ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Όταν ματώσει το πολιτικό κατεστημένο ίσως αλλάξει κάτι...


Όσο το σάπιο πολιτικό κατεστημένο διαφεντεύει την Ελλάδα, καμία Τρόικα, κανένα δάνειο, κανένα πακέτο λιτότητας μέχρις εξόντωσης, δεν πρόκειται να μας βγάλει από το τέλμα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα άρθρου που συμπτωματικά εντόπισα στο Protesilaos , με τίτλο "ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".

Επειδή το άρθρο αυτό μ' ενθουσίασε, παραθέτω το μεγαλύτερο μέρος του για τους αναγνώστες του ιστολογίου μου που ίσως δεν το έχουν εντοπίσει.

«Ήλθον είδον και απήλθον για την φράου Μέρκελ, η οποία μας έκανε την.... χάρη να περάσει για μερικές ωρίτσες απο την πατρίδα μας. (...)

Το τι έφερε η πρώην Ανατολικογερμανίδα είναι ενα θέμα που απο χθες, ως συνήθως, έχει γίνει ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα.

Εμείς θα το ξεπεράσουμε αυτό λέγοντας μόνο πως το μόνο που έφερε ήταν λόγια, που ως συνήθως αρκούν στους πολιτικούς αφού γνωρίζουν ότι αυτά είναι πάντα ποιο εύκολα απο τις πράξεις. Το πού γράφουμε βέβαια αυτά τα λόγια είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να το πούμε.

Αυτό που είδα προσωπικά, και για μένα παίζει κύριο ρόλο, είναι πως οι ξεφτιλισμένοι πολιτικοί έχουν καταντήσει τον ελληνικό λαό να μην μπορεί να συμφωνήσει καν πλέον στα αυτονόητα, που μέχρι και το ΔΝΤ χθές με ανακοίνωση είπε. 

Πως δηλαδή, όσο και να "σφιχτούμε" όσο και να....πεθαίνουμε απο την πείνα, αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Δε χρειάζεται να αναφέρουμε το πόσες συγκεντρώσεις έγιναν χθες με την ίδια ουσιαστικά απαίτηση σε διαφορετικά σημεία. Εξαιρώντας φυσικά το ΚΚΕ που μια ζωή βαράει το ίδιο βιολί και που πλέον δεν πρέπει να λογίζεται ως κόμμα αλλά ως ... λόξυγγας.

Κι όμως χωρισμένα κομμάτια του ελληνικού λαού διαδήλωναν για ένα κοινό σκοπό. Πώς όμως γίνεται αυτό;

Μα πέρα απο τις ιδεολογικές διαφωνίες, που σε άλλους είναι πραγματικές και σε άλλους απλά το πρόσχημα για αντιπολίτευση, υπάρχει η λογική της "κομματοκρατίας", αν μπορούμε να την πούμε έτσι.

Είναι ένα παραμάγαζο της ελληνικής ψευτοδημοκρατίας όπου το καλό του Εθνους, το καλό της έννοιας του κράτους αλλά και των ίδιων των πολιτών του θυσιάζεται για το καλό του κόμματος και του εκάστοτε αλήτη πολιτικάντη.

Στην περίπτωσή μας είναι άπειρες οι περιπτώσεις. Από την εγκατάλειψη της Θράκης πρώτα απο το ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία απο την ΝΔ στα ψηφοθηρικά σχέδια των Συριζαίων αλλά και στα χέρια των Τούρκων, κατα δικών τους δηλώσεων, "Ελλήνων" μουσουλμάνων.

Θα πει κάποιος και τι σχέση έχει τώρα αυτό;

Μα είναι η ίδια τακτική το ίδιο....παραμάγαζο.

Δεν τους νοιάζει.....Δεν τους ένοιαξε ποτέ το καλό των Ελλήνων πολιτών της Θράκης, αρκεί να βλέπουν τα ...κονβόι απο την Πόλη και να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι αλλο τους δασκαλέψει το τοπικό προξενείο.

Είναι η ίδια τακτική, που όπως είπε η Μπακογιάννη στην κυβέρνηση Καραμανλή (που ήξερε από το 2008 για την επερχόμενη οικονομική καταστροφή) ο καθε υπουργός έκανε ό,τι ήθελε. Με άλλα λόγια χρησιμοποιούσε την υπουργική του θέση κατά πώς τον βόλευε.

Εκεί όμως που παίρνουν άριστα είναι ότι έχουν καταφέρει, ενώ η χώρα είναι σε ουσιαστικά εμπόλεμη κατάσταση... σε κατάσταση που ούτε εν καιρώ πραγματικού πολέμου δεν είχε βρεθεί, να επιμένουν να διατηρούν το σύστημα που τους εξέθρεψε και που κληρονόμησαν απο τους Παπανδρεο-Καραμανλήδες.

Κάθε μέρα ακούμε μοιρολόγια για τα ποσοστά της ανεργίας...

Άνθρωποι που δεν άντεχαν τον απόλυτο εξευτελισμό να μην μπορείς να θρέψης την οικογένεια σου και να ζήσεις αξιοπρεπώς τερματίζουν την ζωή τους.

