ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Η Ελένη Ζαρούλια και το αντιρατσιστικό παραλήρημα του MEGA


Όπως είδατε, το MEGA δημοκρατικό κανάλι ξεχώρισε κάποιoυς ατυχείς και ομολογουμένως καταδικαστέους χαρακτηρισμούς της Βουλευτού Ελένης Ζαρούλια για να στηρίξει το προσφιλές αντιρατσιστικό του παραλήρημα. 

 Βεβαίως η Κυρία Ζαρούλια θα μπορούσε να διευκρινίσει ότι ο χαρακτηρισμός "υπάνθρωποι" αναφερόταν μόνο στους παράνομους μετανάστες οι οποίοι διακινούν όπλα, ναρκωτικά ή κάνουν εμπόριο λευκής σαρκός, ή ληστεύουν και σκοτώνουν. Δεν το έκανε όμως. Δεν είχε την ετοιμότητα;  Δεν θέλησε;

Πάντως θέλω να πω στην κυρία Ζαρούλια ότι πολλοί "υπάνθρωποι" είναι ομοεθνείς μας, και είναι αυτοί που είναι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκαλο και κατάντησαν την Ελλάδα στη σημερινή τρισαθλιότητα.

 Εκτός από τους κατ' επιλογή και καθ' έξη διεφθαρμένους ντόπιους ή ξένους, κανέναν άλλο συνάνθρωπο, λαθρομετανάστη φτωχό ή άρρωστο, δεν έχουμε το δικαίωμα ν' αποκαλούμε "υπάνθρωπο", διότι είναι κι αυτός πλάσμα του ίδιου Θεού, ισότιμο μέλος της πανανθρώπινης οικογένειας. Μην το ξεχνάτε αυτό, κύριοι της Χρυσής Αυγής.

Τους "υπανθρώπους" να τους αναζητήσετε στους διεφθαρμένους του λευκού κολάρου που "κυβέρνησαν" από το προσκήνιο ή το παρασκήνιο τα τελευταία 30 χρόνια και έριξαν την Ελλάδα στον καιάδα της ηθικής και οικονομικής χρεοκοπίας, καθιστώντας την όνειδος των εθνών, παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ας μελετήσουμε τώρα τα Πρακτικά της Βουλής για το επίμαχο θέμα ώστε να διαμορφώσουμε αντικειμενική άποψη:

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Θα συζητηθεί η με αριθμό 437/15-10-2012 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Αθήνας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή κυρίας Ελένης Ζαρούλια προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τα δημοσιεύματα περί παραχώρησης εκλογικού δικαιώματος στους Έλληνες του εξωτερικού. Στην επίκαιρη ερώτηση της κυρίας συναδέλφου θα απαντήσει ο Υπουργός κύριος Στυλιανίδης. Ορίστε, κυρία Ζαρούλια, έχετε το λόγο για δύο λεπτά.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Σας ευχαριστώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι έτοιμο για κατάθεση στη Βουλή νομοσχέδιο για την παραχώρηση εκλογικού δικαιώματος σε επτά εκατομμύρια Έλληνες ομογενείς πρώτης, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή ενθέρμως υποστηρίζει την απονομή του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις βουλευτικές εκλογές στους Έλληνες του εξωτερικού και θεωρεί ότι έπρεπε ήδη να είχε ψηφιστεί σχετικό νομοσχέδιο. 

Η άρνηση, από οποιοδήποτε κόμμα και αν προέρχεται, συνιστά παραβίαση θεμελιώδους συνταγματικού δικαιώματος Ελλήνων πολιτών και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αναβολής κατάθεσης του νομοσχεδίου. Ως εκ τούτου ερωτάται ο κύριος Υπουργός: Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για την ύπαρξη του εν λόγω νομοσχεδίου; Αν ναι, θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο φθινόπωρο προκειμένου οι ομογενείς να συμμετέχουν σε ενδεχόμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές; Θα πω τα υπόλοιπα στη δευτερολογία μου. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ο κύριος Υπουργός έχει το λόγο. 

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Επί τη ευκαιρία της ερωτήσεως θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα ότι όντως βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας και της ολοκλήρωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών ένα σχέδιο νόμου το οποίο εκ νέου προσπαθεί να αποδώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στον οικουμενικό ελληνισμό να συνδιαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. 

