ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

SOS! Τρέμε τον Τρελαντώνη Σαμαρά "αλήθειες" λέγοντα!


Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε χθες, στα εγκαίνια της 77ης διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης, με καινούργιες "αλήθειες"! Ας πάρουμε μια γεύση από αποσπάσματα της ομιλίας του αναξιόπιστου εις τη νιοστή πρωθυπουργού της συμφοράς μας:

Αντώνης Σαμαράς, 77η ΔΕΘ, 8/9/2012: «Φίλες και φίλοι,

* Η πρώτη αλήθεια που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη.

Το τελευταίο διάστημα, καθημερινά σχεδόν, ξένοι αξιωματούχοι και δημοσιεύματα του ξένου τύπου, εμφάνιζαν ως μεγάλη πιθανότητα την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Και οι αγορές αντιδρούσαν βίαια. Γιατί τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν αληθινή χιονοστιβάδα.

Αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που είχε δημιουργηθεί, αυτή η "προσδοκία της δραχμής" για την Ελλάδα, παρέλυε την οικονομία μέσα στη χώρα και απέτρεπε κάθε προοπτική σωτηρίας. (…) Αυτή τη μοναδική καταστροφή που άμεσα μας απειλούσε, επίσης άμεσα έπρεπε να την αποτρέψουμε.

Αυτή ήταν η προτεραιότητά μας! Αυτό, πρώτα απ’ όλα, δεσμευτήκαμε στον Ελληνικό λαό. Κι αυτό κάναμε!

* Και τώρα η δεύτερη αλήθεια: Για να αποτρέψουμε την καταστροφή, έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας. Γιατί μόνο μια χώρα αξιόπιστη μπορεί να σταθεί απέναντι στους εταίρους της και να αξιώσει καλύτερη μεταχείριση.

Και για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα, έπρεπε να προχωρήσουμε ταχύτατα και να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας.

Αυτό ακριβώς κάνουμε!

-- Εφαρμόζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα αναβαθμίσουν μακροπρόθεσμα την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.

-- Και εφαρμόζουμε τις περικοπές δαπανών που είχε δεσμευτεί η χώρα για να μειώσει το χρέος της, δηλαδή περικοπή του ελλείμματος ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

* Και τώρα η τρίτη κρίσιμη αλήθεια: Η μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς! Πολύ απλά, καμιά χώρα που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί συνεχώς να ζει με δανεικά.

Μέσα σε αυτά που κόπηκαν ήταν και απίστευτες σπατάλες. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, όπου το ψάχνουμε, να βρίσκουμε συντάξεις-μαϊμούδες, που δίνονταν για χρόνια σε… "πεθαμένους"! Δεν μπορεί, όπου το σκαλίζουμε, να βρίσκουμε επιδόματα σε τυφλούς, που, όπως αποδεικνύεται, βλέπουν πεντακάθαρα κι από τα δύο μάτια!

Αυτά είναι τεράστια ποσά που χάθηκαν, που διόγκωναν το χρέος μας για χρόνια και τώρα επιβαρύνουν όλους μας…

* Αλλά για να λέμε ολόκληρη την αλήθεια, μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν! Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις επώδυνες περικοπές. Αλλά κάποιες θα υπάρχουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς… 


(Σ.σ.: Φέρτε επειγόντως το ζουρλομανδύααα!)

Σας λέω, όμως, ότι αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές. Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να μην είναι οριζόντιες. Γιατί οι οριζόντιες είναι από τη φύση τους άδικες…

Και πάνω, απ’ όλα, προσπαθούμε να είναι προσωρινές. Μόλις η οικονομία ανακάμψει, μόλις αρχίσει να παράγει έσοδα και να καλύπτει τα ελλείμματα, όλες οι άδικες περικοπές θα αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκαθίστανται.

Δεν μπορώ να σας πω ποιες, πότε και πόσο ακριβώς θα αποκατασταθούν. Μπορώ να σας πω, όμως, πως όταν μπει η χώρα σε Αναπτυξιακή τροχιά, μόλις εκμηδενιστούν τα ελλείμματα, θα αρχίσουμε από τους πιο αδικημένους: από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τα πιο δοκιμαζόμενα στρώματα της μεσαίας τάξης...

Αλλά κι από τους ένστολους, που έτσι κι αλλιώς προσπαθήσαμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τις απώλειές τους. Ενώ δεν θα αγγίξουμε καθόλου τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας των πιο μάχιμων αστυνομικών και στρατιωτικών.

