ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Αφιέρωμα-μνημόσυνο στη ΖΩΗ ΔΑΛΑΚΛΙΔΟΥ


Αγαπημένη μας ΖΩΗ,

Το video δείχνει ότι ήσουν ένα πανέμορφο κορίτσι, γεμάτο ζωή και τόλμη.  Ίσως κάποιος αόρατος "δαίμονας" ζήλεψε αυτή τη ζωντάνια και την ομορφιά σου, ΖΩΗ, και χρησιμοποίησε ένα ανθρωπόμορφο τέρας, καταχθόνιο όργανό του, για να σου την αφαιρέσει με τόσο βάρβαρο και οδυνηρό τρόπο...

Με πόνο ψυχής προσπαθώ να γράψω δυο λέξεις για σένα,  θέλοντας να σε ανακουφίσω στην άλλη διάσταση που τώρα ΖΕΙΣ, αλλά και να παρηγορήσω τ' αγαπημένα σου πρόσωπα που θρηνούν για το χαμό σου. Δεν μου είναι εύκολο. Δεν καταφέρνει κανείς να γράψει κάτι ποιοτικό κλαίγοντας με λυγμούς. Με βλέπεις με τα μάτια της ψυχής, υποθέτω...Στο πρόσωπό σου, ΖΩΗ, να ξέρεις ότι δολοφονήθηκε η ίδια η ζωή. Ο βιαστής και δολοφόνος σου δεν ήταν παρά το απόστημα μιας κοινωνίας που ανέχεται και πριμοδοτεί το μηδενισμό αρχών και αξιών,  πράγμα που οδηγεί στη βία και την εγκληματικότητα, και με πολλούς τρόπους την προάγει κιόλας.

Για μένα οι ηθικοί αυτουργοί του τραγικού σου τέλους είναι οι δικαστικοί που αθώωσαν πριν από μερικά χρόνια, λόγω δήθεν αμφιβολιών, το βιαστή και δολοφόνο σου για μια απόπειρα βιασμού. Θα έπρεπε να είναι ικανοί να διαγνώσουν ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν δημόσιος κίνδυνος, αν είχαν τις απαιτούμενες γνώσεις και ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Όπως διάβασα εδώ, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξιχνίαση της δολοφονίας σου,  ανέφερε ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος που σου αφαίρεσε βίαια τη ζωή είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες στο παρελθόν, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Κάνω έκκληση στον απαρηγόρητο πατέρα και τον αδελφό σου να απαιτήσουν επανεξέταση της δικογραφίας που είχε αθωώσει τον τότε προφυλακισμένο στυγερό δολοφόνο σου, λόγω δήθεν αμφιβολιών. Να ανοιχτούν τα πρακτικά και να δοθούν στη δημοσιότητα ώστε να μάθει το Πανελλήνιο με ποιο σκεπτικό και ποια επιχειρήματα τον είχαν αθωώσει. Είναι ώρα ν' αρχίσουν να δικάζονται και οι δικαστές για τις αποφάσεις τους. Είναι καιρός και οι κρίνοντες να κρίνονται.

Αν είχαν κλείσει το δολοφόνο σου σ' ένα κελί των φυλακών για πολλά χρόνια, ίσως να είχε συνειδητοποιήσει το πάθος του, να είχε ανανήψει, και σήμερα να ζούσες,  αγαπημένη μας ΖΩΗ!

Τι θα πει "αμφιβολίες" για απόπειρα βιασμού; Δηλαδή το θύμα ήταν μυθομανής και ο επίδοξος βιαστής αξιόπιστος, επειδή απέτυχε να πραγματοπιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του;

Αγαπημένη ΖΩΗ, προσεύχομαι η ακούσια θυσία σου να γίνει αφορμή για ν' αφυπνιστεί η ένοχη Πολιτεία και να κάνει αυστηρότατους τους νόμους για βιασμούς και απόπειρες βιασμών. Ο ειδεχθής δολοφόνος σου, αφού ομολόγησε κυνικά το αποτρόπαιο έγκλημά του, θα πρέπει να ριχτεί ισόβια στο πιο σκοτεινό μπουντρούμι των φυλακών.

Τι θα πει "προφυλακιστέος"; Τι χρειάζονται άλλες δίκες για το τέρας; Όταν υπάρχουν στοίβες δικών που εκκρεμούν για χρόνια στα δικαστήρια, γιατί να προστεθεί μία ακόμη που το αποτέλεσμά της έχει ήδη κριθεί και θα πρέπει να είναι αμετάκλητο; Για ν' αναμοχλεύεται ο οχετός της κόλασης και να δίνεται αξία σ' ένα τέρας; Ή μήπως για να του βρουν ελαφρυντικά επειδή είπε ότι είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!

Αυτά τα λίγα είχα να πω, αγαπημένη μας ΖΩΗ.  Προσεύχομαι να βρει γαλήνη και ανάπαυση η ταραγμένη ψυχούλα σου και να μην πονάς από το βίαιο τρόπο που κόπηκε το νήμα της ζωής σου.


Επίτρεψέ μου μόνο να προσθέσω τα λόγια του πονεμένου πατέρα σου, για να μη βρεθεί υπάνθρωπος που θα επιχειρήσει να βεβηλώσει τη μνήμη σου με συκοφαντίες:

Το παιδί μου «Δεν είχε ούτε φίλους, ούτε εραστή... Με μια φιλενάδα της έβγαινε κάθε μέρα. Ήταν καλό κορίτσι, χαμογελαστό... Με κανέναν δεν είχαμε διαφορές.» (newsbomb)