ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Προβληματισμοί στο κατώφλι του 2013

Όσα περισσότερα γνωρίζω για μας, τόσο λιγότερο ελπίζω σ' ένα καλύτερο μέλλον.

Πολύ θα ήθελα να πιστέψω στα παραμύθια που μας λέει η εξουσία και να ελπίζω ότι τα πράγματα για τον ελληνικό λαό θα πάνε καλύτερα το 2013, αλλά η επίγνωση του ποιοί είμαστε και πώς λειτουργούμε με δυσκολεύει αφάνταστα.

Μας είπαν, π.χ., ότι με τη δόση που μόλις πήραμε, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προσφέρθηκε στις τράπεζες για τη νιοστή ανακεφαλαιοποίησή τους, θα γυρίσει όπου νάναι ο τροχός της πολυπόθητης ανάπτυξης και θ' αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά.

Έλα όμως που βγαίνει ο χρυσοπληρωμένος, και εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, και λέει άλλα; Τι λέει; Ότι αν δεν επιστρέψουν στις εγχώριες τράπεζες τουλάχιστον €20 δισ. από τα €83 δισ. που έφυγαν τα τελευταία 3 χρόνια, ρευστότητα η αγορά αποκλείεται να μυρίσει!

Δείτε το video, αν δεν με πιστεύετε:Ακούσατε και τις άλλες προϋποθέσεις που έθεσε ο κύριος Προβόπουλος για να σταματήσει η ύφεση; Τις ίδιες προυποθέσεις τις έχουμε ακούσει από πρωθυπουργούς και Υπουργούς Οικονομικών πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια του κακού μας του καιρού, αλλά ποτέ δεν τις εξασφάλισαν οι αχαΐρευτοι. Για παράδειγμα, από τα 4,3 δισ ευρώ βεβαιωθείσες οφειλές ΦΠΑ τα προηγούμενα χρόνια, το σε προχωρημένη αποσύνθεση Δημόσιο κατάφερε να εισπράξει μόνο το 6%, όπως θα δείτε στο επόμενο video. Τα ίδια και χειρότερα σχετικά με τα πρόστιμα που επέβαλε: από 1,572 δισ. ευρώ βεβαιωμένα πρόστιμα, εισέπραξε μόνο το 2%.Ας θυμηθούμε το έγραφε ΤΟ ΒΗΜΑ στις 19/10/2011 : «Ονόματα 1.739 μεγαλο-οφειλετών προς το Δημόσιο με ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και 751 ονόματα μεγαλο-καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού με ποσά άνω των 100.000 ευρώ, περιλαμβάνουν οι λίστες που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες το υψηλότερο ποσό οφειλής για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο φτάνει τα 636 εκατομμύρια ευρώ (!) ενώ η υψηλότερη εξαγωγή καταθέσεων σε τράπεζα του εξωτερικού υπερβαίνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία βρίσκονται σε χρηματοκιβώτιο (!) στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής όπου εστάλησαν οι καταστάσεις από το υπουργείο Οικονομικών, όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Ευ. Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα, ενώ έπονται οι λίστες με οφειλέτες του Δημοσίου για ποσά άνω των 150.000 ευρώ.

Οι βουλευτές που προσέρχονται για να ενημερωθούν δεν λαμβάνουν αντίγραφο των καταστάσεων λόγω απορρήτου καθώς η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει προβάλλει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις όσον αφορά την δημοσιοποίηση των στοιχείων. Ετσι, τους επιτρέπεται μόνον να διαβάζουν τις λίστες δίχως να έχουν την δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της… άκρως εμπιστευτικής διαδικασίας είναι παρών υπάλληλος της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις λίστες καταγράφονται δίπλα στα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών και μεγαλο-καταθετών τα ποσά που οφείλουν ή εξήγαγαν στο εξωτερικό, αντιστοίχως και στην περίπτωση των τελευταίων και το ετήσιο δηλωθέν εισόδημά τους.»

Πέρασαν 15 μήνες από τότε και βρισκόμαστε ακόμη στο μηδέν της πολυπόθητης πάταξης της φοροδιαφυγής. Ας είναι καλά μισθωτοί και συνταξιούχοι! Μέχρι να μηδενιστούν μισθοί και συντάξεις θα σπρώξει το σάπιο σύστημα μερικά χρόνια ακόμη...

Ωστόσο, παρά τη σκληρή πραγματικότητα των αριθμών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει να μας παραμυθιάζει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 είναι το πιο ελπιδοφόρο, αν και το πιο δύσκολο.Τα μέτρα, Βαγγέλη, το ζω στο πετσί μου ότι είναι δυσβάστακτα, το "ελπιδοφόρο" όμως δεν μπορώ να διακρίνω στον ορίζοντα. Ούτε μπορώ να φανταστώ πώς θα διατηρήσετε την κοινωνική συνοχή κάτω από τετοιες συνθήκες, εκτός αν χρησιμοποιήσετε το βούρδουλα τση "δημοκρατίας".

Κι ενώ ο Προβόπουλος μιλάει για 83 δισ. ευρώ ελληνικά χρήματα που φυγαδεύτηκαν στις τράπεζες του εξωτερικού τα τελευταία τρία χρόνια, και το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του 54,000 ονόματα Ελλήνων καταθετών του εξωτερικού και τα λιβανίζει, οι 300 καραγκιόζηδες της Βουλής μαζί με τα συνεταιράκια τους στον αποπροσανατολισμό του λαού, τα ΜΜΕ, επί τρεις μήνες τώρα μας έχουν ζαλίσει τ' αυτιά με το περιβόητο "στικάκι", ή "φλασάκι", ή "λίστα Λαγκάρντ", ή "Φαλτσιάνι" με τα 1.990 ονόματα που αφορά μόνο 1,5 δισ. ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες μάλιστα φτάνουν πίσω έως και το 1990, δηλαδή  ακόμη κι αν υπάρχει παρανομία είναι παραγεγραμμένη. Άσε που ότι οι καταθέσεις αυτές μπορεί να έγιναν άφαντες από τότε που κλωθογύριζε το στικάκι από συρτάρι σε συρτάρι με τις ευλογίες Βενιζέλου, οπότε πιάσε τ' αυγό και κούρεψτο...Για τέτοιο χοντρό δούλεμα μιλάμε! Έτσι αποπροσανατολίζουν τον κοσμάκη που αντί για άρτο τον ταΐζουν με κοινοβολευτικά θεάματα και κουτόχορτο. Βρήκαν τελικά το Γιώργο Παπακωνσταντίνου - όχι αναμάρτητο έστι κι αλλιώς - να του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες τους...

Άντε τώρα εσύ καλοπληροφορημένε πολίτη να βρεις αιτία για να ελπίζεις σε καλύτερες μέρες μέσα σε τέτοιο πολιτικοοικονομικό χοιροστάσιο που σερνόμαστε...

Και επειδή στο γολγοθά που ανεβαίνουμε τα τρία τελευταία χρόνια ποτέ δεν επιτυγχάνονταν οι μνημονιακοί στόχοι, διότι αφ' ενός η συνταγή είναι λάθος και αναπαράγει την ύφεση και αφ' ετέρου οι κυβερνώντες είναι άχρηστοι και δεν πιάνουν τη φοροδιαφυγή, γι' αυτό τους μισθωτούς και συνταξιούχους τους περιμένουν ακόμη χειρότερες μέρες το 2013...