ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Αδιάβαστος και φοβισμένος ο Α. Παπαχελάς μπροστά στο Θ. Πάγκαλο

Ο λόγος για την χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του Θεόδωρου Πάγκαλου στον Αλέξη Παπαχελά, στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι".


Κατ' αρχήν θέλω να ρωτήσω τον κ. Παπαχελά: Δεν βρήκατε κανένα πιο σοβαρό και αξιόπιστο πολιτικό να καλέσετε στην εκπομπή σας, τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται; Δεν έχετε βγάλει ακόμη τα συμπεράσματά σας γι' αυτό το παχύδερμο της πολιτικής; Υποθέτω ότι για να τον καλείτε και να τον ξανακαλείτε θα τρέφετε απεριόριστο σεβασμό απέναντι σ' αυτό το πολιτικό τίποτα...

Κρίμα βρε Αλέξη Παπαχελά!

Ήταν ή δεν ήταν καλό το κούρεμα του χρέους, Αλέξη; Ο καλεσμένος σου, Θόδωρος Πάγκαλος, είπε ότι ήταν κακό, κι ότι όσοι το θεώρησαν καλό δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Και γιατί δεν τον ρώτησες, Αλέξη, γιατί έκανε τα στραβά μάτια και δεν αντιστάθηκε μέχρι παραίτησης όταν επί μήνες μαγειρευόταν το επάρατο κούρεμα για τη χώρα μας; Κρίμα στα δημοσιογραφικά γαλόνια σου, Αλέξη! Τζάμπα τα φοράς κι εσύ. Αντί να κολλήσεις στον τοίχο τον αμετανόητο υποκριτή Θ. Πάγκαλο, ζάρωσες σαν στρατιωτάκι μπροστά του και κατάπιες τη γνώσσα σου.

Για όσους, λοιπόν, έχουν κοντή μνήμη, να θυμίσω ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος, μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 ("νίκη" χάρη στις ψευτιές του ΓΑΠ), ορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας (!), θέση που διατήρησε και στους δύο ανασχηματισμούς της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέμεινε και κατά τη θητεία της μεταβατικής Κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Καθόλη τη διάρκεια της κυβερνητικής αυτής θητείας, το μόνο που έκανε ήταν να βρίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του και το λαό και ποτέ δεν έκανε κριτική στον Πρωθυπουργό του και το οικονομικό επιτελείο για τα θανάσιμα λάθη και τις ολιγωρίες τους.

Επομένως, παρών ήταν ο Θόδωρος όταν ο τότε Πρωθυπουργός, εφιάλτης Γιώργος Παπανδρέου, θριαμβολογούσε για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, κοινώς PSI, αλλά δεν έβγαλε τσιμουδιά για να μη χάσει τα οφίτσια. Απλά τον χειροκροτούσε κι αυτός όπως και οι άλλες κότες του ΠΑΣΟΚ.

Στις 8/12/2011, ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε μάλιστα δηλώσει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5: «Κάθε εσωκομματική συζήτηση είναι άκαιρη και άτοπη, δεδομένου ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει την κρίσιμη Σύνοδο της ΕΕ. (...) Πρέπει να αφοσιωθούμε στη Σύνοδο Κορυφής και στη συνέχεια στο PSI, το οποίο δεν είναι δεδομένο.»

Αγωνιούσε λοιπόν ο Θόδωρος για την επιτυχία του κακού κουρέματος!

Ας δούμε τώρα ένα video με το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου μετά τη μεγάαααλη επιτυχία του κουρέματος, κοινώς PSI. (Περισσότερα εδώ.)

27/10/2011

Ας θυμηθούμε και τις υψηλές προσδοκίες για το PSI - ασύστολα ψέματα από τις Βρυξέλλες - του Ευάγγελου Βενιζέλου - τότε Υπουργού Οικονομικών και δεύτερου Αντιπροέδρου της μακάβριας Κυβέρνησης του GAP:

Ευ. Βενιζέλος 25/10/2011: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και χθες κατά τη διάρκεια αναλυτικής συνομιλίας μου με Έλληνες δημοσιογράφους: Οποιαδήποτε λύση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους θα συνοδεύεται από μέτρα που όχι απλώς διατηρούν, αλλά βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. 

