ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Κώστας Καραμανλής "σκότωσε" το ιστορικό ρετιρέ του!


Όπως διάβασα στο Έθνος, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, που θα μείνει στην ιστορία για τη σύνδεση του ονόματός του με το "έπος" της Βιστωνιάδας, ξεπούλησε κάτω από την αντικειμενική του αξία πριν από λίγες ημέρες το παλαιό του γραφείο, στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στο Κολωνάκι,  στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου...

Το μεγάλο αυτό διαμέρισμα, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το ασανσέρ που οδηγεί κατευθείαν στο εσωτερικό του, ήταν αρχικά το δικηγορικό γραφείο του πατέρα του Αλέκου Καραμανλή, και το χειμώνα του 1997 μετατράπηκε σε "κάστρο" απ' όπου ξεκίνησε η πορεία του για την ηγεσία της ΝΔ και επτά χρόνια αργότερα για την πρωθυπουργία...

"Μέσα στα δωμάτιά του έγιναν μυστικές συσκέψεις, ελήφθησαν σοβαρές αποφάσεις που καθόρισαν την πορεία της χώρας, υπήρξαν πολιτικές συμφωνίες, αλλά και συγκρούσεις..."

Με μια υπογραφή ο Κώστας Καραμανλής ξέσκισε βίαια από τη μνήμη του πολύτιμες αναμνήσεις.

Είχε άραγε τόσο μεγάλη ανάγκη από τα χρήματα; Δεν το νομίζω.

Στο άρθρο του Έθνους γράφτηκε ότι ήταν "συγκινημένος." Δύσκολο να το πιστέψω. Ντροπιασμένος ίσως ήταν. Ένας άνθρωπος που άφησε το γραφείο του επί χρόνια άδειο κι έρημο, στην κατάσταση που το είδατε στη φωτογραφία, και δεν έκανε τον κόπο στοιχειωδώς να το συντηρήσει ώστε να μη χάσει τουλάχιστον την εμπορική του αξία, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι άκαρδος και αναίσθητος.

Θα μπορούσε βέβαια να το νοικιάσει και το νοίκι να το επέστρεφε στη Βουλή που του δίνει επίδομα για βουλευτικό γραφείο από το υστέρημα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, ή να το παραχωρούσε σε κάποιο ίδρυμα για δημιουργικό σκοπό,  ή έστω στο καταχρεωμένο κόμμα της ΝΔ. Για φιλανθρωπίες δεν τον έχω ικανό. Ούτε που πάει ο νους του προς αλληλεγγύη μεριά.  Προτίμησε όμως να το κρατάει κλειστό κι αραχνιασμένο.

Θα μου πεις, για να  έβρισκε ενοικιαστή έπρεπε να το ανακαινίσει, και ο πρώην πρωθυπουργός, που από το 2009 και μετά βαριέται να μιλήσει, αν και τον χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός ως βουλευτή, δεν διακρίνεται για την εργατικότητά του. Κλασικός τεμπέλης μάλλον είναι.

Αχαΐρευτος και ανεπρόκοπος στα κοινά, αφού ως πρωθυπουργός άφησε τα χρυσοπληρωμένα Ολυμπιακά έργα να καταρρεύσουν, αχαΐρευτος και στα ιδιωτικά.

Άλλωστε κανένας κληρονόμος δεν εκτιμά εκείνα για τα οποία άλλοι κοπίασαν. Και ο Κ. Καραμανλής τα βρήκε όλα έτοιμα: Το ρετιρέ στο Κολωνάκι που ξεπούλησε, τα Ολυμπιακά έργα, και προπαντός το όνομα του θείου του. Και δεν σεβάστηκε τίποτα απ' όλα αυτά.

Κώστα Καραμανλή, δε βαρέθηκες να κάαααθεσαι; Θα μουχλιάσεις χριστιανέ μου! Παραιτήσου τουλάχιστον από το βουλευτιλίκι για να μη σε πληρώνουμε τζάμπα. Εκτός κι αν έχεις την ψευδαίσθηση ότι ο ελληνικός λαός είναι τόσο ηλίθιος ώστε να σε επαναφέρει κάποια στιγμή στην Πρωθυπουργία μετά βαΐων και κλάδων, όπως επανέφερε τον αείμνηστο θείο σου από τη Γαλλία το 1974.

Όμως εσύ δεν του έχεις μοιάσει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Δεν το κατάλαβες άραγε ακόμη;

Τούτα τα λίγα είχα να σου πω, και εύχομαι το νέο έτος να συνειδητοποιήσεις το κακό που προκάλεσες κι εσύ στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό, να ξεμουγκαθείς, και να ζητήσεις έμπρακτα συγνώμη.