Το σκεπτικό που μας ώθησε στο να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία την οποία η παράταξή μου υποστήριξε ενθέρμως και στο παρελθόν -παρότι τότε η Βουλή δεν ενέκρινε- είναι γιατί ειλικρινά πιστεύουμε ότι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή δίνουν πραγματικά μια μάχη για την προάσπιση του κύρους της χώρας και αποτελούν, αν θέλετε, τη φυσική δύναμη πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί μια πολιτική ανάκαμψης και επιστροφής της Ελλάδας στο μέλλον.

Υπάρχουν βέβαια ορισμένες πρακτικές και αντικειμενικές δυσκολίες όσον αφορά και την ψήφιση και την προετοιμασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου σύμφωνα με το άρθρο 51 παράγραφος 4 του Ελληνικού Συντάγματος προαπαιτεί την υποστήριξη από διακόσιους τουλάχιστον Βουλευτές και αυτό είναι κάτι που θα προκαλέσει βεβαίως και όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Εθνικής Αντιπροσωπείας να τοποθετηθούν εκ νέου στο ζήτημα. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, εμείς θα βάλουμε προς διαβούλευση το σχετικό κείμενο γιατί πιστεύουμε ότι κάθε πολιτική δύναμη αλλά και οι ίδιες οι ομογενειακές οργανώσεις έχουν το δικαίωμα να πουν την άποψή τους και να συνδιαμορφώσουν ένα τέτοιο θεσμικό πλαίσιο.

 Βεβαίως παράλληλα θα απασχολήσει και τις υπηρεσίες μας ο πρακτικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα στο οποίο θα συμμετείχαν διά της ψήφου οι ομογενείς ώστε και να τηρηθούν οι συνταγματικές προϋποθέσεις αλλά και να υπάρχει εκλογίκευση του κόστους των εκλογών για να μην φεύγουμε έξω από τις πραγματικές δυνατότητες που μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία. Μόλις υπάρχει λοιπόν ετοιμότητα, θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση και αμέσως μετά θα αναπτυχθεί από την πλευρά μας η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ευχαριστούμε κι εμείς. Η κυρία Ζαρούλια έχει το λόγο. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Μας κατηγορούν οι αντίπαλοί μας ότι αν η Χρυσή Αυγή κυβερνήσει ποτέ αυτό τον τόπο, θα πάμε τη χώρα πεντακόσια χρόνια πίσω και θα φέρουμε τον σκοταδισμό. Ζώντας όμως στο 2012 και βιώνοντας την πραγματικότητα, αυτοί που μας κυβερνούν που θέλουν να λέγονται προοδευτικοί και εκσυγχρονιστές γιατί δεν εφαρμόζουν το νόμο, αυτόν που είπατε, ώστε να μπορούν οι ομογενείς να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, όπως προβλέπεται; Πού πήγε η δημοκρατικότητά σας; Η δυνατότητα αυτή υπάρχει βάσει των άρθρων 108 και 51 παράγραφος 4. 

Τι φοβάστε; Μη χάσετε την πελατεία σας; Είναι ντροπή να ελληνοποιείτε λαθρομετανάστες με τον κατάπτυστο νόμο Ραγκούση – όπου δεν απαιτούνται διακόσιοι ψήφοι και πλέον, να το σημειώσουμε αυτό – και να βγαίνουν δήμαρχοι με ψήφους λαθρομεταναστών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, την Ελλάδα του Πλάτωνος και των φιλοσόφων; Να εξισώνετε τους ομογενείς μετανάστες με τον κάθε λογής υπάνθρωπο που έχει εισβάλει στην πατρίδα μας, με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει; Αυτό είναι ένα αίσχος! 

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης δεν είναι νοητό οι Έλληνες του εξωτερικού να μην έχουν αποφασιστικό ρόλο για τα τεκταινόμενα στη χώρα τους και να έχει ο κάθε Αλή, Χασάν, Αμπντούλ και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος τριτοκοσμικός, ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει και δεν έχει φορέσει το τιμημένο χακί, ούτε έχει πληρώσει φόρους στο Κράτος, για να αναφερθώ και στο ΑΕΠ που σας πονάει, για να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα, παρόλο που εμείς δεν μετράμε τους ανθρώπους με νούμερα. 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ομογενείς μας, οι κύριοι Σιταρόπουλος και Γιακουμόπουλος, σε πρώτη φάση, με εκδοθείσα απόφαση στις 8/7/2010, είχαν κερδίσει αυτό το δικαίωμα από το Α' Τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Των δικαιωμάτων του ανθρώπου», λέξεις που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται για τον κάθε τρισάθλιο και όχι για τον Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας.

