ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος και η "μαύρη νύκτα" της Χρυσής Αυγής


Απειλήθηκε, λέει, o Μητροπολίτης Σιατίστης από τη Χρυσή Αυγή!

Στους χαλεπούς καιρούς της κατάφωρης αδικίας, της φτώχειας, της ασιτίας, της απαισιοδοξίας και της αηδίας για το σάπιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που μας εξαθλίωσε, υπάρχει ένας και μόνος τρόπος για να βγει κάποιος από την αφάνεια και να πάρει πόντους: Να βγει δημόσια και να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή! Αν θέλεις να είσαι σήμερα "in" και "trendy" πρέπει να δηλώσεις πολέμιος της Χρυσής Αυγής.

Αυτό το κατάλαβε ο παμπόνηρος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, και άδραξε την ευκαιρία με τα σπουδαιογελοία επεισόδια εναντίον της βλάσφημης θεατρικής παράστασης όπου πρωτοστάτησαν Χρυσαυγίτες.

Ο Δεσπότης αυτός, λοιπόν, που ανέβηκε σε αρχιερατικό θρόνο παρά την εντολή του Χριστού να είναι πάντων έσχατος και πάντων υπηρέτης, έγραψε μεταξύ άλλων σε προκλητικό και αντιχριστιανικό άρθρο του στη romfea, στις 14/10/2012:

«Άφησα τελευταία τη "Χρυσή Αυγή" που στην πραγματικότητα είναι "μαύρη νύκτα". Είναι θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό. 

Τον Χριστό που η "χρυσή αυγή" τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών. Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού "εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε";

Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού; Δεν είναι ο "πλησίον" της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν "καλός".

 Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού, ή πολύ περισσότερο ιερωμένου, προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει "εν ου παικτοίς". Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος.

Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου. Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας.

Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας. Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων!»

Κύριε Παύλο, εάν είστε εκπρόσωπος του Χριστού, όπως ισχυρίζεσθε, τότε η αποστολή σας είναι να καλείτε με αγάπη και στοργή τους πεπλανημένους σε μετάνοια, να προσεύχεστε υπέρ αυτών, διότι ου γαρ οίδασι τι ποιούσι, να τους συγχωρείτε, και όχι να τους αφορίζετε δημόσια!

Είδατε ότι έχουν ζήλο υπέρ του Χριστού, αλλ' ουχί κατ' επίγνωσιν; Τότε θα έπρεπε να τους νουθετήσετε με σοφία και αγάπη ώστε να επανέλθουν στο σωστό δρόμο, αντί να τους διασύρετε και να τους απορρίπτετε συλλήβδην, καλώντας μάλιστα και τους κατ' όνομα Χριστιανούς να τους απορρίψουν κι αυτοί!

 Προφανώς, και δυστυχώς για τους Ορθόδοξους, δεν είστε εκπρόσωπος του Χριστού αλλά του Αντίχριστου, τόσο εσείς προσωπικά όσο και όλοι οι Ιεράρχες, διότι:

**Ανεβήκατε σε θρόνους, ντυθήκατε με χρυσά άμφια, έχετε δεκάδες υποτακτικούς και κυκλοφορείτε σε λιμουζίνες, ενώ ο Χριστός δίδαξε ταπεινότητα λέγοντας, εστέ πάντων έσχατοι και πάντων υπηρέτες.

**Κρατάτε αρχιερατικές ράβδους όπως οι ιερείς-μάγοι της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ ούτε ο Χριστός ούτε οι Απόστολοι κράτησαν, αλλά είχαν και τα δυό τους χέρια ελεύθερα για να ευλογούν και να θεραπεύουν.

**Θάψατε το αναγεννητικό μήνυμα του Χριστού κάτω από μια νεκρή τυπολατρία και ειδωλολατρία, προσφέροντες στους πιστούς "πέτρες", αντί για πνευματικό άρτο. Το αποτέλεσμα της πνευματικής λιμοκτονίας του "ποιμνίου" σας είναι η σημερινή καθολική ηθική χρεοκοπία της υποτιθέμενης χριστιανικής κοινωνίας μας. Και για ν' αποζημιώσετε τους πεπλανημένους εξαιτίας σας Ορθόδοξους, στις νεκρώσιμες ακολουθίες τους ξαποστέλλετε  ν' αναπαυθούν στους κόλπους του "πατρός" Αβραάμ!

** Αποκαλείτε το Χριστιανό "δούλο του Θεού" όταν τον βαφτίζετε, όταν τον παντρεύετε, όταν τον κοινωνάτε, όταν τον κηδεύετε, ενώ ο Θεός δεν δημιούργησε δούλους αλλά ελεύθερους ανθρώπους με θεϊκή σπίθα μέσα τους, το πνεύμα!

