ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Quiz: Τι "ναζιστικό" βρίσκετε στην ομιλία του Ηλία Παναγιώταρου;


Βουλή, 17-12-2012, ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Στο πλαίσιο εξέλιξης της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται η προσαρμογή εθνικών διατάξεων στις νομολογίες του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το ρόλο, το έργο, το εύρος και την υφή εποπτείας της.

Με το παρόν σχέδιο νόμου γίνονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις στο πλαίσιο της πλήρους εναρμόνισης της εθνικής ελληνικής νομοθεσίας προς εκείνο των Ευρωπαϊκών Οδηγιών. Οι πάσης φύσεως εθνικοί πυλώνες εποπτείας και ελέγχου της χρηματοοικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας καταρρίπτονται προς όφελος της χρηματιστηριακής ομοσπονδοποίησης, μιας ομοσπονδοποίησης που θα έχει τα εθνικά μας σύνορα, και σε κυριολεκτικό και σε χρηματοοικονομικό σχήμα πλέον, παντελώς ανοιχτά στους πάσης φύσεως γύπες των αγορών, οι οποίοι θα επαυξήσουν τα κέρδη τους περαιτέρω με τις επιπλέον δυνατότητες πλουτισμού που τους δίνουμε, φέροντάς τους πολύ πιο κοντά στα ολίγα χρήματα που έχουν απομείνει εντός της ελληνικής επικράτειας και αγοράς.

"Να τα επενδύσουμε" και αυτά σε ξένα χέρια, σε ξένα σχήματα εκτός Ελλάδος για να ικανοποιήσουμε την εναρμόνιση στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Η ολική αντικατάσταση του ν.3283/2004, καταρρίπτει την όποια προφύλαξη των εθνικών διατάξεων και τις αντικαθιστά με ευρωπαϊκές διατάξεις, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και εκείνων των διατάξεων επιλογής που επιλέγουμε να τις εφαρμόσουμε.

Τούτο το σχέδιο νόμου που μας προσκομίσατε επιδιώκει, με την Κοινοτική Νομοθεσία που εισάγει, να πετύχει τη διασφάλιση απ’ ότι αιτιολογείται των ακόλουθων σκοπών: 
Πρώτον, τη δυνατότητα των εταιρειών διαχείρισης στην Ελλάδα των ΑΕΔΑΚ να ορίζονται ως Εταιρείες Διαχείρισης ΟΣΕΚΑ με έδρα σε άλλο κράτος-μέλος από αυτό στο οποίο βρίσκεται η έδρα τους. 
Δεύτερον, τη ριζική απλούστευση της διαδικασίας κοινοποίησης της πρόθεσης των ΟΣΕΚΑ να διαθέτουν τα μερίδια τους σ’ άλλο κράτος - μέλος με το διαβατήριο ΟΣΕΚΑ, τη θέσπιση διασυνοριακής συγχώνευσης ΟΣΕΚΑ, τη δημιουργία κύριου και τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ, την αντικατάσταση του απλοποιημένου ενημερωτικού δελτίου ΟΣΕΚΑ από το έντυπο βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές, τη βελτίωση των μηχανισμών συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων εθνικών εποπτικών αρχών.

Κατ’ ουσία, λοιπόν ανοίγουμε διάπλατα το δρόμο, επιτρέποντας στους ξένους διαχειριστές κεφαλαίου να έρχονται πλέον στην ελληνική αγορά χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Αυτό γίνεται ακόμα ευκολότερο με τη θέσπιση της ριζικής απλούστευσης της διαδικασίας κοινοποίησης της πρόθεσης των ΟΣΕΚΑ να διαθέτουν τα μερίδια τους σ’ άλλο κράτος – μέλος με το διαβατήριο ΟΣΕΚΑ (Οργανισμός Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες).

Όλα τα εμπόδια ή προσκόμματα, λοιπόν, των ξένων διαχειριστών να έλθουν στη χώρα μας για να αντλήσουν από τους πολίτες την όποια ρευστότητα τους απομένει κάτω από την προσφερόμενη σίγουρη επένδυση κάπου το έχουμε ξανακούσει αυτό στο παρελθόν στις ξένες αγορές καταρρίπτονται. Οι συστάδες των σχετικών Διαχειριστών Κεφαλαίων από χώρες, όπως το Λουξεμβούργο, διευκολύνονται στο να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά του σκουπίσματος της όποιας ρευστότητας έχει απομείνει εντός της εγχώριας αγοράς και της εξαγωγής αυτών των χρημάτων έξω από τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα μέσω των επενδύσεων σε ξένες πιο σταθερές αγορές.

Παράλληλα, ο ρόλος της ίδιας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περιορίζεται σε ρόλο απλού παρατηρητή των τεκταινομένων μακριά από το σκοπό δημιουργίας του ως επόπτη, ελεγκτή και προστάτη των ελληνικών επενδυτών. Κατ’ ουσία με τη δημιουργία αυτών των διευρωπαϊκών εποπτικών φορέων δεν θα έχει στο τέλος και λόγο ύπαρξης, μιας και όλες οι αρμοδιότητες αυτές μεταφέρονται εκτός Ελλάδος, εκεί που πλέον θα παίζεται το οικονομικό παιχνίδι και θα κινούνται τα επενδυτικά νήματα, ενώ εμείς περιοριζόμαστε σε ρόλο απλού παρατηρητή.

