ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι για... δέσιμο!


Φέρτε αμέσως το ζουρλομανδύα και στείλτε τον για εντατική ψυχοθεραπεία!  Ωστόσο, ο Αντώνης χρειάζεται όλη τη συμπάθεια και την κατανόησή μας. Το γαρ πολύ της φιλοδοξίας γεννά παραφροσύνην... Όχι βέβαια πως είναι εύκολο, ακόμη κι αν ήταν ένας μεγαλοφυής πρωθυπουργός και ένθερμος πατριώτης, να βάλει τάξη στο ελληνικό χαμαιτυπείο που μπάζει διαφθορά από παντού, και κυρίως από το "κεφάλι"...


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στη γερμανική εφημερίδα BILD (δείτε εδώ) εξορκίζει την πολιτική λιτότητας που τούτη τη στιγμή μετά μανίας εφαρμόζει, εξοντώνοντας μισθωτούς και κυρίως συνταξιούχους.   Με τις δηλώσεις του, απαξιώνει τη συνταγή θεραπείας της οικονομίας που ακολουθεί. Είπε τα ίδια που λέει και ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο αφορίζει ως εχθρό της χώρας.  Θυμήθηκε προς στιγμήν εκείνα τα ωραία που έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Βλέπετε, ακόμη και οι σοβαρά πάσχοντες από άνοια έχουν κάποιες αναλαμπές.

Προσωπικά εύχομαι περαστικά στον Αντώνη, κι ας μ' έχει υποβάλλει σε υποσιτισμό διαρκείας, όπως έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου.

Α. Σαμαράς στη Bild: «Αποκλειστικά η πολιτική λιτότητας, εν μέσω ύφεσης, δεν μπορεί να οδηγήσει σε υγιή οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί την οικονομία και καταστρέφει την κοινωνική συνοχή μας και μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο του εξτρεμισμού.»

Συ είπας, κύριε Σαμαρά! Αυτό δυστυχώς γίνεται: αποσταθεροποίηση της οικονομίας, καταστροφή της κοινωνικής συνοχής και άνοδος του εξτρεμισμού!