Επαναλαμβάνω ότι όλες οι δεσμεύσεις μας για την αποκατάσταση των αδικιών ισχύουν στο ακέραιο. Είναι δεσμεύσεις που υπάρχουν σ’ ένα πρόγραμμα τριών κομμάτων ενώπιον του Ελληνικού λαού. Και θα πραγματοποιηθούν σε ορίζοντα της τετραετίας.

Αλλά αν δεν προχωρούσαμε τώρα στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων - αν δηλαδή αναγκαζόμασταν να επιστρέψουμε στη δραχμή - η κατάσταση θα επιδεινωνόταν πολύ, για όλους και για πολλά χρόνια. Για δεκαετίες! (…)

Οι Κασσάνδρες έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ήδη τις διαψεύδουμε. Οι κερδοσκόποι της καταστροφής πόνταραν στην αποτυχία μας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα θα μείνει όρθια και θα ξεπεράσει την κρίση. Αυτή, το ότι θα ξεπεράσουμε μαζί αυτή την κρίση, αποφασισμένοι, είναι η πιο μεγάλη αλήθεια από όλες τις αλήθειες…

Σας ευχαριστώ.»

Διαβάσατε τις καινούργιες "αλήθειες" του Αντωνάκη; Ξαναδιαβάστε τες για να τις εμπεδώσετε.


Πάμε τώρα να θυμηθούμε τις περυσινές "αλήθειες" του ούλτρα αναξιόπιστου  Α. Σαμαρά από το ίδιο βήμα, μέσα από χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του. Ο άνθρωπος είναι και για γέλια και για κλάματα...

 Αντώνης Σαμαράς, 76η ΔΕΘ, 17/9/2011:  «Φίλες και φίλοι,

Τα εύκολα ψέματα τα χορτάσατε. Τις πικρές αλήθειες πια τις ξέρετε… Κάθε μέρα βλέπει γύρω του ο καθένας μας, δυστυχία, απελπισία, απόγνωση, Ψυχολογία κατάθλιψης…Φόβο! Διάχυτο φόβο για το αύριο. Και οργή για το σήμερα…

Βλέπει λουκέτα στους δρόμους, βλέπει ανέργους, βλέπει πραγματική δυστυχία, βλέπει οικογένειες με δύο εισοδήματα ως χθες, σήμερα να μην έχουν κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις τους να έχουν ανέβει... Βλέπει και ξέρει ότι οι ακάλυπτες επιταγές έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κι έχουν γίνει αληθινή βόμβα στα θεμέλια της αγοράς…

 Βλέπει μια ολόκληρη μεσαία τάξη να μην έχει που να πιαστεί, τι να ελπίσει

Βλέπει μια νεολαία χωρίς αύριο κι έναν ολόκληρο λαό να ακούει καθημερινά να τον προσβάλλουν και να τον καθυβρίζουν. Και κάθε τόσο να του λένε ότι τον… "σώζουν"!

Και μετά από κάθε "σωτηρία" η κατάσταση να γίνεται πιο απελπιστική!

Να έρχεται νέα κρίση. Και μετά να τον… ξανά-σώζουν. Και να τον βεβαιώνουν ότι "μπήκε πάτος στο βαρέλι". Κι ύστερα πάλι νέα κρίση, νέα κατάρρευση δίχως "πάτο"… Και νέα "σωτηρία", με καινούργια χαράτσια. Που κανείς δεν ξέρει πώς θα πληρωθούν. (...)

Την κρίση αυτή την πλήρωσε ο ελληνικός λαός, και ιδίως η μεσαία τάξη. Κι έτσι ακούσαμε από το βήμα αυτό την περασμένη Κυριακή το έκτο χαράτσι στα ακίνητα μέσα σε ενάμιση χρόνο! Το οποίο μάλιστα θα είναι διπλάσιο απ’ όσο μας είπαν στην αρχή. Και καλούνται να το πληρώσουν και οι άνεργοι και οι ανήμποροι. υπό την άμεση απειλή να τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα!