Για τον σκοπό αυτό, η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής. Άρα, με τον τρόπο αυτό δίνεται πλήρης απάντηση στη γνήσια ανησυχία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Όσοι, όμως, επιχειρούν να κρύψουν πίσω από την δήθεν ανησυχία τους για τα ασφαλιστικά ταμεία, την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι μετοχικές σχέσεις στις τράπεζες, μετά την επανακεφαλαιοποίηση και την πλήρη εξυγίανσή τους, ας μη συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτό το επιχείρημα γιατί δεν τους οδηγεί πουθενά. Είναι άλλο οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών και άλλο οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι».

Τ' ακούσατε εσείς οι συνταξιούχοι που σας υφάρπαξαν τη μισή σύνταξη και έπεται η αυτόματη υπεξαίρεση κάθε χρόνο;  Είναι επειδή με το κούρεμα "βελτιώθηκε" αισθητά η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων! Αυτή την "προστασία" εννοούσε ο Βαγγέλης ο εξολοθρευτής, stupid!

Δείτε ακόμη τι είχε πει, επίσης θριαμβολογώντας, o Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την Συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 27/10/2011:

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποιος που δεν θα θελήσει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία. Αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή, έστω κι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που δεν θέλει κι αυτός να βάλει την υπογραφή του στην απαλλαγή του έθνους μας από ένα σημαντικό μέρος του ιστορικού βάρους του δημοσίου χρέους.»

Διαβάστε και τη δήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου, στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες:

«Σήμερα το πρωί, στις 10 ώρα Ελλάδος, σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου (2012), συνετελέσθη ένα πάρα πολύ μεγάλο γεγονός: Ακυρώθηκαν παλιά ομόλογα συνολικής αξίας 177 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκδόθηκαν τα νέα ομόλογα κι έτσι η χώρα απηλάγη σήμερα από ένα βάρος που ξεπερνά τα 92 δισ. ευρώ. Και θα φτάσουμε να απαλλαγούμε από ένα βάρος 105 δισ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων ξένου δικαίου που θα γίνει στις αρχές Απριλίου.

Άρα, όλα όσα λέγαμε πολιτικά, τώρα έχουν συντελεσθεί νομικά. Έχει αλλάξει η κατάσταση για την Ελλάδα σήμερα και αυτό θα έχει επίπτωση στη ζωή και την οικονομία της χώρας.»

Κατόπιν αυτών, δικαιούμαι να πω σε πολιτικούς και δημοσιογράφους: "Άντε να κουρεύεστε υποκριτές και πανάσχετοι, που μας βουλιάξατε!"

Κάτι άκουσα ότι μαγειρεύουν κι άλλο κούρεμα. Βοήθειαααα!

Τι βοήθεια, όμως, μπορεί να περιμένει κανείς από τρελούς; Μέσα στους τρελούς, βέβαια, συμπεριλαμβάνω και την Τρόικα των Βρυξελλών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ... Όλοι για ζουρλομανδύα είναι και δεν υπάρχει ο έχων σώας τας φρένας.
Τυφλοί οδηγούν τυφλούς και όλοι μαζί μας σπρώχνουν προς το γκρεμό... 
Πειραματίζονται στου κασίδη Έλληνα το κεφάλι... 
Ωιμέ, Βαβαί, Παπαί!

******
Θαυμάστε στο επόμενο video το θράσος του αμετανόητου Πάγκαλου:Αλέξη Παπαχελά, πότε θα ξανακαλέσεις στην εκπομπή σου το Θόδωρο Πάγκαλο; Μην αργήσεις, σε παρακαλώ, διότι ανυπομονούμε ν' ακούσουμε κι άλλα παγκαλιάνικα ανέκδοτα. Μέγας πολιτικός ο  "Μαζί τα φάγαμε"!

Του είχα αφιερώσει κι ένα άρθρο εδώ, όταν ήταν στις δόξες του. Κι ακόμη ένα άρθρο όταν ήταν αντιπολίτευση και υποστήριζε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάρουν οι βΟλευτές αύξηση 4,9% στο μισθό τους το 2009!