**Γίνατε μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ ο Χριστός είπε, "Δωρεάν λάβατε δωρεάν δότε".

**Εναγκαλιστήκατε διαχρονικά με την αμαρτωλή Πολιτεία, που πίνει το αίμα του λαού, σ' ένα θανάσιμο εναγκαλισμό, αντί να έχετε στρέψει τα πυρά σας σταθερά εναντίον αυτής, όπως έκαναν οι προφήτες, ο Χριστός και οι Απόστολοι!

 **Τζογάρετε ως Εκκλησία τις εισφορές των πιστών στο Χρηματιστήριο, όντας μεγαλομέτοχοι στην Εθνική κι ένας Θεός ξέρει πού αλλού...

** Σαν τους Φαρισαίους υποκριτές, φράξατε τη βασιλεία των Ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων, εσείς δεν εισήλθατε και τους εισερχομένους εμποδίσατε, λέγοντάς τους ότι εσείς είστε οι μεσίτες προς το Θεό κι ότι μόνο μέσω των παγανιστικών σας "Μυστηρίων" θα σωθούν.

**Φτιάξατε ορθόδοξους πιστούς ανάπηρους, να μην τολμούν ν' απευθυνθούν στο Θεό κατ' ευθείαν παρά να προστρέχουν σε λείψανα και εικόνες, ή στον τεχνοκράτη παπά για να τους κάνει το τρισάγιο, το ευχέλαιο και φυσικά να τους βαφτίσει τα παιδιά για να βγουν τα υποτιθέμενα δαιμόνια με τα οποία τάχα γεννιέται ο άνθρωπος, λόγω του δήθεν προπατορικού αμαρτήματος.

Θα μπορούσα να γράψω τόμους για τον τρόπο που η Εκκλησία πρόδωσε το Χριστό, διαστρέβλωσε το μήνυμά του φτιάχνοντας δόγματα που σκανδαλίζουν και δημιουργούν στρατιές αθέων, και τον σταυρώνει καθημερινά. Όμως αυτά τα ολίγα αρκούν, για να καταλάβει ο απροκατάληπτος πιστός ότι δεν δικαιούστε να ομιλείτε.

Και επειδή η Χρυσή Αυγή δεν απάντησε στην επίθεση που της κάνατε μέσω του άρθρου και δηλώσεών σας στην Τηλεόραση και σας αγνόησε, εσείς, επιδιώκοντας προφανώς τη δημοσιότητα, επανήλθατε λέγοντας ότι απειλείται δήθεν η ζωή σας!  Ότι είστε τάχα δεδιωγμένος ένεκεν της υπερβολικής αγάπης που έχετε στο Χριστό! Και μόνο το ύφος σας στο video αποκαλύπτει την αλαζονεία σας και τη δίψα για προβολή και δόξα.

Αλλά ας πούμε ότι κάποιος τρελός έκανε ένα τηλεφώνημα απειλητικό και άσεμνο. Πώς ξέρετε ότι αυτός ήταν χρυσαυγίτης και όχι προβοκάτορας που μπορεί να υλοποιήσει τις απειλές του για να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή; Αλλά και χρυσαυγίτης να ήταν, πώς γνωρίζετε ότι δεν ενεργούσε για λογαριασμό του και πως ό,τι κι αν είπε δεν εκφράζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής;

Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσε κάποιος ν' απορρίψει ολόκληρη την Ιεραρχία εξαιτίας του διεστραμμένου πρώην Αττικής Παντελεήμονα. Έτσι δεν είναι;

Κύριε Παύλο, αντί να γίνετε ειρηνοποιός, όπως προτρέπει ο Χριστός, εσείς ρίξατε κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στη χώρα μας με τη "φασιστική" Χρυσή Αυγή στο επίκεντρο. Λυπάμαι για λογαριασμό σας... Μα υπάρχει μεγαλύτερη φασιστική οργάνωση από την Ορθοδοξία, που απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση των ευφάνταστων και αντίχριστων δογμάτων της και απαγορεύει στους πιστούς ακόμη και την έρευνα;

 Εσείς δεν είστε που διαβάζετε κάθε χρόνο κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας-Κακοδοξίας τους επτά αφορισμούς και αναθεματισμούς εναντίον των Ελλήνων αντιφρονούντων;

Α, ναι, τώρα που το θυμήθηκα, να σας ρωτήσω: Είστε ακόμη γραμματέας της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση 3ου τέκνου; Αυτό δεν είναι ρατσισμός; Δεν είναι αντιχριστιανικό το ν' αποκλείετε τις Μουσουλμανικές οικογένειες από τη χρηματοδότηση για την απόκτηση τρίτου παιδιού; Μόνο στη Χρυσή Αυγή βλέπετε το ρατσισμό; Τον ανθελληνικό ρατσισμό που οργιάζει και καμουφλάρεται ως προοδευτικότητα δεν τον βλέπετε;


