ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΓΚΛΗΜΑ! Κατάργηση υψηλών κλιμακίων περικοπών για τα ρετιρέ των συντάξεων!

Πρόκειται για το μοιραίο λάθος του Αντώνη Σαμαρά, για το ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ αμάρτημα, για μια κατάφωρη ΑΔΙΚΙΑ και σκαστή περίπτωση ταξικής μεροληψίας, για την οποία δε θα βρει ποτέ τρύπα ανάπαυσης και δικαίωση στη συνείδησή του και στη συνείδηση των έντιμων πολιτών! Αυτός που παίρνει 2.001 ευρώ ονομαστική σύνταξη θα υποστεί την ίδια περικοπή (15%) μ' εκείνον που παίρνει σύνταξη πάνω από 4.000 ευρώ, δηλαδή τη διπλάσια και άνω!


Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, προτού δηλαδή στεγνώσει το μελάνι των γραφιάδων, ανακοινώθηκε ευνοϊκή (ν)τροπολογία τελευταίας στιγμής για μείωση των περικοπών για τα ρετιρέ των συντάξεων. Φαίνεται έπεσε πολλή πίεση από τους υψηλοσυνταξιούχους των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, των  βουλευτών και των δικαστικών, και γι' αυτό ο ξεσαμάρωτος από προσχήματα Αντώνης Σαμαράς - θέλει η νύφη να κρυφτεί αλλά... - έβαλε το χεράκι του για να τους ξαλαφρώσει. 

Κανένας οίκτος όμως για τους μικρομεσαίους συνταξιούχους! Αυτοί ας κόψουν το λαιμό τους να τα βγάλουν πέρα με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους.

Όπως διάβασα εδώ, «Από 5 έως 15% θα είναι τελικά οι μειώσεις των συντάξεων, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Αφαιρέθηκαν τα δύο κλιμάκια περικοπής 20 και 25% για συντάξεις 3.000 έως 4.000 ευρώ και άνω των 4.000 ευρώ αντιστοίχως.»

Καλά βρε κυβερνοάχρηστοι, στα ζάρια παίζετε τις έτσι κι αλλιώς ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ μειώσεις των συντάξεων; Έτσι στην τύχη κοπανάτε κλιμάκια, κι όποιον πάρει ο χάρος;

Εσείς δεν ορκίζεστε κάθε φορά ότι τα σκληρά μέτρα τα απαιτεί οπωσδήποτε η Τρόικα για να πάρουμε τη "δόση" μας, και πως είναι υπολογισμένα επακριβώς για να εξοικονομηθούν ακριβώς αυτά που σας λείπουν για να μειωθεί το διαβολοέλλειμμα και ν' αυξηθεί το χρέος;

Κι από ποια "ισοδύναμα" θα βρείτε αυτά που σας λείπουν, βρε τομάρια; Δεν θα σας λείψουν;

Κι αφού είχατε περιθώριο να μειώσετε τη χασούρα των συντάξεων, βρε κυβερνοπρόστυχοι, γιατί δεν μειώνατε αναλογικά όλους τους συντελεστές, ώστε να ανακουφιστούν ΟΛΟΙ οι κατακρεουργημένοι συνταξιούχοι;

Να σας πω εγώ γιατί: Διότι για τους μόνους που νοιάζεστε είναι η κάστα σας, το κηφηνοσινάφι των κρατικοδίαιτων.

Τι έγιναν, ρε, αυτά τα ωραία και "σοσιαλιστικά" που μας λέγατε πριν ένα μήνα για πλαφόν στο ύψος των υψηλών συντάξεων; Τα κάνατε γαργάρα, κι αντί αυτών πετσοκόβετε το φιλοδώρημα των συνταξιούχων του ΟΓΑ; ΝΤΡΟΠΗ σας! Μούγκα και για τις διπλές και τριπλές συντάξεις του συναφιού σας... Αυτές δεν θα τις περιποιηθείτε; Δεν ακούσαμε τίποτα γι' αυτές!

Να χ@@ω την κωλοδημοκρατία των προνομιούχων! Έκείνων που έπαιρναν εφάπαξ 400.000 ευρώ και αποσύρατε την επιβολή συντελεστή αναδρομικής μείωσης 3% από δαύτους!

Κι εσύ, Γιάννη Στουρνάρα, γιατί δεν υπέβαλες πάραυτα την παραίτησή σου όταν ο Σαμαράς έφτυσε τους συντελεστές μείωσης των πολύ υψηλών συντάξεων;

Εσύ Φώτη Κουβέλη, που είχες πει ότι μερικές συντάξεις δεν θάπρεπε καν να υπάρχουν, πώς θα καταπιείς τέτοια νέα κατάφωρη αδικία;

Άλλωστε, το Σύνταγμα λέει ότι "Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους." (Άρθρο 4, παράγραφος 5)

Όσο για το δήθεν πλαφόν προς τα κάτω, ότι, π.χ., η σύνταξη των 2.001 ευρώ, μετά τη νέα περικοπή δε μπορεί να είναι κατώτερη των 1.800 ευρώ, ή μας κοροϊδεύετε, ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ήδη το ποσόν αυτό με τις προηγούμενες περικοπές συντάξεων έχει ξεπεραστεί προς τα κάτω κατά πολύ. Για εισόδημα 2.001 ευρώ, με τις προηγούμενες περικοπές έχει κατέλθει στα 1.577 ευρώ, σύμφωνα με τον πίνακα εδώ.

Κυβερνοδυνάστες, μας εμπαίζετε καθημερινά και απροκάλυπτα, παίζοντας με την ίδια τη ζωή μας, αλλά αργά ή γρήγορα θα το πληρώσετε.

Έστιν Δίκης Οφθαλμός ος τα πανθ' ορά!