ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Παναγιώτης Λαφαζάνης: "Ξεχνάτε μια λεπτομέρεια, τους ανθρώπους".

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το πώς καταπατάται το Σύνταγμα και κουρελιάζεται η Δημοκρατία μέσα από εγκληματικές πράξεις της Κυβέρνησης. Ακούστε τον, έχει ενδιαφέρον η ομιλία του στη Βουλή, στις 18-12-2012:


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. 
Δε θα έπαιρνα το λόγο αν δεν παρενέβαινε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά πρωτοφανή τρόπο – δεν έχει ξανακουστεί σ’ αυτή την Αίθουσα – κρίνει και λέει ότι είναι διαδικαστικό θέμα το κουρελόχαρτο – έτσι όπως γίνεται – το Σύνταγμα. Διαδικαστικό θέμα είναι το Σύνταγμα και η εφαρμογή του; Διαδικαστικό θέμα είναι, κύριε Βορίδη, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Υπουργέ, το να λειτουργεί η Βουλή με βάση τον Κανονισμό και το Σύνταγμα; Διαδικαστικό είναι και αυτό το θέμα; Διαδικαστικό θέμα είναι να κυβερνάται η χώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;

Διαδικαστικό θέμα είναι να κρύβετε από τον ελληνικό λαό τι έχετε συνομολογήσει με την Τρόικα και να το μαθαίνουμε εκ των υστέρων πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου; Να μαθαίνουμε εκ των υστέρων ότι οι δόσεις θα δοθούν με δόσεις αφού πρώτα γνωμοδοτήσουν -για κυρίαρχο κράτος μιλάμε- δικηγορικές εταιρείες, διεθνή δικηγορικά γραφεία; »

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Τι σας νοιάζει εσάς; »

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ σε ανεξάρτητο κράτος. Ούτε προτεκτοράτα, ούτε αποικίες δεν εφαρμόζουν τέτοιου είδους διατάξεις. Και αυτές περνάνε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ερήμην της Βουλής, στις 12/12/2012. Είναι χαρακτηριστικές ημερομηνίες. Θα ήταν άγνωστες ακόμα αυτές οι πράξεις αν δεν τις αποκαλύπταμε και δεν τις φέρναμε εδώ στη Βουλή για να ενοχλήστε και να μας λέτε ότι φέρνουμε διαδικαστικά θέματα. Διαδικαστικά θέματα είναι η άρση της ασυλίας, κύριε Βορίδη; Γιατί, λοιπόν, τις βάζετε στις συμβάσεις αυτές τις άρσεις ασυλίας, αφού δεν τρέχει τίποτα;

Αυτές οι συμβάσεις λένε καθαρά ότι η Ελλάδα παραιτείται απαρέγκλιτα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχει ή μπορεί να δικαιούται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών κ.λπ..  

Γιατί μπαίνει αυτή η διάταξη, αφού δεν τρέχει τίποτα; Επίσης, αφού το αγγλικό δίκαιο δεν έχει καμία σχέση και δεν διαφοροποιεί τα πράγματα σε σχέση με την κατάσχεση ελληνικών περιουσιακών δικαιωμάτων, τότε γιατί βάζουν το αγγλικό δίκαιο;»

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: «Εσείς να μας πείτε. »

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Εσείς να μας το εξηγήσετε αυτό. Δεν απαντάτε. Να σας πω γιατί. Γιατί με το ελληνικό δίκαιο νομοτύπως…»

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: «Πού διαφωνείτε; »

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Κύριοι, ν' ακούτε κιόλας! »

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: «Προσπαθούμε.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Προσπαθείτε, το βλέπω, αλλά δεν θέλετε να ακούτε. Τι να κάνουμε; Θα ακούσετε υποχρεωτικά.»

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: «Θέλουμε να ακούσουμε. »

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Με το ελληνικό δίκαιο θα μπορούσε αυτή εδώ η Βουλή, εμείς οι τριακόσιοι, εφόσον κρίναμε, να "κουρεύαμε" τα ομόλογα, ακόμη και να διαγράφαμε πλήρως το κεφάλαιό τους. Αυτή η πράξη μας θα ήταν νόμιμη. Ήταν συνομολογημένη συμφωνία με τους δανειστές μας. Αυτοί που δάνειζαν και αγόραζαν τα ελληνικά ομόλογα, ήξεραν εκ των προτέρων αυτό το δικαίωμα που έδινε στην Ελληνική Βουλή το ελληνικό δίκαιο. Αυτό αφαιρέθηκε πλέον. Πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Θα μου πείτε, αυτό θα είχε πολιτικές επιπτώσεις. Θα ήταν, όμως, νομικά έγκυρη η πράξη και πλήρως κατοχυρωμένη νομικά. Αυτό είναι το ελληνικό δίκαιο. 