Αλήθεια, πότε μπήκαν οι χρυσαυγίτες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και πέταξαν παιδιά με μαύρο χρώμα έξω και δεν το πήρα χαμπάρι;

Και δυο λόγια για τα φασιστικά ΜΜΕ, που ενώ αποθέωσαν το Μητροπολίτη Παύλο για τη στάση του εναντίον της Χρυσής Αυγής σχετικά με το κατάπτυστο έργο Corpus Christi, δεν έβγαλαν άχνα για το πρώτο ήμισυ του άρθρου όπου ο ίδιος Δεσπότης ρίχνει στο πυρ το εξώτερο τους συντελεστές της βλάσφημης θεατρικής παράστασης, παραβιάζοντας και αυτός το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου (δικαίωμα στη βλασφημία) για το οποίο εγκαλούν τη Χρυσή Αυγή! Για τέτοια ελεεινά ΜΜΕ μιλάμε! Για τέτοιους υποκριτές! Τα καλά και συμφέροντα μόνο παρουσιάζουν...


Ιδού το πρώτο μέρος του άρθρου του Μητροπολίτη Σιατίστης που δημοσιεύθηκε στο romfea:

«Δύο λόγια νοιώθω την ανάγκη να πω ξέροντας πως θα ενοχλήσουν πολλούς. Αφορμή τα όσα διαδρατίστηκαν με ένα άθλιο κινηματογραφικό έργο.

Μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα η αντικειμενική κριτική είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για ένα έργο αμφιβόλου καλλιτεχνικής αξίας, για μια μετριότητα.

Η δεύτερη πληροφορία που είχαμε είναι ότι οι συντελεστές του, θα επεδίωκαν την σύγκρουση με την Εκκλησία για καθαρά διαφημιστικούς και εισπρακτικούς λόγους.

Ήδη κάποιοι γνωστοί, αγανακτισμένοι πάντα με τους άλλους και ποτέ με τον εαυτό τους, ρωτούσαν τι κάνει η Ιερά Σύνοδος.

Η Σύνοδος όντως απασχολήθηκε με το θέμα, το συζήτησε, είχε τις πληροφορίες για την επιδιωκόμενη σύγκρουση εκ μέρους των συντελεστών της ταινίας και αποφάσισε να αντιδράσει με σύνεση, χωρίς όμως να τους προσφέρει την επιδιωκόμενη ευκαιρία.

Πάντα όμως υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν μόνο τη γνώμη τους σωστή. Εκείνοι που πιστεύουν ότι κάθε άποψη διαφορετική από τη δική τους είναι προδοτική.

Λησμόνησαν ότι το καλό πρέπει να γίνεται καλά για να είναι καλό.

Τελικά οι θλιβεροί συντελεστές του έργου πέτυχαν στο στόχο τους.

Διαφημίστηκαν, παρουσιάστηκαν σαν θύματα οι πραγματικοί θύτες, παρουσίασαν σαν τέχνη, την χυδαιότητα του εσωτερικού τους κόσμου, τέθηκαν υπό την προστασία του γνωστού λόμπυ Τατσόπουλος-Ρεπούση και σία και έτσι πέτυχαν οι δήθεν υπερασπισταί του Χριστού να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μιας χυδαίας μετριότητας.

Να παρουσιαστεί σαν τέχνη το άτεχνο, σαν σημαντικό το ασήμαντο, να φανούν σαν σπουδαίοι οι μετριότητες, να παριστάνουν τους ηθο-ποιούς οι φθορείς και διαφθορείς του ήθους και της αξιοπρέπειας, ανήγαγαν σε μεγέθη ασήμαντα τα θλιβερά ανθρωπάκια.

Ναι είμαι θυμωμένος με αυτούς τους ψευτο-ομολογητές και ψευτο-ήρωες.

Να τα πάρω όμως τα πράγματα με την σειρά. Θa με ερωτήσετε: Δεν σε ενόχλησε αυτό το άθλιο έργο; Ασφαλώς και πολύ.

Όταν ξέρεις ποιός είναι ο Χριστός που αγαπάς και πιστεύεις και Τον διακονείς σε όλη σου τη ζωή ενοχλείσαι. Ενοχλείσαι από το κατάντημα των ανθρώπων, από την απίστευη διαστροφή της ψυχής τους, από τα θλιβερά απωθημένα και τις μειονεξίες τους.

