ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Κώστας Βεργόπουλος: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

"Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup αφήνει την οικονομία σε ελεύθερη πτώση", είπε σήμερα το πρωί ο Κώστας Βεργόπουλος στο ΣΚΑΪτώρα.

Όπως θ' ακούσετε και στο video, ο κ. Βεργόπουλος είπε το αυτονόητο, που όμως είναι ακατανόητο για τους ανόητους που καθορίζουν την ατυχία μας.

Τι είπε ο καθηγητής; Το απλό, απλούστατο, ότι δεν μπορείς να έχεις βιώσιμο χρέος σε μια μη βιώσιμη οικονομία και μη βιώσιμη κοινωνία.   

Κοντά στο νου κι η γνώση, λέει η λαϊκή σοφία. Μόνο που οι "κυβερνώντες", εκλεγμένοι από το λαό παρακαλώ, δεν έχουν ούτε νου ούτε γνώση, η οποία προϋποθέτει την ύπαρξη νου για να την αποθηκεύσει κανείς...

Βαρέθηκα πια ν' αναλύω και να σχολιάζω τις ανοησίες των μωρών που μας εξουσιάζουν... Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά οι βάρβαροι νομοθέτες είναι να αδικούν και να μαστιγώνουν τους συνεπείς Έλληνες φορολογούμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους, και να βαθαίνουν την ύφεση. Κι όλα αυτά τα φασιστικά, εν ονόματι τση "Δημοκρατίας" και της ανάπτυξης, όταν τη μόνη "ανάπτυξη" που βιώνουμε τρία χρόνια τώρα είναι εκείνη της φτώχειας και της εξαθλίωσης!

Δε γνωρίζουν οι ανόητοι ότι στη φυσική υπάρχει το όριο διαρροής, δηλαδή η μέγιστη τάση που αντέχει να παραλάβει μια κατασκευή (κοινωνία), και ότι πέραν από αυτή υπάρχει μόνιμη παραμόρφωση (χάος). Φοβάμαι ότι με τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθούν οι εξουσιαστές μας,  δεν απέχουμε πολύ ως κοινωνία από το μοιραίο όριο διαρροής... 

Και τότε οι βλοσυροί τοκογλύφοι δανειστές μας θα εισπράξουν αέρα κοπανιστό, διότι "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Οι ψόφιοι δεν ξεπληρώνουν χρέη, βρέεε!


Δείτε εδώ παλαιότερη (29/2/2012) συνέντευξη του Κώστα Βεργόπουλου.

Διαβάστε, επίσης, τι έλεγε τον Ιανουάριο του 2011, εδώ.

 Κώστας Βεργόπουλος: «Έχουμε μπει σε μία άγρια φάση, που μας παραπέμπει στον 19ο ή τον 18ο αιώνα, στην οποία ο καπιταλισμός δεν ενδιαφέρεται για την ίδια του την αναπαραγωγή, αλλά καταβροχθίζει τις προϋποθέσεις αναπαραγωγής του.» 

Μάλλον επαληθεύεται το ρηθέν: "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι." ΑΜΗΝ!