ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ομολογία-ΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει!

             Τάδε έφη χθες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!


Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη ότι δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος για τον Αντώνη Σαμαρά... Γι' αυτό αλωνίζει ο Καλαματιανός, παίζοντας μόνος μπάλα στο γήπεδο... Γι' αυτό μας χορεύει στο ταψί και μας βιάζει με την παρέα του χωρίς αναστολές... Διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανέτοιμη να κυβερνήσει. Ωιμέ!

Όπως ακούσατε στο video, ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε τις δηλώσεις Λαφαζάνη, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος ν' ανασυγκροτήσει τη χώρα! Ελάχιστους βέβαια έπεισε, αφού μόλις πριν 10 μέρες άρχισε ν' ανασκουμπώνεται για ν' ανασυγκροτήσει το ίδιο το κόμμα του! Βλέπετε το καλοκαίρι ο Αλέξης περιόδευε τας νήσους για διακοπές, όπως είχα γράψει εδώ. Κατασπατάλησε 4 ολόκληρους μήνες κάνοντας απλώς δηλώσεις προεκλογικού χαρακτήρα, και μόλις πριν 10 μέρες άρχισε τις διαβουλεύσεις για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα!

Όπως διάβασα εδώ, στις 20/10/2012 άρχισαν ουσιαστικά οι διεργασίες στο σύνολο των δυνάμεων που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα.

«Το κλίμα που επικρατεί στο σύνολο των δυνάμεων είναι ότι η συζήτηση θα είναι διαρκής, έντονη και, σύμφωνα με κορυφαίο κομματικό παράγοντα οι προτάσεις που θα κατατεθούν "θα αποτελέσουν σταθμό για την πορεία της αριστεράς στο μέλλον", υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η πορεία αυτή θα οδηγήσει δεν θα θέσει σε δοκιμασία την ενότητα.

Η συζήτηση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ανέδειξε στοιχεία του πολιτικού και ιδεολογικού προσανατολισμού που υιοθετεί η πλειοψηφία του Συνασπισμού, παράλληλα όμως καταγράφηκαν και διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως του Αριστερού Ρεύματος, προσεγγίσεις που η ίδια η τάση του ΣΥΝ αποφεύγει να χαρακτηρίσει ως διαφωνίες τονίζοντας ότι πρόκειται για "συμβολή" στον διάλογο που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του κόμματος.»

Οι διεργασίες και οι συζητήσεις πυκνώνουν, λέει, και στο πλαίσιο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, κάθε μία από τις οποίες έχει το δικό της ιδεολογικό προσανατολισμό, σηκώνει το δικό της μπαϊράκι, έχει τη δική της ιστοσελίδα όπου προβάλλει θέσεις και δραστηριότητητες, κάνει τα δικά της συνέδρια και έχει τις δικές της επιδιώξεις, ενίοτε σκληροπυρηνικές και ακραίες.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε ευκαιρία να ισχυρίζεται ότι στόχος του είναι η ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων, των δυνάμεων της κοινωνικής καταστροφής, της διαπλοκής, της διαφθοράς και της σήψης, και η ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, αλλά αυτή η ενιαία Αριστερά προς το παρόν είναι άφαντη.

 Όπως διάβασα στο άρθρο του ΕΤ, τούτες τις μέρες γίνονται συζητήσεις για την διαδικασία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα αναδειχθεί ένα πολιτικό όργανο που ονομάζεται Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, που θα έχει την ευθύνη της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο, το οποίο τοποθετείται την άνοιξη, χωρίς να έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία. Σύμφωνα με το σχετικό κείμενο, το όργανο αυτό θα έχει τον τεράστιο αριθμό των 301 μελών!

Φαντάζεστε να γινόταν ένα θαύμα και υπό την πίεση λαϊκών κινητοποιήσεων να έπεφτε αύριο η ούλτρα μνημονιακή και ανάλγητη κυβέρνηση Σαμαρά, λέμε τώρα, να πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ να τις κέρδιζε και ο Αλέξης Τσίπρας να γινόταν πρωθυπουργός; Πώς θα κυβερνούσε όταν έχει μπροστά του συνδιασκέψεις και συνέδρια για να επιλύσει τα του οίκου του;

Μπορεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκτιμούν (ευσεβείς πόθοι) ότι όλη αυτή η πολύμηνη διαδικασία και οι έντονες εσωτερικές διεργασίες δεν θα οδηγήσουν σε εσωστρέφεια τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι όλο το επόμενο διάστημα το κόμμα θα αναλάβει παράλληλα και πολιτικές πρωτοβουλίες εντός και εκτός βουλής, αλλά δεν πείθουν ότι το κόμμα τους είναι έτοιμο να κυβερνήσει για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τον ελληνικό λαό από την απόγνωση.

Σωστά, λοιπόν, ομολόγησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Την αλήθεια είπε ο άνθρωπος. Όχι μόνο διότι του λείπει η κυβερνητική πείρα, κι όταν δόθηκε η ευκαιρία δυο φορές στον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει σε συγκυβέρνηση για να την αποκτήσει την αρνήθηκε, αλλά και διότι δεν έχει προς το παρόν ενιαίο συγκροτημένο κόμμα, αφού οι 12 συνιστώσες συνιστούν ένα de facto ένα σκορποχώρι.

Kαλό είναι να ονειρευόμαστε όρθιοι λαγούς με πετραχήλια, κάλλιστο όμως είναι να είμαστε ρεαλιστές και να πατάμε στέρεα στα πόδια μας. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα είμαστε, δυστυχώς, έρμαια στα νύχια της ντόπιας και ξένης Τρόικας, και δεν υπάρχουν εκείνοι που θα μας γλιτώσουν.

Παρατηρώντας καθημερινά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, το ύφος και τη γλώσσα του σώματος, ενισχύεται μέσα μου η πεποίθηση ότι ο Αλέξης δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει και το γνωρίζει. Δεν υπάρχει ο δυναμισμός που είχε παλιότερα. Δείχνει να μην πιστεύει σ' αυτά που λέει και να εύχεται ενδόμυχα να μην πλησιάζει η ώρα που θα κληθεί να τα εφαρμόσει στην πράξη, δηλαδή η ώρα που θα κάνει κι αυτός τις κωλοτούμπες του και θα προδώσει με τη σειρά του τους ψηφοφόρους του.


Ο Θεός να με συγχωρέσει, η έκφραση του παιδιού μου θυμίζει μάλλον επικήδειο παρά εγερτήριο σάλπισμα νίκης. Μπορεί τα λόγια που είπε ο Αλέξης να είναι αυτά που θέλουμε ν' ακούσουμε, όμως δεν υπήρχε η δύναμη ψυχής, το συναίσθημα πίσω από αυτά, για να τα φορτίσει ώστε ν' αναπτερώσει το καταρρακωμένο ηθικό των Ελλήνων και να πυροδοτήσει τον ενθουσιασμό και την ΕΛΠΙΔΑ.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα ένας δυναμικός ηγέτης- εθνάρχης, που θα υψώσει το ανάστημα στους Ευρωπαίους δυνάστες-"σωτήρες", θα χτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι και θα διαπραγματευθεί ως ίσος προς ίσους την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με αξιοπρέπεια, χωρίς το ξεπούλημα του πλούτου της αντί πινακίου φακής και χωρίς την ευθανασία του λαού της.

 Κακά τα ψέματα, τέτοιοι ηγέτες γεννιούνται και δεν γίνονται...