Λυπάσαι για τη φτήνεια τους, που προσπαθούν να την πουλήσουν για τέχνη. Όμως ξέρεις: Ο Χριστός σου δεν έχει καμμία σχέση με το περιεχόμενο αυτού του έργου. Ότι ο Χριστός σου ΔΕΝ κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια, από τα γυναικάρια και τα ανδρεικελα που ισχυρίζονται ότι κάνουν τέχνη.

Ο καθένας ό,τι έχει δίνει και όλοι αυτοί δείχνουν τι έχουν και ποιοί είναι. Δείχνουν μόνοι τους την ποιότητα τους και ρεζιλεύονται.

Αν οι θερμόαιμοι δεν τους είχαν διαφημίσει, θα είχαν περάσει απαρατήρητοι. Το μόνο που κατάφεραν η θλιβερή θιασάρχης και η παρέα της είναι να επιβεβαιώσουν την γνωστή προφητεία του Γέροντος Συμεώνος για τον Χριστό. "Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον". Δυστυχώς γι’αυτούς κείται εις πτώσιν.

Το δεύτερο που περιμένω να με ρωτήσετε είναι: Μα δεν πρέπει να υπερασπίσουμε την πίστη μας, τον υβριζόμενο Χριστό μας; Ναι, αλλά πως;

Την μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι "αγωνιστές" την έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο Κύριος μας. Είναι η μέθοδος του Πέτρου που πήγε να υπερασπισθεί το Χριστό με ένα μαχαίρι. Το ίδιο λοιπόν κάνουν και οι σημερινοί που είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν τους υβριστές στο όνομα της πίστης.

Τι θλιβερό. Αλλά και πόσο επίκαιρο. Ο Χριστός αποδοκιμάζει τη μέθοδο τους. Θα μπορούσε ο Χριστός να υπερασπισθεί τον εαυτό Του μόνος Του.

Με τις λεγεώνες των Αγγέλων Του. Θα μπορούσε να ρίξει φωτιά και να τους κάψει. Αμφιβάλλετε; Δεν είναι όμως αυτό το πνεύμα Του.

Ο Χριστός δεν κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια. Δεν κινδυνεύει από την αναισχυντία των άθεων και των διεφθαρμένων.

Η Πίστη κινδυνεύει από την αμετανοησία των χριστιανών, από την απουσία αγιασμού και αρώματος χάριτος σ’ αυτούς που θέλουν να λέγονται πιστοί.

Κινδυνεύει από την εκκοσμίκευση της πνευματικής ζωής των χριστιανών που αντικατέστησαν τον αγιασμό και το μαρτύριο για την πίστη, αυτή είναι η πνευματική αντίσταση, με το λυντσάρισμα των απίστων.

Δεν θυμίζει αυτό κάτι από Ιερά Εξέταση και μουσουλμανισμό η κάνω λάθος; Αφήσαμε τα βαρύτερα του νόμου και κυνηγάμε τα εντυπωσιακά και τα εύκολα.

Η απάντηση στη βλασφημία και τον χλευασμό της πίστης είναι η αναπλήρωση της πτώσεως των ταλαίπωρων χλευαστών με το περίσσευμα της δικής αγάπης και του δικού μας αγιασμού. Θέλω όμως να πω και δυό λόγια και στους "επαγγελματίες" υπερασπιστές κάθε χυδαιότητας στο όνομα της τέχνης.

Με τέτοιους υπερασπιστές δεν μεταποιείται η χυδαιότητα, αδικείται η τέχνη, αλλά και αποκαλύπτεται η πνευματική πτωχεία των δήθεν προοδευτικών.

Η ταύτιση της χυδαιότητας με την τέχνη δεν τιμά αυτούς που το επιχειρούν. Ελευθερία του λόγου είναι και η βλασφημία και η αισχρολογία και η ρυπαρότητα.

Είτε όμως μας αρέσει είτε όχι η γλώσσα πάντα λαλεί από το περίσσευμα της καρδιάς και έτσι οι άνθρωποι δεν δείχνουν την ανύπαρκτη ελευθερία τους, αλλά την θλιβερή ποιότητα και το περιεχόμενο της καρδιάς τους και αυτορεζιλεύονται πέρα από τους τίτλους και τους τύπους τους.

Κανένα επιχείρημα δεν αποκτά ουσία και αλήθεια κρυπτόμενο πίσω από το βαρύγδουπο τίτλο του Πανεπιστημιακού Καθηγητή σε μια εποχή που μια τέτοια εκλογή επιτυγχάνεται με την υποστήριξη συντεχνιών ποικίλης μορφής, πολύ περισσότερο όταν κάποιοι αληθινά ικανοί απερρίφθησαν γιατί δεν ανήκαν στην "ομάδα", γιατί τους απέρριψε ο ιδεολογικός Προκρούστης. 

Η χυδαιότητα και η αισχρότητα ούτε τέχνη είναι, ούτε πολιτισμός.»