ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

"BlackRock" χορεύει τη συγκυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος


Βουλή, 18-12-2012, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): «Διακόσιες τριάντα έξι σελίδες είναι το σχέδιο νόμου που σήμερα συζητούμε, διακόσιες τριάντα έξι με τίτλο "Οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες και ανώνυμες εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, οδηγία 2009/65/ΕΚ κ.λπ. ...", διακόσιες τριάντα έξι σελίδες που καλείται η Βουλή των Ελλήνων να ψηφίσει ή να καταψηφίσει, οι οποίες ουσιαστικά δεν λένε τίποτα άλλο από το να περιλαμβάνουν κάποιες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τακτοποιούν ρουσφέτια της Κυβέρνησης. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εδώ και περίπου έξι μήνες που εκπροσωπούμαστε στη Βουλή των Ελλήνων αλλά και εγώ προσωπικά και οι συνάδελφοι, οι οποίοι αντέδρασαν στο Μνημόνιο ΙΙ, εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή την άποψη – και επιμένουμε σε αυτή – ότι η προσπάθεια της τρόικας είναι να υποβαθμίσει τη Βουλή των Ελλήνων.

Στη Βουλή των Ελλήνων δεν ήρθε προς συζήτηση το Μνημόνιο ΙΙΙ
Στη Βουλή των Ελλήνων δεν ήρθε προς συζήτηση το φορολογικό νομοσχέδιο. 
Στη Βουλή των Ελλήνων δεν ήρθε τίποτα από αυτά που η Κυβέρνηση συζητά με τους πιστωτές. 
Στη Βουλή των Ελλήνων αρνείται για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση η Κυβέρνηση να απαντήσει σε ερωτήσεις Βουλευτών – πενήντα, εκατό, εκατόν πενήντα, διακόσιες, διακόσιες σαράντα έξι ερωτήσεις αναπάντητες από την Κυβέρνηση. 

 Παρίσταται σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ο κ. Σταϊκούρας στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου και εδώ και τέσσερις μήνες αρνείται λόγω κωλύματος να απαντήσει σε ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών για τη Συνεταιριστική Τράπεζας Λαμίας. Αρνείται η Κυβέρνηση να απαντήσει στους εκπροσώπους του ελληνικού λαού για ερωτήματα, τα οποία κατατίθενται στο όνομα του ελληνικού λαού.

Δυστυχώς, κυρία Πρόεδρε, το Προεδρείο της Βουλής παραμένει σε απλές συστάσεις. Έχει καταργηθεί το Κοινοβούλιο. Έχει καταργηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία. Έχουν θεσπιστεί οι εξαιρέσεις ως κανόνας. Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! 

Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου – οι οποίες προβλέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις! έρχονται για θέματα που αφορούν το μέλλον των Ελλήνων, μεταξύ αυτών και η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας της χώρας, μεταξύ αυτών και η άρση της ασυλίας της χώρας, μεταξύ αυτών και ο πλούτος της Τραπέζης της Ελλάδος, μεταξύ αυτών και όλα όσα αφορούν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!

Αυτό είναι κατάργηση του Συντάγματος. Αυτό είναι παραβίαση του Συντάγματος. Αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα το λέμε και θα το επαναλαμβάνουμε είναι συνταγματική εκτροπή.  

Είναι συνταγματική εκτροπή, όταν η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει λόγο στο Κοινοβούλιο και φέρνει νόμους προς ψήφιση ή κατά ψήφιση, προς κρίση, προς διάλογο, όταν η Κυβέρνηση καταφεύγει σε έκτακτες διαδικασίες, όπως αυτή που χρησιμοποίησε για το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Εμείς προειδοποιήσαμε από αυτό το Βήμα ότι θα υπάρχει Μνημόνιο ΙΙ, Μνημόνιο ΙΙΙ και είναι αλήθεια και επιβεβαιωθήκαμε, όπως επιβεβαιωθήκαμε για όλα όσα είπαμε μέχρι σήμερα, για όλα όσα έλεγα πριν από ένα χρόνο σε αυτό το Κοινοβούλιο και με χειροκροτούσαν οι συνάδελφοι της σημερινής Συμπολίτευσης. Κάποιοι, μάλιστα, σηκώνονταν και όρθιοι, όταν κατήγγειλα τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, όταν μιλούσα με τον ίδιο λόγο με τον σημερινό Πρωθυπουργό για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, για λάθος συνταγή. Όμως, σήμερα βλέπουμε σιωπή. Σιωπή!

