ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Το τελευταίο ανέκδοτο του Αντώνη Σαμαρά περί ΑΟΖ


Μέσα στο ζοφερή ατμόσφαιρα που μας ζώνει, όπου όλα τάσκιαζε η φοβέρα της Τρόικας και τα πλάκωνε η σκλαβιά στους δανειστές μας, όλο και κάποιο ανέκδοτο θα σκάσει για να γελάσει το χειλάκι μας, έστω κι αν το γέλιο είναι πικρόχολο. Καλύτερο από το τίποτα…

Έτσι λοιπόν, κι εγώ γέλασα σήμερα όταν άκουσα τον hέστη Αντώνη Σαμαρά να διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι έτσι και κάποιος αμφισβητήσει την ΑΟΖ της Κύπρου θα έχει να κάνει μαζί του! Χα, χα, χάαα!

Αντώνης Σαμαράς, 1/10/2012: «Η Κύπρος, όπως ξέρετε, ήδη προχωρά με επιτυχία στην εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, ανοίγοντας έτσι ευκαιρίες ανάπτυξης, και θα έλεγα και συνεργασιών σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε η εκμετάλλευση της ΑΟΖ, συνιστά απαράγραπτο κυριαρχικό της δικαίωμα.

Κι όπως ήταν φυσικό, επανέλαβα στον Πρόεδρο Χριστόφια την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.» 

Πω, πω, πώωω! Τρέμε Ερντογάν! Τρέμετε Τούρκοι! Ο Σαμαράς είναι εδώ, νταβραντισμένος δυνατός για να καθαρίσει, έτσι και αμφισβητήσετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου!

Τώρα αν με ρωτάτε γιατί δεν καθαρίζει για την ελληνική ΑΟΖ αφού είναι τόσο νταής, θα σας απαντήσω ότι αυτό είναι άλλου παπά βαγγέλιο...

Ας θυμηθούμε τι έλεγε τον Ιούλιο του 2012 στην ΚοινοβΟλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για να ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Το έχουμε ανάγκη:


Αντώνης Σαμαράς, 27/7/2012: «Τέλος, θα προχωρήσουμε στην ανακήρυξη της ΑΟΖ. Θα το κάνουμε κι αυτό, προσεκτικά, αλλά και αποφασιστικά. Θα το προχωρήσουμε συναινετικά.

Η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για την αξιοποίηση των ενεργειακών φυσικών πόρων που βρίσκονται στον υποθαλάσσιο χώρο μας. Και για την γεωπολιτική μας αναβάθμιση συνολικά. Αλλά και για να αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν πολλοί. Πράγμα που θα ενισχύσει και τη θέση μας διεθνώς.

Δεν μπορεί η μικρή Κύπρος να το τόλμησε και να το πέτυχε και τώρα να επωφελείται, κι εμείς ακόμα να το παραπέμπουμε στις "ελληνικές καλένδες".

Δεν μπορεί να έχουμε ακίνητη περιουσία ανεκμετάλλευτη, και ορυκτό πλούτο ανεκμετάλλευτο και ενεργειακά αποθέματα ανεκμετάλλευτα, και η χώρα μας να παραπαίει υπερχρεωμένη και να κόβουμε μισθούς και συντάξεις και να παρακαλάμε για δανεικά, αλλά να μην κάνουμε τίποτε για να αξιοποιήσουμε τον πλούτο μας!

Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να σταματήσει.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στην πολιτική λένε, "όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος". Τώρα, λοιπόν, ήλθε η ώρα να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.»

Γιατί λοιπόν καθυστερεί ο Αντώνης Σαμαράς στην ανακήρυξη της ΑΟΖ; Διότι θέλει, λέει, να το κάνει συναινετικά, stupid! Συναινετικά με ποιον; Με τον Τούρκο, ντε! Και μέχρι να συναινέσει ο Τούρκος στη μοιρασιά – ζήσε Μάη μου – θα επιδίδεται μετά εξολοθρευτικής μανίας σε μισθούς και συντάξεις, συνεχίζοντας τον παραλογισμό που κατήγγειλε!

Τώρα εμένα γιατί μου μυρίζει μπαρούτι η υπόθεση; Τόσο ευφάνταστη είμαι; 
Κούφια η ώρα που μ’ ακούει!