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κυρία συνάδελφε, πιστεύω αυτά που είπατε τώρα, θα τα πείτε και στο Συμβούλιο της Ευρώπης που συμμετέχετε. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Μακάρι. Αν μου δοθεί η ευκαιρία. Είμαι αναπληρωματικό μέρος. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ονομάζετε «τρισάθλιους»… 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Δεν έχω δικαίωμα… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Με ακούτε;

 ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Σας ακούω. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ονομάζετε «τρισάθλιους» συνανθρώπους, επειδή συμβαίνει να διαφωνείτε μαζί τους; Μιλήστε με πολιτικούς όρους αν θέλετε και με σεβασμό στον πανανθρώπινο πολιτισμό. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Μάλιστα. Να μιλήσω. Το Σώμα Δικαστών απεφάνθη, λοιπόν, με πέντε ψήφους έναντι δύο, ότι η προσφυγή αυτών των συμπατριωτών μας ήταν παραδεκτή. Η κυβέρνηση, όμως, του George Jeffrey Papandreou αιτήθηκε στις 7/10/2010 την παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον του Τμήματος Ευρείας Σύνθεσης του Δικαστηρίου κι έχασαν το δικαίωμα να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 15/3/2012, όπως είχαν κάθε δικαίωμα σύμφωνα με τη Σύσταση Rec (2004) 11 της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη – μέλη επί των νομικών, επιχειρησιακών και τεχνικών προτύπων για την ηλεκτρονική ψήφο. 

Μόνο στους Έλληνες ομογενείς δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα. Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Τούρκοι, Βούλγαροι, Μολδαβοί, παντού εξασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

 Ξέρετε, τι υποστήριξαν οι ομογενείς μας; Υποστήριξαν ότι η καθυστέρηση των τριάντα έξι ετών, η οποία καταλογίζεται στο Ελληνικό Κράτος να εφαρμόσει μία συγκεκριμένη διάταξη του Συντάγματος και να καταστήσει πραγματικό το δικαίωμα των αποδήμων να ψηφίζουν από το εξωτερικό, συνιστούσε παραβίαση του άρθρου 3 του πρωτοκόλλου αριθμού 1. Είστε παράνομοι. Αυτά δεν γίνονται. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ολοκληρώστε σας παρακαλώ.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Ανατρέξτε στο Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Το δικαίωμα ψήφου καθιερώνεται στο άρθρο 25 του Συμφώνου, τα εφαρμοστέα τμήματα του οποίου έχουν ως εξής: «Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα, χωρίς καμία διάκριση από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 2 και χωρίς υπέρμετρους περιορισμούς, να εκλέγει και να εκλέγεται κατά τη διάρκεια των εκλογών, περιοδικών, τίμιων, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, που εξασφαλίζουν την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των ψηφοφόρων.» 

Πού πήγε η ευαισθησία σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι ομογενείς αγαπάνε την πατρίδα μας, εν αντιθέσει με εσάς που κυβερνάτε έναν ολόκληρο λαό και τον έχετε δέσμιο με τα ρουσφέτια και τον ποδηγετείτε. Οι ομογενείς δεν έχουν ανάγκη των ρουσφετιών σας και θα ψηφίσουν με γνώμονα τι είναι καλό για το ελληνικό Έθνος και όχι αυτό που εσείς υπηρετείτε. Φοβάστε μη χάσετε την κουτάλα. Φοβάστε μη σας τραβήξει το αυτί ο αφέντης πέραν του Ατλαντικού. 

Για όνομα του Θεού, σταθείτε μια φορά αντάξιοι των προγόνων μας! Πείτε ένα «όχι»! Διενεργείστε με γνώμονα το κοινωνικό καλό και όχι τι είναι καλό για την τσέπη σας! Μέχρι και το άρθρο 13, παράγραφος 1…

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ολοκληρώστε όμως. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Ήμουν σύντομη στην πρωτολογία μου. Σας παρακαλώ. Μέχρι και το άρθρο 13, παράγραφος 1 του Αφρικανικού Χάρτη των Δικαιωμάτων των Ανθρώπων και των Λαών αναγνωρίζει ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στη διοίκηση της χώρας του, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω ελεύθερα εκλεγμένων αντιπροσώπων, σύμφωνα με τους κανόνες του νόμου. Είπαμε, όμως, εσείς είστε οι δημοκράτες κι εμείς οι κακοί φασίστες! 

Για του λόγου το αληθές, το 2009 είχε κατατεθεί νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, αλλά το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιποί – πες, προοδευτικές δυνάμεις – αρνήθηκαν να το υπερψηφίσουν. Πολύ φυσικό, αφού αυτές οι τάσεις απλά δεν υπάρχουν στους Έλληνες του εξωτερικού. 

