ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Δυναμικές κινητοποιήσεις των μηχανικών του ΤΕΕ


Επιτέλους! Οι συνάδελφοι μηχανικοί κινητοποιούνται! Δείτε εδώ. Είμαι στο πλευρό τους και τους προειδοποιώ ότι εάν δεν αντισταθούν σθεναρά, εκτός των άλλων δεινών, τους περιμένουν συντάξεις πείνας. Ίσως άργησαν να δράσουν δυναμικά και αποφασιστικά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Εξάλλου, κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει η παροιμία.

Δυστυχώς, εμείς οι συνταξιούχοι μηχανικοί του ΤΕΕ, που είδαμε τις συντάξεις μας να ευτελίζονται και ακολουθούν τα χειρότερα, δεν διαθέτουμε μοχλό πίεσης για ν' αντισταθούμε σ' αυτή την κατάφωρη αδικία. Μας έχουν βάλει κάτω και μας "σφάζουν"! Εσείς όμως, που έχετε ποικίλους μοχλούς πίεσης, αγωνιστείτε μέχρι τη δικαίωσή σας, που θα είναι και δικαίωση των κατακρεουργημένων συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ.

Μεταξύ άλλων, το πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το ΤΕΕ περιλαμβάνει:

*Την αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών από τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012, και επανεξέταση του χρόνου αναστολής.

*Την αποχή όλων των εκπροσώπων και των Μελών του ΤΕΕ ( Διπλ. Μηχανικοί Δημοσίου, Εργολήπτες, Μελετητές, Μισθωτοί, Ελ. Επαγγελματίες) από όλες τις επιτροπές, Συμβούλια, Εκπροσωπήσεις της Χώρας από τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012, και επανεξέταση του χρόνου αποχής.

*Την εντολή στους Εκπροσώπους του ΤΕΕ και στα μέλη του ΕΤΑΑ και στον Κλάδο Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ για:

-Την προσφυγή του ΕΤΑΑ και των Τομέων, σε σχέση με την κλοπή των αποθεματικών μας.

-Τις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση του Κλάδου Υγείας στο ΕΤΑΑ και τις απαραίτητες ενέργειες αποτροπής οποιασδήποτε διαδικασίας υλοποίησης της ένταξης του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ.

- Την αξιοποίηση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ/Κλάδου Μηχανικών και ΕΔΕ για τη διάσωσή τους από την κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδος.

-Τη νομική διεκδίκηση των οφειλών από το Δημόσιο, που ανέρχονται σε περίπου 600 εκ. ευρώ.

- Τη διεκδίκηση αναπλήρωσης των απωλειών του ΕΤΑΑ και των ασφαλιστικών φορέων.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων που αποφάσισε το ΤΕΕ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, των κλάδων του, των αποθεματικών, την παραμονή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στο ΕΤΑΑ και την ανατροπή του Ν. 2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

-Την αναπλήρωση των περίπου 2 δις € που απώλεσε το Ταμείο από την αναδιάρθρωση των Ομολόγων και τις παράνομες αλχημείες που συνεχίζει η Τράπεζα της Ελλάδος...

- Το σταμάτημα της απαξίωσης των μηχανικών με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τα άδικα και οριζόντια χαράτσια.

Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της μετατροπής της Χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, του αδιεξόδου, της φτώχειας και της ανεργίας. (...)

Εύχομαι οι αγώνες σας να δικαιωθούν! Μην υποχωρήσετε αν δεν έχετε χειροπιαστά αποτελέσματα. Μην αρκεστείτε σε ψεύτικες υποσχέσεις από τους εφαρμοστές των μνημονίων.

Εσείς συνάδελφοι,  που σηκώνετε στις πλάτες σας το βαρύ φορτίο της ανοικοδόμησης και των υποδομών της χώρας, οφείλετε και ΜΠΟΡΕΙΤΕ να είστε πρωτοπόροι στην ακύρωση του ολέθριου πακέτου μέτρων που θέλουν να επιβάλουν εις βάρος μας η ξένη και ντόπια Τρόικα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της εγχώριας και παγκόσμιας οικονομικής ελίτ.