Μας πήγατε, όμως, στο αγγλικό δίκαιο, για να γίνουν αυτά που γίνονται τώρα και να βλέπουμε τροποποιήσεις δανειακών συμβάσεων μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Σας είπα ότι λέτε πολλά. Ξεχνάτε μια λεπτομέρεια, τους ανθρώπους. Υπάρχουν και άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα. Λέτε, λοιπόν, πολλά και βγάζετε με το νομοσχέδιο τριακόσιες και πλέον καθαρίστριες μεγάλης ηλικίας στο δρόμο. Τις πετάτε στο δρόμο. Ξέρετε με πόσα χρήματα αμείβονταν αυτές οι καθαρίστριες; Έπαιρναν 325 ευρώ, κύριοι! Είναι ηλικίας σαράντα και πενήντα χρόνων. Πού θα πάνε αυτές οι γυναίκες τώρα;

Ξέρετε πώς τις πληρώνατε; Ως υλικά καθαρισμού. Τις βάζατε στον κωδικό «υλικά καθαρισμού». Ξέρετε τι ήταν τα υλικά καθαρισμού; Οι βούρτσες, τα TIDE, οι χλωρίνες. Από εκεί πληρώνονταν αυτές οι γυναίκες. »

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: «Γιατί το έκαναν αυτό; »

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Εσείς να μου πείτε. Ρωτήστε τους διάφορους Υπουργούς και τις διάφορες κυβερνήσεις. Αυτέ ήταν οι σοφίες τους! Αυτές οι γυναίκες δούλευαν και με τον ιδρώτα τους έβγαζαν τα 325 ευρώ. Αυτά τα πλούσια μεγέθη τους δίνατε! Πλουσιοπάροχες αμοιβές! Τις πετάτε στο δρόμο τώρα και σας ρωτώ γιατί. Αφήστε τα περί δόσεων.»

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: «Είναι στα πλαίσια της δικαιοκρατικής… »

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Γιατί το κάνετε αυτό; Σας το επέβαλε η τρόικα; Μη μου πείτε ότι η τρόικα ασχολήθηκε και με αυτό το θέμα! Το επιβάλετε εσείς. Έχετε ξεπεράσει πια κάθε όριο! Φθάνουμε στα Ναυπηγεία. Τι είναι αυτή η διάταξη για τα Ναυπηγεία; Υποτίθεται ότι τα Ναυπηγεία ήταν ένα βασικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Τα Ναυπηγεία θα έπρεπε τώρα να είναι προτεραιότητα, να στηριχθούν, να αναβαθμιστούν και έρχεστε εδώ με μια ρύθμιση και τα εκποιείτε σαν οικόπεδα. Θα δώσετε προφανώς στο ΤΑΙΠΕΔ αυτά τα οικόπεδα, για να πωληθούν για μια δεκάρα!

Πάνε τα Ναυπηγεία, λοιπόν, με αυτού του είδους τις διαδικασίες. Αντί να στηρίξετε την παραγωγική βάση της χώρας, την διαλύετε, την αποσυνθέτετε! Καταργήσατε το εμπορικό τμήμα. Δεν επιτρέπεται τα Ναυπηγεία να παίρνουν παραγγελίες από ξένο πολεμικό ναυτικό με αυτές τις απαράδεκτες συμβάσεις τους και έρχεστε τώρα και πουλάτε τα Ναυπηγεία σαν οικόπεδα. Είναι ντροπή αυτά που κάνετε! Έχουμε προτάσεις από τους εγκάθετους του κυρίου Πρωθυπουργού, που κάνουν, υποτίθεται, ανασυγκροτήσεις για τα Ναυπηγεία και λένε να πωληθούν τα δύο Ναυπηγεία που είναι έτοιμα μετά από τόσο καιρό, για να παραγγείλουμε δύο άλλα. Άκουσον-άκουσον, εφευρήματα, προκειμένου να συνεχίσετε, υποτίθεται, τη λειτουργία των Ναυπηγείων με αέρα κοπανιστό!

Αυτά είναι ντροπής πράγματα και όμως τα φέρνετε εδώ με ρυθμίσεις. Και εδώ έρχεσθε και μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μας λέτε για τις κατακτήσεις των δόσεων. Τις είδαμε τις δόσεις σας. Τις είδαμε πού πηγαίνουν οι δόσεις αυτές και τι συνέπειες έχουν. Οι δόσεις αυτές δεν είναι δόσεις. Είναι θηλιά στο λαιμό της χώρας.

Και σας κατέθεσε ένα έγγραφο ο κ. Καμμένος, την έκθεση της BLACK ROCK για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δεν την ξέρετε αυτή την έκθεση; Ξέρετε τι λέει η έκθεση της BLACK ROCK για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που την κρύβετε; Τη ζητάμε και δεν μας τη δίνετε. Λέει πως είναι η πιο υγιής τράπεζα στην χώρα αυτή με το πιο υγιές χαρτοφυλάκιο και το κρύβετε, για να έχει την τύχη της Αγροτικής, για να τη δώσετε. 

Και έχετε διατάξεις και ρυθμίσεις μέσα στο νομοσχέδιο αυτό που δίνουν τη δυνατότητα στην Τράπεζα της Ελλάδας να τροποποιεί αυθαίρετα το παθητικό και το ενεργητικό προκειμένου αυτά τα στοιχεία των τραπεζών που θα μεταβιβάσετε ή ήδη μεταβιβάστηκαν να τα αυξάνετε κατά το δοκούν και να μοιράζετε δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες. Αυτά είναι τα εγκλήματα τα οποία κάνετε. Και αντί να απαντήσετε συγκεκριμένα, μας λέτε ότι είναι διαδικαστικό θέμα η λειτουργία της Βουλής.

Γι’ αυτό δεν λειτουργεί η Βουλή, γι’ αυτό καταπατάτε το Σύνταγμα, γι’ αυτό κουρελιάζετε τη δημοκρατία. Γιατί τα έργα σας είναι εγκληματικά. Είναι έργα που καταστρέφουν τον τόπο και θάβουν κάθε προοπτική για τον ελληνικό λαό.  

Πάντοτε, όσοι στρέφονταν κατά της δημοκρατίας και έλεγαν ότι η δημοκρατία είναι διαδικαστικό θέμα, να ξέρετε ότι επιχείρησαν εγκλήματα για τον τόπο και τον ελληνικό λαό. Και αυτά πράττετε εσείς τώρα.»