Στη σχετική, λοιπόν, ψηφοφορία της 7ης Απριλίου του 2009 το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών απορρίφθηκε, καθώς απαιτούνταν τα 2/3 των Βουλευτών, όπως μας προείπε και ο κύριος Υπουργός.

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ολοκληρώστε, όμως, κυρία Ζαρούλια.

 ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Μισό λεπτό. Έως και το Σύνταγμα του 1986, το άρθρο 51, παράγραφος 4, δεν απαιτούσε ειδική πλειοψηφία διακοσίων Βουλευτών για ψήφιση νομοσχεδίου συμμετοχής Ελλήνων εξωτερικών στις βουλευτικές εκλογές. (BS) 01SX Η απαίτηση υιοθετήθηκε στο Σύνταγμα του 2001, κύριε Ρουπακιώτη.

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κυρία Ζαρούλια, πρέπει να τελειώσετε, διότι υπάρχουν κανόνες. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Όταν μιλάνε οι αριστεροί δεν κάνετε τόσες παρεμβάσεις. Μισό δευτερόλεπτο να ολοκληρώσω. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κυρία Ζαρούλια, σας παρακαλώ πολύ. Δεν έχετε το λόγο. Παρακαλώ επίσης τη γραμματεία να κοινοποιήσει στη Διάσκεψη των Προέδρων τα Πρακτικά από την ομιλία της κυρίας συναδέλφου. Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.

 ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Αν ήμουν όμως η κ. Ρεπούση θα ήταν αλλιώς. 

 ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Ζήτω η Δημοκρατία. 

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Κύριε Πρόεδρε, την ιδεολογικά φορτισμένη επίθεση για την Κυβέρνηση την προσπερνώ και δεν έχω να κάνω απολύτως κανένα σχόλιο. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κύριε Υπουργέ, με συγχωρείτε. Απαντήστε σε ό,τι αφορά στην Κυβέρνηση αλλά ετέθησαν και γενικότερα θέματα. νομίζω ότι όλοι έχουμε μια ευθύνη να απαντούμε σ’ αυτά. 

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Επιτρέψτε μου να προσδιορίζω μόνος μου τη θέση μου. Εγώ δε θέλω να μπω σε ένα τέτοιο διάλογο γιατί οι απόψεις όλων εδώ και της Κυβέρνησης κυρίως, την οποία εκπροσωπώ σ’ αυτή τη διαδικασία, είναι ξεκάθαρες. Δεν μπορούμε ούτε τη λογική των διακρίσεων να αποδεχθούμε, ούτε τίποτα άλλο.

Το θέμα μας είναι αν και κατά πόσο θα πρέπει οι ομογενείς να έχουν δικαίωμα ψήφου. Δε δικαιολογώ καμία κριτική γιατί νομίζω ότι η τοποθέτησή μας είναι ξεκάθαρη. Άλλωστε η παράταξη που εκπροσωπώ και στο παρελθόν έχει δείξει εμπράκτως ότι πιστεύει στο δικαίωμα ψήφου των ομογενών, γι’ αυτό και έχουμε ανενεργοποιήσει αυτή τη διαδικασία θεωρώντας ότι θα προστρέξουν δημιουργικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Εθνικού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό.

 Εμείς θεωρούμε ηθικό και πολιτικό μας χρέος να δώσουμε αυτό το δικαίωμα στους Έλληνες ομογενείς, γιατί πιστεύουμε ότι από εκεί θα ξεκινήσει και η ανάκαμψη της χώρας και γιατί ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός στο εξωτερικό, όπου υπερασπίζονται καθημερινά με τις διακρίσεις τους την Ελλάδα και γιατί πιστεύουμε ότι έχουν τις δυνάμεις να κινητοποιήσουν επενδυτικά κεφάλαια, να φέρουν στη χώρα πίσω φρέσκια τεχνογνωσία και άλλη νοοτροπία και να επιτρέψουν πραγματικά η Ελλάδα να σταθεί όρθια το επόμενο διάστημα.

 Γι’ αυτό το λόγο δημιουργούμε μέσα απ’ αυτή την πρωτοβουλία μια πρόσθετη γέφυρα που τη συνδέει με τη μητρόπολη. Και η γέφυρα αυτή σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν είναι άλλη από το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη να διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να πω ότι αυτό το δικαίωμα θα επιδιώξει να κατοχυρώσει εμπράκτως η νομοθετική μας πρωτοβουλία. Αλλά για να μπορέσει να εκδηλωθεί θα πρέπει προηγουμένως να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα τεχνικά μέτρα ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη η διαδικασία της ψήφου των ομογενών. Εμείς ολοκληρώνουμε το θεσμικό πλαίσιο.

