ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δημήτρης Χριστόφιας και η βοήθεια από τη Ρωσία που δεν ήρθε...

Ελλάδα και Κύπρος, βίοι παράλληλοι... Στην αποκαλυπτική έρευνα του Παύλου Τσίμα, επιβεβαιώνεται από το στόμα του Δημήτρη Χριστόφια αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Ότι κανένα κράτος δεν είναι κυρίαρχο να επιλέξει τους δανειστές του και ότι νυν υπέρ πάντων οι τράπεζες.


Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Παύλος Τσίμας: «Όταν έβλεπα το διάγγελμά σας προχθές, καταλάβαινα ότι αυτό που ανακοινώνατε ήταν ένα πικρό ποτήρι που θα προτιμούσατε να μην το πιείτε.»

Δημήτρης Χριστόφιας: «Σαφώς! Αυτή είναι η αλήθεια. Πικρότατο, και αγωνίστηκα να μην το πιούμε ζητώντας, επιζητώντας προσπαθώντας με όλες μου τις δυνάμεις να βρούμε χρηματοδότηση από τρίτες χώρες. Δυστυχώς δεν έγινε μπορετό, και υποχρεωθήκαμε να συζητήσουμε για τέσσερις μήνες με τη Τρόικα.» 

Π. Τσίμας: «Γιατί δεν βρήκατε εναλλακτικές λύσεις;»

Δ. Χριστόφιας: «Υπάρχει διασύνδεση των πάντων σήμερα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διάφορες άλλες "Τρίτες Χώρες" είναι διασυνδεδεμένα και έχουν επαφή μεταξύ τους και υπάρχει και αλληλοεπίδραση.

Αυτή είναι η κατ’ αρχήν εξήγηση που δίνω. Δεν θέλω να προχωρήσω παραπέρα διότι πρόκειται περί φιλικότατων χωρών. Εύχομαι και ελπίζω να αναθεωρηθούν κάποιες απόψεις, ή αν θέλεις να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με αυτές τις χώρες και στον οικονομικό τομέα και στον τομέα της αλληλεγγύης, αν θέλεις.»

Π. Τσίμας: «Υπήρξε κάποια στιγμή στη διαπραγμάτευση που είπατε "τα σπάω";»

Δ. Χριστόφιας: «Βεβαίως. Να το αρνηθώ; Είναι με πόνο ψυχής που καταλήγω εδώ που καταλήγω όταν επείστηκα ακριβώς ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ότι δηλαδή, αν δεν υπάρξει έστω κι αυτό το μνημόνιο, το οποίο δεν με ικανοποιεί να πω την αλήθεια, θα έχουμε πολύ χειρότερα για τον απλό άνθρωπο.» 

Π. Τσίμας: «Βοήθεια από τη Ρωσία τελικά δεν ήρθε, οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα διήρκεσαν τέσσερις μήνες και η Κύπρος έχει τώρα προσυμφωνήσει ένα μνημόνιο που θα της δώσει 17,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα δέκα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της…»

(...) (...)

Π. Τσίμας: «Είναι σωστό να πει κανείς ότι η Ελλάδα πήρε στο λαιμό της την Κύπρο;»

Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Όχι! Υπερβολές! Διότι στο κάτω κάτω δεν μας ζήτησε, δεν μας υποχρέωσε.  Δηλαδή ν' αναγνωρίζουμε και ν' αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να μην προσπαθούμε να θεωρήσουμε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από από μας. 

Οι δικές μας τράπεζες, οι διοικήσεις τους, πήραν τις αποφάσεις. Οι δικές μας εποπτικές αρχές ενδεχομένως δεν ήσκησαν τον ορθό έλεγχο. Επομένως η έκθεση (στα ελληνικά ομόλογα) δεν ήτο μία εξ υποβολής βούληση της ελληνικής κυβερνήσεως έτσι ώστε να πούμε ότι μας συμπαρέσυρε η Ελλάδα.»