Τι είναι αυτό; Δεν είναι πλήρης ομολογία αποτυχίας; Δεν είναι ομολογία αδιεξόδου; Δεν θα χειροτερέψει την κρίση; Θέλουν να μας πουν ότι όλα πηγαίνουν καλά; Κι ότι τώρα, με τους νέους ατέλειωτους φόρους που θα πληρώσουμε, θα βγάλουμε και… "πρωτογενή πλεονάσματα" του χρόνου; Και θέλουν να το πιστέψουμε;

Πώς θα βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα; Με την ύφεση να βαθαίνει στο 6%; Με το δημόσιο να μην πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του; Αυτό θέλουν να πιστέψουμε; Οι ίδιοι το πιστεύουν; Δεν νομίζω… (...)

Φίλες και φίλοι,

Η πολιτική που εφαρμόζεται απέτυχε!  

Δεν θα πούμε αριθμούς… Μόνο αυτό συγκρατείστε: Υπολόγιζαν το έλλειμμα για όλο το χρόνο να μειωθεί κατά 4% περίπου. Και το πρώτο οκτάμηνο αυξήθηκε κατά 22%! Έβαλαν φόρους και υπολόγιζαν να πάρουν περισσότερα έσοδα κατά 8,5%. Και το πρώτο οκτάμηνο εισπράττουν λιγότερα κατά 5,3%. Επέβαλαν θυσίες στο λαό, κι όμως αύξησαν τις δαπάνες λειτουργίας του κράτους.

Γιατί συνέβη αυτός ο εκτροχιασμός; 
Γι’ αυτό που τους λέγαμε αρχικά: Γιατί το Πρόγραμμά τους προκάλεσε ύφεση που αχρήστευσε όλες τις θυσίες που έγιναν.(...)

Εφαρμόστηκε μια λάθος πολιτική! Έπρεπε να σιωπήσω; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τις υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος; Γιατί; Για να γίνω "αρεστός"; 

 Δεν είναι αυτή η Πολιτική που ασκώ… Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που με ’μαθαν. Και δεν είναι αυτή η Ευρώπη που πιστεύω…

Και κάτι ακόμα: με την πολιτική τους δεν διαλύουν μόνο την Οικονομία. Δημιουργούν απογοήτευση, που γίνεται κατάθλιψη που ήδη εξελίσσεται σε οργή. Και πυροδοτούν εκρήξεις. Γιατί η οργή είναι πολύ κακός σύμβουλος…

Λειτουργούν ακόμα διχαστικά: Καλλιεργούν κοινωνικό αυτοματισμό. Ό,τι χειρότερο!

Στρέφουν την κοινωνία εναντίον του εαυτού της. Αντί να ενώνουν, διχάζουν. Βάζουν στο στόχαστρο, πότε τη μία κοινωνική ομάδα πότε την άλλη. Πότε τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, πότε τους καθηγητές, τους εστιάτορες, πότε τους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Εξοντώνουν όλη τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους…Δημιουργούν μια "ζούγκλα" που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που διαλύει τα πάντα και παραλύει τα πάντα.(...)

Κι αυτό μας φέρνει στο άλλο μήνυμα που έχω σήμερα να σας πω: Τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε… Να καταλάβουμε, ότι για να ξεπεράσουμε την κρίση πρέπει να αρχίσει η Ανάκαμψη αμέσως. Όχι μετά από ένα-δύο χρόνια. Όχι "πρώτα να μειώσουμε τα ελλείμματα κι ύστερα να δούμε τι θα γίνει με την Ανάπτυξη", όπως ισχυρίζονται κάποιοι… 

Το ακριβώς αντίθετο: να ανακάμψουμε αμέσως, για να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα και να ελεγχθεί το χρέος. Εκεί διαφωνήσαμε στην ουσία με την Κυβέρνηση, με το Μνημόνιο και την Τρόικα.

Δεν είπαμε ποτέ να μη μειωθεί το σπάταλο κράτος! Το αντίθετο: ήδη από το Δεκέμβρη του 2009 ζητήσαμε πρώτοι να ληφθούν μέτρα για την περιστολή της σπατάλης. Και ανακοινώσαμε λεπτομερώς, στο Ζάππειο-2, 18,4 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης! 

Αλλά δεν ήταν "σπατάλη" η σύνταξη των 700 ευρώ που έκοψαν από πέρσι. Και που την είχε πληρώσει πολλαπλά ο συνταξιούχος από τις κρατήσεις του όταν δούλευε…

Αυτή την τεράστια αδικία θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να την αποκαταστήσω το ταχύτερο! (...)

Το "αφορολόγητο" να επιστρέψει στις 12 χιλιάδες ευρώ. (...)

Θα αποκαταστήσουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα: Το αίσθημα δικαίου του πολίτη. Και την τιμή των πολιτικών.  

