ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Η Goldman Sachs προειδοποιεί και η Τρόικα κωφεύει!


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει προς την Τρόικα η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Γκόλντμαν Σακς, υποστηρίζοντας εκείνο που γνωρίζουν άπαντες οι έχοντες κοινό νου, ότι δηλαδή το βάρβαρο πρόγραμμα "σωτηρίας" της Ελλάδας ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!! 

Οι κουτοπόνηροι Τροϊκανοί, όμως, εύφορον αγρόν ηγόρασαν και, σαν τον παράνομο Ιούδα, ουκ ηβουλήθησαν συνιέναι. Εκτός των συμφερόντων που υπηρετούν, είναι και θέμα εγωισμού. Πώς να παραδεχτούν ενώπιον της ανθρωπότητας ότι οι "σωτήρες" είναι βλάκες; Ή ότι είναι κουτοπόνηροι συμφεροντολόγοι;

Αντώνη Σαμαρά, κουφάθηκες ή εμωράνθης κατά το ρητό "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι;"

«Άγρια επίθεση Goldman στην τρόικα.

Ακόμα και η Goldman Sachs επαναστατεί απέναντι στη τυφλή λιτότητα την οποία επιβάλει η τρόικα στην Ελλάδα. Η λιτότητα έχει ξεπεράσει το "όριο ταχύτητας", με αποτέλεσμα να έχει το αντίθετο του επιθυμητού αποτέλεσμα, προειδοποιεί ο οίκος.

 Πρακτικά, εξηγεί ότι αντί να βελτιώνει τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, το πρόγραμμα της τρόικας την επιδεινώνει, καθώς επιδρά αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα και στα φορολογικά έσοδα.

 Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Goldman Sachs, τα νέα μέτρα θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο της τάξης των 4,5 ποσοστιαίων μονάδων στο ελληνικό ΑΕΠ για το 2013. 

Γιατί, λοιπόν, επιμένουν σε μια τόσο λανθασμένη στρατηγική οι ξένοι πιστωτές μας; 

Σύμφωνα με την Goldman, οι πιθανές εξηγήσεις είναι οι εξής:

* Δεν γνωρίζουν ακριβώς το "όριο ταχύτητας", δηλαδή το σημείο στο οποίο η λιτότητα σταματά να μειώνει το έλλειμμα και οδηγεί στην αύξησή του.

* Θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα για λόγους παραδειγματισμού, προκειμένου να εκμηδενίσουν τον λεγόμενο "ηθικό κίνδυνο" (ουσιαστικά να αποθαρρύνουν τις κυβερνήσεις άλλων χωρών που θα ήθελαν να ξοδέψουν αλόγιστα, με την προσδοκία μιας εύκολης διάσωσης).

* Εκμεταλλεύονται το "παράθυρο της ευκαιρίας". Ουσιαστικά, εκμεταλλεύονται την κρίση για να κάνουν όλες τις μεταρρυθμίσεις μαζί.

* Εφαρμόζουν ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα λιτότητας, για να μειώσουν όσο γίνεται τα δάνεια διάσωσης που πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα.

* Θέτουν στόχους που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι είναι ανέφικτοι, για να μπορούν να δικαιολογήσουν την απόσυρση της βοήθειάς τους, στο μέλλον.

Η εναλλακτική πρόταση της Goldman Sachs για την Ελλάδα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα που μεταθέτει τα σκληρά μέτρα για αργότερα, όταν αυτά θα έχουν καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα. 

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η προσαρμογή θα τηρηθεί αργότερα, ο οίκος προτείνει να ενισχυθεί το πρόγραμμα με δράσεις που βελτιώνουν την αξιοπιστία της χώρας, όπως είναι ένα καλό Δημοσιονομικό Σύμφωνο, η δημοσιονομική διαφάνεια και οι αξιόπιστοι θεσμοί.» (πηγή)

Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;  Μας έχουν πατήσει στο στομάχι και αφουγκράζονται με σαδισμό τα βογγυτά μας, κουνώντας το δάχτυλο ότι πρέπει οπωσδήποτε να πιούμε το φάρμακο της ευθανασίας μας. Ποιος άραγε θα μας σώσει από τους βλοσυρούς σωτήρες μας;