Αλλοι χάνουν τα σπίτια που με κόπο και δουλειά απέκτησαν.

Ενώ και αυτοί που δεν τα χάνουν αδυνατούν πλέον να τα συντηρήσουν με τις αλλεπάλληλες ληστρικές φοροεπιδρομές.

Πάνω απο 1 εκατ. υπολογίζονται πλέον οι άνεργοι. Ανθρωποι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους. Άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα, που να μην ξεχνιόμαστε και προ κρίσης πάλι για ψίχουλα δούλευαν 10ωρα και 12ωρα με μισθούς 700 ευρω, πολλοί δεν πληρώνονταν καν τις υπερωρίες τους, για να φτάσουν να παίρνουν 500 κι αν τα βρουν.

Να μην πούμε για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ που πλέον ακόμα και τα φάρμακά τους αδυνατούν να πάρουν ώστε να να μείνουν στη ζωή.

Ακούσατε άραγε για όλους αυτούς κάποιο σχεδιασμό; Ακούσατε κάποια κουβέντα εκτός του...δώσε; Μόνο λόγια συμπάθειας, σαν αυτά της Μέρκελ.

Στον αντίποδα, απεργίες, συζητήσεις επί συζητήσεων, παρακάλια στους αρμοστές της Τρόικας. Για ποιον; Μα για το δημόσιο τομέα... Αυτό τους νοιάζει.

Όλοι μπορούμε να ψοφήσουμε... δημοκρατικά, αρκεί να μην πειραχτεί η "ιερή τους αγελάδα". Το κωλοσύστημά τους δηλαδή. Αυτό απο το οποίο εξαρτιόνται αποκλειστικά αυτοί και τα σάπια κόμματα τους.

Να μην απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος. Να μην χάσουν κανένα ψήφο.

Δεν τους νοιάζει που πάνω απο το 1/2 σχεδόν του εργατικά ενεργού πληθυσμού δούλευε για να ταΐζει το δημόσιο τερατούργημα που εκείνοι για ίδιον όφελος έφτιαξαν.

Δεν τους νοιάζει τι θα απογίνει αυτό το 1 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων κοντά στις 400 χιλ. δεν έχουν κυριολεκτικά ούτε ψωμί να φάνε.

Να μην διωχθούν 15.000 κομματόσκυλα από τα εκατομμύρια που προσέλαβαν.

Να μην χάσουμε την εργασία που προσέφεραν (αν προσέφεραν) παίρνοντας διπλάσιες και τριπλάσιες αμοιβές απο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που τους πλήρωναν.

Να μην χάσουμε τα ερείσματά μας στην ΑΔΕΔΥ, αυτό το ξεπουλημένο δημοσιουπαλληλικό συνδικάτο που προσέφερε τόσες υπηρεσίες στα κόμματά τους αυτά τα χρόνια, αναδεικνύοντας από τις τάξεις του ουκ ολίγους βουλευτές. (Σ.σ. και υπουργούς)
Εκεί τα δίνουν όλα.
 
Κι όμως, και ενώ δουλεύει το... παραμάγαζο, έχουν καταφέρει να δείχνουν άλλοι το Γερμανό "μπαμπούλα" και άλλοι τον κακό "φοροφυγά" και "τεμπέλη" Έλληνα.
Και φυσικά ευθύνονται και αυτοί. Όμως τι έκαναν οι πολιτικοί και τι κάνουν όσον αφορά εμάς;

Τίποτα απολύτως. Φόροι... Φόροι...Φόροι, και η πάση θυσία διατήρηση του σάπιου πολιτικού κατεστημένου και του συστήματος των... πελατών, που φυσικά μετακινούνται αναλόγως συμφερόντων μια δεξιά και μια αριστερά.

Η μεγαλύτερη νίκη του συστήματος θα είναι αν παγιωθεί η αντίληψη ότι ευθύνεται ο απλός κόσμος, πως ευθύνονται μονάχα οι ξένοι και άρα με το υπάρχον σύστημα και ταράζοντας τον κοσμάκη σε φόρους κάποια στιγμή θα φανεί φως στο τούνελ.

Όχι κύριοι! Μόνο όταν "ματώσει" και το πολιτικό κατεστημένο, όταν δούμε στη Βουλή υπαλλήλους των 500 ευρώ και όχι πολιτικά τζάκια, όχι εργατοπατέρες και γαμπρούς μεγαλοβιομηχάνων, όταν θα εκδιωχθούν απο το δημόσιο όχι 15 αλλα 150.000 άχρηστοι ψηφοφόροι σας που τωρα κωλοτρίβονται με τον Τσίπρα, τότε ίσως να αλλάξει κάτι.

Διαφορετικά η ίδια κατάσταση θα επικρατεί, γιατί το σύστημα θα συνεχίζει να υπάρχει και να δουλεύει μόνο για τους πολιτικούς και την πελατεία τους.

Οι υπόλοιποι θα παίρνουν πάντα ό,τι περισσεύει και θα μένουν στη γωνία.» 

Σχετικά άρθρα μου: εδώεδώ, εδώ, εδώεδώ.