ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Γιάννης Καϋμενάκης "ξαναχτύπησε" και καίει το Βενιζέλο!

«Σύντροφε Βαγγέλη ΔΕΝ το ΄χες και ΔΕΝ το...μπόρεσες να ΕΙΣΑΙ..."Σολίστ"... είσαι δεύτερο....«βιολί» στην πολιτική "ορχήστρα". Αποδέξου την αλήθεια», γράφει στο ιστολόγιό του ο Γ. Καϋμενάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Τ.Ο. Καισαριανής.

«Βαγγέλη», λέει,  «Η "αυτογνωσία" είναι λεβεντιά, είναι... μαγκιά και δηλοί ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.»

Χαμός στις Τοπικές του ΠΑΣΟΚ ! Διαλύεται η βάση ! Πάνε προς τ' αριστερά και θα (τους τα) "κόψουνε και Σύριζα" τα....κουκιά. Κωφεύουν τα υπόλοιπα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, που φαίνεται να συμφωνούν - αφού δεν αντιδρούν - με την θέση του Γιάννη Καϋμενάκη... που αποκαλεί τον Πρόεδρο Ευ. Βενιζέλο, δεύτερο βιολί!

Ο Γραμματέας Γιώργος Συκαμιάς, υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος (κοινωνικός και πολιτικός φίλος και συντοπίτης του Χρήστου Πρωτόπαπα) συμφωνεί άραγε με την άποψη του Γ. Καϋμενάκη;

 Στη συνέχεια παραθέτω ολόκληρο το άρθρο - ράπισμα προς Βενιζέλο - του Γιάννη Καϋμενάκη:

«Η διαχρονική πολιτική "ορχήστρα"

Σύντροφε Βαγγέλη Βενιζέλο,

Αποκαλύπτομαι στην οξύνοιά σου, στη μόρφωσή σου, στη ρητορική σου, στο πολιτικό σου εκτόπισμα. Είσαι ένα πολιτικό "βιολί" που ΔΕΝ θα ΄πρεπε να λείπει από καμιά πολιτική "ορχήστρα" και που ο ΚΑΘΕ πολιτικός "μαέστρος" ΘΑ σε ήθελε στην "ορχήστρα" του. ΟΜΩΣ, μάθε πως η πολιτική "μουσική" παιδεία ΔΕΝ αποκτάται στα Πανεπιστήμια, όπου επρώτευσες. ΜΑΘΕ και μερικά άλλα πράγματα που, ΑΝ τα ΄ξερες, ΙΣΩΣ να ΄σουν, ΙΣΩΣ να ΄ταν, αλλιώς!!!

Σύντροφε Πρόεδρε, το να ΄ναι κάποιος "Σολίστ" στο πολιτικό "βιολί" ή γεννιέται ή το κατακτά μέσα από πολιτικούς αγώνες, αποβάλλοντας ή χαλιναγωγώντας το προσωπικό του ΕΓΩ (κάτι που ΔΕΝ... κατάφερες)

Στις διαχρονικές πολιτικές "ορχήστρες" που "ΕΠΑΙΞΑΝ" σ΄αυτήν εδώ την Χώρα, ασχέτως αποτελεσμάτων (το αποτέλεσμα εξαρτάται απ΄το σύνολο των..."οργάνων"), οι πολιτικοί..."Σολίστ" ήσαν λίγοι στην πολιτική Ιστορία του τόπου ΜΑΣ.

Ελευθέριος Βενιζέλος, Χαρίλαος Τρικούπης, Γεώργιος Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Πολλοί άλλοι "Σολάρισαν" ή τους έβαλαν να "Σολάρουν" αλλά... ΔΕΝ. Οι περισσότεροι ήσαν για να "παίξουν βιολί" στην... Ομόνοια... επαιτώντας.

Όσο κι΄αν "προσπάθησε" το ΣΥΣΤΗΜΑ να μας τους "επιβάλει"- να μας τους... "περάσει" στην...χημεία μας... ΔΕΝ.

Σύντροφε Βαγγέλη, ΔΕΝ το ΄χες και ΔΕΝ το...μπόρεσες να ΕΙΣΑΙ..."Σολίστ"

 Πανθομολογουμένως είσαι ένα απ΄ τα λίγα, πολύ λίγα, δεύτερα..."βιολιά" που ΚΑΘΕ πολιτική "ορχήστρα" θα σε ήθελε στο σχήμα της.

Αποδέξου την αλήθεια. Αποδέξου την πραγματικότητα.

Η "αυτογνωσία" είναι λεβεντιά, είναι... μαγκιά και δηλοί ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.

Επειδή το ΠΑΣΟΚ του οραματιστή Αντρέα Παπαντρέου ΔΕΝ έφτασε στο 5% απ΄ την ιδεολογία του αλλά απ΄ τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ, ΜΑΚΡΥΧΕΡΗΔΕΣ, ΚΟΠΡΙΤΕΣ, ΡΕΜΑΛΙΑ που συνέθεσαν την "ορχήστρα" με... ΔΕΥΤΕΡΑ "βιολιά" που πίστευαν ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να... "Σολάρουν", το κατάντησαν... ΕΤΣΙ.

 Γι' ΑΥΤΟ, σύντροφε Βαγγέλη, κατέβα στο πραγματικό σου πολιτικό ύψος (και είναι πολύ ψηλότερο από πάρα πολλούς επίδοξους "Σολίστ" μέσα στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον), ΚΑΙ βοήθα, αδελφέ, να σταματήσει η κατρακύλα. Βοήθα να σταματήσει η...ξεφτίλα. 

Θεωρώ ότι η συμβολή σου και η παρουσία σου είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητη και επιβεβλημένη, στην πολιτική "ορχήστρα" ενός ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ, απ΄ τη θέση του ΔΕΥΤΕΡΟΥ "βιολιού". 
Συγχώρεσε με αν σε..."πονάω"

Είμαι ένας που αναγνωρίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ αξία και που "βγαίνουν" ΑΛΗΘΕΙΕΣ μέσα απ΄την αγωνία και τον πόνο για την "κατάντια" του ΠΑΣΟΚ.

Μια... "κατάντια" που την δημιούργησαν άτομα σφετεριζόμενα-καπηλευόμενα την σοσιαλιστική ιδεολογία, και που απέδειξαν, εκ του αποτελέσματος και εν τη... πράξη, ότι ΔΕΝ υπήρξαν ΠΟΤΕ ΣοσιαλΙστές αλλά ΚΟΙΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ!!! 

Γιάννης Καϋμενάκης»

 Περισσότερα από το το Γιάννη Καϋμενάκη δείτε εδώ.