Θα ελέγξουμε αναδρομικά την περιουσιακή κατάσταση όσων κατέλαβαν δημόσιες θέσεις, υπουργικούς θώκους κλπ., από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Το έχω υποσχεθεί και θα το κάνω! Για να έλθουν στην επιφάνεια όλες οι περιπτώσεις "περίεργου" πλουτισμού. Και θα θεσπίσουμε μέτρα για να μην επαναληφθεί ποτέ πια. Αυτός ο νόμος της σιωπής, αυτή η "ομερτά" για το "πολιτικό χρήμα", θα σπάσει! (...) 

Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, χωρίς να πλήξουμε άλλο τους πολίτες.

Όλα αυτά, θα τα ξεκινήσουμε άμεσα και θα μας επιτρέψουν να διαπραγματευθούμε την πλήρη εφαρμογή του προγράμματός μας.

Αυτή η επαναδιαπραγμάτευση είναι πια ρεαλιστική. (...)

-- Πρώτον, δεν ζητάμε τίποτε διαφορετικό απ’ ό,τι πέτυχαν ήδη στο δικό τους Μνημόνιο, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μαζί. (...)

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχασε την εμπιστοσύνη του λαού οριστικά! Και γι’ αυτό η μόνη λύση είναι πια οι εκλογές! Ξέρετε καλά ότι δεν ζητούσα εκλογές από το πρωί ως το βράδυ. Και δεν εκβίασα εκλογές. Αλλά – καθαρές κουβέντες – η μόνη λύση σήμερα είναι να εκφραστεί ο λαός…

Κι όσοι μιλούν για "συναίνεση" και εννοούν συγκυβέρνηση εδώ και τώρα, να θυμούνται: τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αδύναμες και εύθραυστες! Λύση σήμερα είναι οι εκλογές, όπου ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις.

-- Δεύτερον, αυτό που ζητάμε είναι ρεαλιστικό, διότι όλοι παραδέχονται πλέον ότι το Μνημόνιο δεν δούλεψε. (...) 

Κυρίες και κύριοι,

Στις προηγούμενες εκλογές ο λαός ξεγελάστηκε με ψεύτικες υποσχέσεις. Το "λεφτά υπάρχουν" θα μείνει στην Ιστορία ως η τελευταία μεγάλη απάτη του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. 

Τώρα, όμως, τέλειωσαν τα ψέματα. Κι είναι ώρα να πάρει ο λαός τη μοίρα του στα χέρια του. Θα ζητήσω στις εκλογές ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις. Ξέρετε από πριν τι έχω σκοπό να κάνω. Και θέλω να με στηρίξετε για να τα κάνω. Από αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει η Νέα Μεταπολίτευση.(...)

Φίλες και φίλοι,

Ο κ. Παπανδρέου, σήμερα και λόγω της κρίσης, καθυστερημένα, "ανακάλυψε" ότι το εθνικό συμφέρον προηγείται του κομματικού. Εγώ το ανακάλυψα πριν από πολλά-πολλά χρόνια. Και το πλήρωσα για πολλά-πολλά χρόνια… Κύριε Παπανδρέου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του είπαν πολλά ψέματα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο, αλλά και το τελευταίο! Ξέρουν ότι δεν είμαστε ίδιοι. Εγώ δεν παίζω τα δικά τους μικροπολιτικά παιγνίδια. Απευθύνομαι σε σας, σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Έχετέ μου εμπιστοσύνη. Μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα! Δεν σκύβουμε το κεφάλι… Οι Έλληνες μπορούμε! (...)

Και κάτι ακόμα: Θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού! Γιατί βρισκόμαστε όλοι σήμερα σε Πόλεμο επιβίωσης. Κι όπως ξέρετε, στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι. Όλοι προσεύχονται! (...)»

Τρελαντώνη Σαμαρά, ο Θεός δεν βοηθάει τους ψεύτες, γι' αυτό είσαι μετέωρος, και η Νέμεσις, όσον ούπω, θα σε πιάσει στην αμείλικτη τσιμπίδα της για τα περαιτέρω.

 Έχω και μια ερώτηση για σένα: Κάθε πρωί που ξυρίζεσαι και κοιτάς τα μούτρα σου στον καθρέφτη, πώς αντέχεις και δεν τα φτύνεις; 

 Περισσότερα για τον αναξιόπιστο Τρελαντώνη θα βρείτε εδώ κι εδώ.