ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Ελευθερία έκφρασης και φίμωση κατά το δοκούν!


Στο χθεσινό της Κύριο Άρθρο, η kathimerini.gr είχε αναρτήσει το εξής κείμενο με τίτλο Ελευθερία Έκφρασης: 

«Η ελευθερία έκφρασης σε αυτή τη χώρα είναι δεδομένη και θα παραμείνει όσο και αν κάποιοι θέλουν να την πολεμήσουν. Ούτε οι ακροδεξιές και παραθρησκευτικές οργανώσεις, ούτε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει θεατρικές παραστάσεις. Το κράτος οφείλει να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου και βεβαίως πρέπει να είναι αμείλικτο έναντι όσων επιδιώκουν με απειλές και ύβρεις να γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω την Ελλάδα.» 

Στη συνέχεια καλούσε τους αναγνώστες της να πουν τη γνώμη τους.

Διαβάζοντάς το, ένιωσα χρέος μου να πω κι εγώ τη γνώμη μου επωνύμως, μ' ένα ερώτημα:

«Απαντήστε μου παρακαλώ, εάν έγραφα ένα σχόλιο στο οποίο έβριζα το διευθυντή της εφημερίδας σας, τη μάνα του και τον πατέρα του, και τους συκοφαντούσα, θα το αναρτούσατε;»

Σήμερα το πρωί μπήκα στο site για να δω αν το σχόλιό μου είχε αναρτηθεί και αν υπήρχαν αντιδράσεις από άλλους σχολιαστές. Φυσικά και δεν είχε μπει! Για τόοοσο επιλεκτική ελευθερία έκφρασης μιλάμε στη "δημοκρατία" των κομπλεξικών ψευτοπροοδευτικών.

Μεταξύ των λιγοστών σχολίων για την ελευθερία της έκφρασης που αναρτήθηκαν στην kathimerini.gr, κάποιο μ' εντυπωσίασε, και γι' αυτό το παραθέτω εδώ αυτούσιο:

 Παράθεση: «Ούτε οι ακροδεξιές και παραθρησκευτικές οργανώσεις, ούτε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει θεατρικές παραστάσεις.»

 Σχόλιο: «Ασφαλώς, αυτό είναι δουλειά του κράτους και μόνον, όταν υπάρχει κράτος που προστατεύει τις ελευθερίες των πολιτών. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι είναι ελευθερία να προσβάλει κανείς κατά το δοκούν τα θρησκευτικά πιστεύω του άλλου. Καλό θα ήταν να μην συγχέετε στο όνομα ενός ψευδοπροοδευτισμού την ελευθερία με την ασυδοσία. 

Σε μία υγιώς σκεπτομένη κοινωνία, δημοκρατική, τα θρησκευτικά πιστεύω του καθ' ενός οφείλουν να είναι ιερά και απαραβίαστα. Θα τολμούσαν όλα αυτά τα παλληκάρια να ανεβάσουν έργο, που να δείχνει τον Μωάμεθ ομοφυλόφιλο; Διαμαρτυρήθηκαν μονάχα για το "κατέβασμα" του "Παστίτσιου", αλλά επεκρότησαν την καρατόμηση της (Βούλας) Παπαχρήστου; Γιατί, δύο μέτρα και δύο σταθμά;

 Στην Ρωσία, τιμωρήθηκαν οι Pussy Riots για προσβολή θρησκείας και παρεμπόδιση ελεύθερης άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων, όταν εισέβαλαν στον Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα, διέκοψαν λειτουργία και ασχημονούσαν μπροστά σε εικόνες. Απαγορεύτηκε, όμως, και το έργο "Μουσουλμανική Αθωότητα", διότι παρουσίαζε τον ιδρυτή του Ισλάμ παιδόφιλο. Νομίζω ότι αυτή είναι η στάση κράτους σοβαρού, το οποίο σέβεται θα θρησκευτικά πιστεύω.

 Η Ελλάδα, κράτος κομπλεξικό, πασχίζει μήπως και φανεί καθυστερημένο, μη αρκούντως προοδευτικό (τρομάρα του!). Για άλλη μία φορά, άφησε ακάλυπτους τους πιστούς κι έδωσε την μπάλα στην Χρυσή Αυγή. Θέλει και ρώτημα ότι θα φάει γκολ;»
Σχολίασε ο/η Κωνσταντίνος | 13:24:30, Οκτώβριος 13th, 2012
 (Η προσθήκη των συνδέσμων δική μου)

Μπράβο Κωνσταντίνε! Τα είπες όλα μέσα σε λίγες γραμμές! Συγχαρητήρια για την υγιή σκέψη σου! 

Περισσότερα από μένα για το ίδιο θέμα εδώ.