύβριση θρησκευμάτων

 Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Άρθρο 200 
Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων 

1. Όποιος κακόβουλα προσπαθεί να εμποδίσει ή με πρόθεση διαταράσσει μία ανεκτή κατά το πολίτευμα θρησκευτική συνάθροιση για λατρεία ή τελετή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μέσα σε εκκλησία ή σε τόπο ορισμένο για θρησκευτική συνάθροιση ανεκτή κατ’ το πολίτευμα ενεργεί υβριστικά ανάρμοστες πράξεις.

Άρθρο 201 
Περιύβριση νεκρών

Όποιος αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του, από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν ή ενεργεί πράξεις υβριστικά ανάρμοστες σχετικές με αυτά ή με τάφο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.