ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Θα βάλουν υπό επιτροπεία το "μαγαζί γωνία" της Εκκλησίας;


Πνευματικά ανθυγιεινό να μιλάμε για "ιερά" σκάνδαλα Χριστουγεννιάτικα. Κι όμως, αυτά που διάβασα στο romfea.gr καλούν σε εγρήγορση την Ιεραρχία, διότι σύντομα, λέει, η Εκκλησία θα γίνει στόχος αποκάλυψης σκανδάλων, όπως το 2005. 

Τ' είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα... Πω, πω, ανατριχιάζω και σκανδαλίζομαι! Εσείς;

Δηλαδή θα σταματήσει το, λόγω λιτότητας, γουργουρητό των εντέρων του κάθε υποσιτιζόμενου και θα "χορταίνει" με τη μπόχα των εκκλησιαστικών σκανδάλων; Γι' αυτό είναι "κατάλληλη" η εποχή για να τα βγάλουν στη φόρα; Βρε την παμπόνηρη πολιτική εξουσία πόσα ξέρει! Στα πέντε δάχτυλα παίζει τον "κυρίαρχο", λόγω "δημοκρατίας", λαό! 

«Θέλουν την Εκκλησία υπό επιτροπεία...

 Ιεράρχες περιμένουν, όπως λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, χτυπήματα κάτω από τη μέση που θα πλήξουν την εικόνα της Εκκλησίας.

Ο στόχος, υποστηρίζουν, είναι ένας: Nα μπει στον κυκεώνα της σκανδαλολογίας και να "κοντύνει" στα μάτια του κόσμου.

Δεν αρνούνται πως υπάρχουν μελανά στοιχεία και στους κόλπους της Εκκλησίας που πρέπει κάποια στιγμή να βρουν το θάρρος (και τα απαραίτητα στοιχεία) για να τους πετάξουν έξω.

Φοβούνται όμως πως η κριτική που θα ασκηθεί θα είναι σαρωτική και θα πλήξει άπαντες.

Και τους καλούς και τους κακούς. Οι διαρροές που γίνονται για συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν συγκεκριμένη στόχευση και γίνονται με … χειρουργική ακρίβεια σε δημοσιογραφικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους.

Από πού προέρχονται δεν μπορούν ακόμη να εξακριβώσουν με βεβαιότητα.

Από πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους που επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό από δικά τους προβλήματα, βρίσκοντας το εύκολο και αδύναμο να αντιδράσει επικοινωνιακά θύμα, την Εκκλησία;

Ή από θύλακες που δρουν διακριτικά στους κόλπους της Εκκλησίας, που επιδιώκουν την εξολόθρευση μελλοντικών αντιπάλων;

Αδικαιολόγητα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων ιεραρχών, "μαύρο" χρήμα και παράνομες δοσοληψίες με επιχειρηματίες είναι όσα ακούγονται μέχρι στιγμής πως μπορούν ξαφνικά να πάρουν μεγαλύτερη διάσταση.

"Όσοι έχουν στοιχεία να τα πάνε κατευθείαν στη δικαιοσύνη. Έχω κουραστεί να ακούω ψιθύρους, για λίστες, για εκατομμύρια στην Ελβετία και λογαριασμούς σε οφ σορ εταιρείες" λέει γηραιός μητροπολίτης.

"Ακόμη και μητροπολίτες πέφτουν στην παγίδα και αναπαράγουν φήμες που άκουσαν ως σίγουρες και ασφαλείς πληροφορίες", συμπληρώνει.

"Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα είναι τα εξής: μία επιστολή του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλου που απευθύνει στον Αρχιεπίσκοπο και του αναφέρει πως δεν έχουν προκύψει από τους ελέγχους του σώματος μητροπολίτες με περιουσίες που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους και μερικά δημοσιεύματα εφημερίδας και αμφιβόλου αξιοπιστίας μπλογκς που εξυπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες", έλεγε σε συνεργάτες του συνοδικός μητροπολίτης.

Ο διευθυντής Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χ. Κονιδάρης απέδωσε τις επιθέσεις σε τμήματα του πολιτικού συστήματος, τα οποία "με μεθοδεύσεις θέλουν να κοντύνουν την Εκκλησία, σε μία περίοδο που με το έργο της έχει ενισχυθεί στη συνείδηση του κόσμου".

"Το έργο τους είναι χυδαίο, πρόστυχο, φτηνό και χιλιοπαιγμένο", προειδοποιώντας πως ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται αποφασισμένος να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι αν ενταθούν οι επιθέσεις.

Μητροπολίτες βάζουν, πάντως, κι ένα ακόμη σενάριο στο τραπέζι.

Η πολεμική εναντίον της Εκκλησίας, λένε, ίσως δε στοχεύει στον αποπροσανατολισμό, ούτε στο να πλήξει συγκεκριμένα πρόσωπα από την Εκκλησία.

Οι παρεμβάσεις, αφήνουν να εννοηθεί, ίσως προέρχονται από πολύ υψηλά κέντρα που βρίσκονται ακόμη κι εκτός Ελλάδος και επιθυμούν να μπουν γρήγορα, ανώδυνα και χωρίς εμπόδια στην Εκκλησία.

Να βάλουν, δηλαδή, υπό επιτροπεία, το "μαγαζί γωνία", όπως λέει ο αστικός μύθος ότι αποκάλεσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ την Εκκλησία, απειλώντας εμμέσως τον Έλληνα Πρωθυπουργό που… τόλμησε να τα βάλει μαζί του.

Η μεθόδευση, υποστηρίζουν, μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να απαξιωθεί η ιεραρχία και να απωλέσει την αξιοπιστία και την παρεμβατικότητα που έχει μέχρι σήμερα στον ελληνικό λαό.

Αυτή την περίοδο, τονίζουν, ο κόσμος δοκιμάζεται σκληρά και περιμένει ένα νεύμα για να ξεσπάσει. Σημειώνουν, μάλιστα, πως αν απαξιωθούν οι μητροπολίτες δεν θα έχουν την ίδια δυνατότητα αντίδρασης στην περίπτωση που μέσα στο 2013 θελήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα να βάλουν "χέρι" στην εκκλησιαστική περιουσία, είτε πρόκειται για μετοχές σε τράπεζες είτε υψηλής αξίας εκτάσεις που θα μπορούσαν να αγοραστούν "μπιτ παρά" αναίμακτα, γρήγορα και χωρίς αρχιερατικές γκρίνιες… »

*****
Εικόνες "ταπεινότητας" από τη σημερινή Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στον Άγιο Διονύσιο: