ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Haute jurnalisme by Πόπη Τσαπανίδου

Ή αλλιώς πως, της δημοσιογραφίας το κάγκελο...
 Από κοντά στην υψηλή δημοσιοκαφρία και το protothema


Ποια είναι η γνώμη σας για τα τακουνάτα τσαρούχια της Πόπης; Τώρα εμένα γιατί μου θυμίζουν ξυλοπόδαρο; Τόσο αισθητικά απροσάρμοστη είμαι;

Poor Angela Merkel, εσύ δεν ξέρεις τίποτα από μόδα! 
Περί άλλα ασήμαντα μεριμνάς και τυρβάζεις,  
Kαι το λαχανί σακάκι από πάνω σου δε βγάζεις,
Ενώ μόδας εστί χρεία...

Τι είπατε; Δεν είμαι σοβαρή όπως το απαιτούν οι περιστάσεις και η μόδα; 
Γιατί; Σας έταξα ποτέ ότι θα είμαι σοβαρή και δεν το θυμάμαι;  
Ή μήπως θα μου κόψετε τις διαφημίσεις επειδή παρεκτρέπομαι; 

Άλλωστε ποιος κώδικας δεοντολογίας απαιτεί οι καγκελάριοι να είναι μανεκέν και να τρέχουν στα γυμναστήρια και στα θαλάσσια σπορ όπως έκανε ο εφιάλτης Γιωργάκης Παπανδρέου;  Αλλά  εσείς οι δημοσιοκάφροι ψοφάτε για χαβαλέ και κουτσομπολιό, αυτό είναι γνωστό και θλιβερό... Την ουσία δεν την αγγίζετε διότι σας λείπει η απαιτούμενη φαιά ουσία.  Έτσι κατατρίβεστε με την άνευ ουσίας εξωτερική εμφάνιση.

Με τα γελοία σχόλιά σας με κάνατε να συμπαθήσω την Άνγκελα Μέρκελ, παρόλο που της είχα ψάλλει τον εξάψαλμο εδώ. Είναι σοβαρή, κάνει καλά τη δουλειά της και υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας της. Συνεπώς δεν της περισσεύει χρόνος για να κυνηγάει τη μόδα.  Παρ' όλα αυτά, η εμφάνισή της είναι πάντα αξιοπρεπής.

Πείτε μου μια ελληνίδα πολιτικό που να μπορεί να σταθεί δίπλα της, έστω κι αν είναι μοντέρνα,  στολισμένη με μπιχλιμπίδια και χαμηλά ντελκοντέ για να προκαλεί τα βλέμματα των πεινασμένων.

Και μια ερώτηση: Αν ήταν άνδρας καγκελάριος με σαπιοκοιλιές θα έκανες τα ίδια κακεντρεχή σχόλια εσύ στο protothema?
Μπάαα! 
Σα δε ντρέπεστε! Δεν κοιτάτε τα χάλια και το κατάντημά μας, για το οποίο έχετε κι εσείς οι δημοσιοκάφροι μερίδιο ευθύνης... Σαν κακομαθημένα παλιόπαιδα που χλευάζουν όποιον δε γουστάρουν, το ίδιο κάνετε κι εσείς.