Πρώτη σελίδα γίνεται το κουτσομπολιό, το ψέμα, η απάτη. Πριν από λίγο γύρισα από το δικαστήριο, όπου καταδικάστηκε ο κ. Αιμίλιος Λιάτσος, σημερινός Γενικός Διευθυντής της ΝΕΤ και ομολόγησε στο δικαστήριο με γραπτή δήλωση, λέγοντας ότι τα πρωτοσέλιδά του ήταν αναλήθειες που του εδόθηκαν από τρίτους, λέγοντας ότι ζητάει συγγνώμη, γιατί κάποιοι επέλεξαν να βάλουν πρωτοσέλιδα εκείνα τα οποία θεώρησαν ότι θα πάρουν τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, όπως το έκαναν και πριν μία εβδομάδα.

Αντί να αναφέρουν το Μνημόνιο ΙΙΙ, αντί να αναφέρουν την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, αντί να αναφέρουν την εμπλοκή της Τράπεζας της Ελλάδος στην άρση της ασυλίας, επέλεξαν να κάνουν κουτσομπολιό.

Όμως, ο ελληνικός λαός δεν είναι ηλίθιος. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι συμβαίνει. Ο ελληνικός λαός είναι η ώρα να προστατεύσει το Σύνταγμα, όπως προβλέπει το άρθρο 120 του Συντάγματος, διότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται εις τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Το Σύνταγμα αυτό παραβιάζεται από τη σημερινή Κυβέρνηση, τη σημερινή συγκυβέρνηση. Περιφερόμενοι θίασοι συγκυβερνώντων, χθεσινών αντιπάλων, με ροζ ρόμπες στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, που δηλώνουν τη μία μέρα "Μαζί τα φάγαμε" και την άλλη μέρα υποδεικνύουν στον ελληνικό λαό την εξαφάνιση όποιου αντιστέκεται. Αυτή είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, ως κίνημα εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό και όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, ζητήσαμε από την Τράπεζα της Ελλάδος την Έκθεση της BlackRock. Ζητήσαμε την Έκθεση της BlackRock για να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση των ελληνικών τραπεζών. Ζητήσαμε την Έκθεση της BlackRock για να ξέρουμε ποιος αγοράζει ποιον, η Τράπεζα Πειραιώς την Αγροτική Τράπεζα ή η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τα δάνεια των 270.000.000 ευρώ τα πάνε προς διαγραφή;

Μας ειπώθηκε τότε από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον κ. Προβόπουλο, το συνένοχο της Κυβέρνησης, ότι θα μας δοθεί εντός των επομένων ημερών. Δεν μας εδόθη ποτέ. Σήμερα, λοιπόν, μας ήρθε ένα έγγραφο: Η Έκθεση της BlackRock που αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ένα έγγραφο το οποίο ζητώ από τον παριστάμενο Υπουργό να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

Αφού αρνούνται στη Βουλή των Ελλήνων να δώσουν την πραγματική έκθεση των Ελληνικών Τραπεζών, ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ, για να απαντήσετε εντός των επομένων λεπτών για το εξής: Είναι αυτή η Έκθεση της BlackRock που προβλέπει τα νούμερα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το καλό και το κακό σενάριο;

Χαίρομαι που είναι εδώ και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου. Θα καταθέσετε στη Βουλή των Ελλήνων την έκθεση της BlackRock ή θα την αποκρύπτετε, για να εξυπηρετήσετε επιχειρηματικά συμφέροντα;

Το καταθέτω στη Βουλή. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι στο καλύτερο σενάριο οι ζημιές προβλέπονται στα 34 εκατομμύρια ευρώ; Ποια είναι η πραγματική κατάσταση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου; Ποια είναι η κατάσταση της Τράπεζας Πειραιώς που εξαγόρασε την Αγροτική Τράπεζα, για να σας διαγράψει τα δάνεια; Ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην οποία βασίζεστε, κρατώντας μυστικά και ντοκουμέντα από τον ελληνικό λαό, για να ξεπουλάτε την πατρίδα μας;