 Σύντομα θα το βγάλουμε στη δημόσια διαβούλευση, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και όλοι θα μπουν ενώπιον των ευθυνών τους για να τοποθετηθούν εκ νέου πάνω σ’ αυτή τη θεσμική και νομοθετική μας πρωτοβουλία. Θα είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε και προτάσεις από τις πολιτικές δυνάμεις για να μπορέσουμε στο τέλος να καταλήξουμε συνθετικά στην απαίτηση του Συντάγματος για διακόσιες ψήφους τουλάχιστον, που θα δώσουν στην πράξη τη δυνατότητα να εφαρμοστεί το δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων του οικουμενικού ελληνισμού. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Μην κάνετε διακρίσεις. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ευχαριστούμε και εμείς τον κ. Υπουργό.

 ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Το Σύνταγμα του 1986… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν έχετε το λόγο, κυρία συνάδελφε.

 ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: …(δεν ακούστηκε)…φέρνετε τη Δημοκρατία στα μέτρα σας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Πριν προχωρήσω στην επόμενη επίκαιρη ερώτηση θέλω να δηλώσω ότι δεν είμαι σε διάλογο ως Βουλευτής με την κ. Ζαρούλια. Αλλά ως Προεδρείο εκτίμησα ότι πολλές από τις διατυπώσεις της εκθέτουν την Ελλάδα στο εξωτερικό σε ό,τι αφορά διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει σε σχέση με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και γι’ αυτό όπως είπα θα ζητήσω η Διάσκεψη των Προέδρων να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ομιλίας της κ. Ζαρούλια και να πάρει θέση. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ.

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, δεν έχετε το λόγο. Προχωρούμε στην επόμενη επίκαιρη ερώτηση. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Σας παρακαλώ. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν έχετε το λόγο. Προχωρώ στην επόμενη ερώτηση. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Εσείς φοβάστε το εξωτερικό. Εμείς δε φοβόμαστε. 

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν έχετε το λόγο. 

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εσείς και το κόμμα σας έχετε εξοκείλει τη χώρα. Μα είναι δυνατόν να μιλάτε εσείς; Όλο το σύμπαν γελά με την Ελλάδα όπως την έχετε καταντήσει. 

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν έχετε το λόγο. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: …(δεν ακούστηκε)…νόμο Ραγκούση. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Υπάρχει ένας ανθρώπινος πολιτισμός που δεν έχει όρια. Δεν έχει όρια ο ανθρώπινος πολιτισμός. 

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: …(δεν ακούστηκε)… τη χώρα όπως την έχετε καταντήσει.

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Προχωρούμε. Η με αριθμό 444… 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Σα δε ντρέπεστε λίγο, λέω εγώ! Σα δε ντρέπεστε λίγο! 

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Να πάτε στη Διάσκεψη των Προέδρων να μας βάλετε πρόστιμο. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Είμαστε η μόνη χώρα στην οποία δεν έχουν ψήφο οι ομογενείς. Μέχρι και οι Πακιστανοί έχουν. Ούτε τριτοκοσμική χώρα… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, να γράφονται στα Πρακτικά όλα όσα λέγονται. 

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Μα, εμείς θέλουμε να γράφονται στα Πρακτικά. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Να γράφονται όλα όσα λέγονται. (Θόρυβος από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Μα, εμείς θέλουμε. Εσείς δεν τα γράφετε. Κλείστε και το κανάλι της Βουλής!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Συνεχίστε, συνεχίστε, συνεχίστε.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Η Χρυσή Αυγή… (Θόρυβος από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Συνεχίστε. Πέστε όλο το πιστεύω σας.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Μην ειρωνεύεστε, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Χαίρομαι που αναγνωρίζετε ότι υπάρχει Προεδρείο.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ: Να αφήνετε την κομματική σας ταυτότητα έξω από αυτήν την Αίθουσα, όταν ανεβαίνετε σ’ αυτή τη θέση.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ολοκληρώσατε;

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ: Όταν ανεβαίνετε σ’ αυτή τη θέση την κομματική σας ταυτότητα να την αφήνετε πίσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Μιλάω ως Προεδρεύων της Βουλής…

 ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ: Μιλάτε ως εκπρόσωπος κόμματος…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Μιλάω ως Προεδρεύων της Βουλής και ελπίζω κάποτε να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει και δημοκρατία που πρέπει να σεβαστείτε.