Είστε υποχρεωμένοι να καταθέσετε την αλήθεια ή να αποχωρήσετε, να φύγετε, να πείτε ότι λειτουργήσατε ως υπάλληλοι της νέας τάξης πραγμάτων. Είστε υποχρεωμένοι, όσο αυτή η Βουλή λειτουργεί, να απαντάτε στην Αντιπολίτευση και στη Συμπολίτευση. Είστε υποχρεωμένοι να καταθέτετε τα επίσημα έγγραφα στην αίτηση καταθέσεως εγγράφων, διότι αν ενεργείτε με μυστικούς νόμους και κανόνες, σημαίνει ότι λειτουργείτε εκ του πονηρού! Σημαίνει ότι λειτουργείτε όχι ως κυβέρνηση η οποία προστατεύει την εθνική κυριαρχία της χώρας, αλλά προστατεύει τους πιστωτές, τους δανειστές και τους τραπεζίτες!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, περνάνε απίστευτες τροπολογίες τις νύχτες σε νομοσχέδια άνευ σημασίας, την ώρα που οι νόμοι του κράτους που δεσμεύουν τον ελληνικό λαό και νομίζετε ότι δεσμεύουν και την εθνική κυριαρχία της χώρας, δεν έρχονται ποτέ προς συζήτηση.

Περνάτε σήμερα μία τροπολογία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Και ερωτώ: Τι συνέβη με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά; Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι στον Κορυδαλλό. Αυτή τη σύμβαση, όμως, τη συνέχισε ο Γιάννος Παπαντωνίου. Όμως, πριν από ένα χρόνο, ο συνέταιρος της Κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, ήρθε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και πούλησε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον κ. Σάθα. Το αποτέλεσμα ήταν να σας λέει ο Αρχηγός του Ναυτικού σήμερα ότι δεν έχουμε δύο υποβρύχια. Τα Ναυπηγεία είναι κλειστά. Προχθές έπιασε φωτιά δίπλα από τα υποβρύχια, τα οποία χρειάζεται η χώρα για να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία. Και εσείς καλύπτετε τους συνεταίρους σας, το τροχαίο υλικό της SIEMENS, τον κ. Σάθα που "τα άρπαξε" και έφυγε, τους κυβερνητικούς σας συνεταίρους!

Όμως, αν νομίζετε ότι οι συμφωνίες που έχετε κάνει για ανοχή θα ισχύσουν, κάνετε λάθος! Οι συμφωνίες ουσιαστικά αλληλοκάλυψης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και με δεκανίκι τη ΔΗΜΑΡ δεν ισχύουν για τον ελληνικό λαό ούτε για το Σύνταγμα της χώρας!

Δεν ισχύουν για κανέναν μας! Και περισσότερο δεν ισχύουν για τον ελληνικό λαό! Και δεν θα ισχύσουν ποτέ, όσο εκχωρείτε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας, όσο δεν διαφυλάσσετε την εθνική και τη δημόσια περιουσία και όσο οδηγείτε τους πολίτες στην εξαθλίωση!  

Εμείς σας λέμε ότι θα σας πολεμήσουμε, γιατί θεωρούμε ότι αυτό το οποίο πράττετε, ουσιαστικά είναι χτύπημα στη Δημοκρατία! Είναι χτύπημα στην ηθική! Είναι χτύπημα στην αλήθεια!

Σας λέμε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός, όσο και αν προσπαθείτε με τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να τον ελέγξετε και να τον φοβίσετε, δεν σας φοβάται πια! Είναι έτοιμος να αντισταθεί, για να προασπίσει, όπως το άρθρο 120 του Συντάγματος προβλέπει, την εθνική κυριαρχία και την τήρηση του Συντάγματος!

Και αυτά θα προασπίσουμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσα στη Βουλή, όσο και αν μας χτυπάτε, όσο και αν μας πολεμάτε!»

Δευτερολογία:


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): «Πλήθη αλαλάζοντος λαού επευφημούν τη λαοπρόβλητη Κυβέρνηση και τον κύριο Σαμαρά, κατά την άποψη του κυρίου Βορίδη. Ζητωκραυγάζουν για την εξαιρετική οικονομική κατάσταση, που ο Πρωθυπουργός που υποστηρίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, δεν μας αφήνουν να περάσουμε την είσοδο του Κοινοβουλίου.

Μα, πού ζείτε;
Είμαστε σε μία χώρα με 1.800.000 άνεργους. 
Είμαστε σε μία χώρα, όπου τρεις χιλιάδες οικογενειάρχες έχουν πηδήξει από το μπαλκόνι. 
Είμαστε σε μία χώρα όπου δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι νοικοκυραίοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι βλέπουν να κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο.

Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι – όσοι έμειναν – δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι παππούδες δεν μπορούν να πάρουν ένα δώρο για τα εγγόνια τους αυτά τα Χριστούγεννα. Και εσείς μας λέτε ότι εδώ πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι για τη λαοπρόβλητη Κυβέρνηση του λαοπρόβλητου Πρωθυπουργού, ο οποίος, όμως, έχει μια ιστορία. Δεν θα πάω στις παλιές ιστορίες. Θα πάω σε αυτά που έλεγε στο πρώτο μνημόνιο. Πάρτε τα Πρακτικά και δείτε τι έλεγε για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, τι έλεγε για το αγγλικό δίκαιο.

Από εκείνη ακριβώς τη θέση, που είναι ορφανή σήμερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωπος τότε της Νέας Δημοκρατίας σηκωνόταν και κατέθετε την πρόταση αντισυνταγματικότητας κατά του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου για την υπογραφή του Μνημονίου I. Από εκείνο το Βήμα έλεγε τη λάθος συνταγή και έλεγε ότι δεν θα παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας. Τα ξεχάσατε;

Αν μας λέτε ότι το Μνημόνιο 3 είναι ίδιο με το Μνημόνιο 2 και το Μνημόνιο 1, εμείς σας λέμε "ναι, είναι η συνέχεια του εγκλήματος κατά της πατρίδος". Και αν αμφισβητείτε την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, τότε δείτε ακριβώς τι υπογράφετε χωρίς να το φέρνετε στη Βουλή των Ελλήνων.

Και για να τελειώνουμε, σήμερα για πρώτη φορά εκφράστηκε εκ μέρους του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κ. Βορίδη η θεωρία της δημοκρατίας της χρονοκαθυστέρησης. Δηλαδή, εδώ σ’ αυτή την Αίθουσα θα καλούνται οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, όχι να εγκρίνουν τα σχέδια νόμου και τα νομοσχέδια για να λειτουργεί η δημοκρατία, αλλά εκ των υστέρων θα έρχονται εντός 30-40 ημερών να επικυρώνουν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Δημοκρατία με χρονοκαθυστέρηση δεν υπάρχει. Πρόκειται για παραβίαση της δημοκρατίας, για παραβίαση των θεσμών, για παραβίαση του Συντάγματος, για παραβίαση της έκφρασης της λαϊκής βούλησης. Αυτή την παραβίαση την κάνει η Κυβέρνηση ενσυνείδητα. Πηγαινοέρχονται οι σύμβουλοι του Προεδρείου της Βουλής στους κυβερνητικούς θώκους, αντί να καλούν την Κυβέρνηση να επιτελέσει το καθήκον, που έχει, στο να απαντά στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.

Θα σας θυμίσω όταν πριν από λίγα χρόνια όταν ένας υπουργός δεν ερχόταν μια ή δυο φορές σ’ αυτό εδώ το Κοινοβούλιο, από τα στασίδια της Συμπολίτευσης, σηκωνόμασταν όλοι όρθιοι και εγκαλούσαμε τον Υπουργό. Το ίδιο έκανε και το Προεδρείο. Οφείλω να πω ότι σ’ αυτό πολλές φορές ο κ. Μεϊμαράκης, ως Πρόεδρος της Βουλής, το έκανε. Όμως έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

Παραβιάζεται και το Σύνταγμα με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παραβιάζεται και η διεθνής νομοθεσία, παραβιάζεται και η κοινοβουλευτική λογική. Και όταν αυτά όλα παραβιάζονται, παραβιάζεται η Δημοκρατία. Και όταν παραβιάζεται η Δημοκρατία καλούνται οι Έλληνες με το άρθρο 120 να την προασπίσουν. Εκεί οδηγείτε τα πράγματα.

Μη νομίζετε ότι θα καθαρίσετε πηγαίνοντας την αντιπαράθεση στα άκρα. Υπάρχει και μέση σ’ αυτό το Κοινοβούλιο. Και εμείς στη μέση θα παραμείνουμε. Δε θα σας κάνουμε τη χάρη να οδηγήσουμε τον ελληνικό λαό σε συγκρούσεις και σε αιματοκύλισμα.

Θα προασπίσουμε τη δημοκρατία με λόγο και με όπλο μας το Σύνταγμα της χώρας και τη Δημοκρατία. Με όπλο μας τους Έλληνες πολίτες που πιστεύουν σε θεσμούς. Με όπλο μας την αλήθεια. Και αυτό ξέρουμε ότι θα σας πονά. Πολεμήστε μας. Θα σας νικήσουμε.»