Τέλος, ακόμη και στα σημεία από όπου θα μπορούσαν να ευνοηθούν και οι έλληνες διαχειριστές μέσω της εισαγωγής κεφαλαίων και της επένδυσής τους στην εγχώρια αγορά τα ελάχιστα πλαφόν που τίθενται είναι κατά πολύ υψηλότερα, πολλαπλάσια μάλιστα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και ιδιαίτερα τέτοιων κοιτίδων χρηματοοικονομικών προϊόντων, όπως είναι το Λουξεμβούργο, αλλά και λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.

Επί του κειμένου, λοιπόν, το ποσό που απαιτείται για τη συγκρότηση ΟΣΕΚΑ πλήρους διαχείρισης στο Λουξεμβούργο είναι 125.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα παραμένουν τα 800.000 ευρώ. Απορούμε γιατί δεν επιτρέπετε και εδώ την ευκολότερη δημιουργία των ΟΣΕΚΑ, αλλά και άλλων επενδυτικών προϊόντων που να αντλούν ρευστότητα από την υπόλοιπη Ευρώπη και να επενδύουν στη χώρα μας αντί να την αντλούν από τη χώρα μας και να την εξάγουν στην υπόλοιπη Ευρώπη και τα δικά της επενδυτικά κέντρα; Γιατί περιορίζουμε από μόνοι μας την αγορά αυτήν για την οποία τόσο πολύ κόπτεστε, προφυλάσσοντας τους ήδη υπάρχοντες ελάχιστους εγχώριους παίχτες, λιγότεροι από 20, οι οποίοι θα συγχωνεύονται και θα συρρικνώνονται συνεχώς με τα νέα δεδομένα; Πάλι δηλαδή μιλάμε για την προστασία ολιγοπωλίων.

Παρατηρούμε συνεπώς ότι μ’ αυτό το σχέδιο νόμου, το οποίο το επιβάλλουν Ευρωπαϊκές Οδηγίες να στοιχίζεστε πίσω από τις επιταγές τους αναφορικά με τις υποχρεώσεις σας προς την Ευρώπη και τους ξένους παίχτες, που είναι έτοιμοι να εισέλθουν και να συλήσουν περαιτέρω την εγχώρια ρευστότητα, ενώ ταυτοχρόνως θέλετε να περιχαρακώσετε και να προστατεύσετε τα κατεστημένα συμφέροντα που νέμονται εγχώρια τη συγκεκριμένη αγορά βάζοντας εξαιρετικά υψηλά κεφαλαιακά πλαφόν, ειδικά για την εποχή την οποία διανύουμε.

Θα σας παρακαλούσαμε, λοιπόν, εφόσον ζητάτε την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου να μας προσκομίσετε για κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα το χρηματικό πλαφόν που έχουν για τις ΟΣΕΚΑ. Γιατί εμείς είμαστε στα 800.000 ευρώ; Μήπως, παραδείγματος χάρη, τα λογισμικά συστήματα αξιολόγησης ρίσκου είναι πιο ακριβά στην πατρίδα μας από ότι είναι στη Γερμανία; Σας καλούμε να μας πείτε αν όταν βάζατε το άνωθεν ελάχιστο στο πλαφόν στην Ελλάδα είχατε μπει στον κόπο να πάρετε την αντίστοιχη λίστα από τις λοιπές ευρωπαϊκής χώρες για να δείτε ότι δεν είναι αδαείς εκείνοι που έχουν στήσει τις επιχειρήσεις αυτές εδώ και δεκαετίες να έχουν τον πήχη πολύ - πολύ χαμηλότερα στις πλείστες των περιπτώσεων.

Μόνο εδώ και πάλι εμείς πρωτοτυπούμε προστατεύοντας άραγε ποίων τα συμφέροντα; Αυτά που και εκείνα καταρρέουν μέσα στον οικονομικό Αρμαγεδδώνα που έχετε επιφέρει στη χώρα πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως;

Κι ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να δώσετε μία κάποια αναπτυξιακή μορφή με αυτό σχέδιο νόμου, εσείς επιλέγετε να μείνετε προσκολλημένοι σε παρωχημένα σχήματα και αγκυλωμένες ιδεοληψίες μεγάλων συμφερόντων, ίσως αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι όχι μόνο το άτοπο και άστοχο του ως άνω νομοθετήματός σας, αλλά και το τραγικό. Γι’ αυτό, κι ενώ το έχετε έτοιμο εδώ και ένα χρόνο, δεν το έχετε περάσει ακόμα.

Δίνετε γη και ύδωρ, ελληνική γη, ελληνικό ύδωρ και ελληνικό αίμα στους ευρωπαίους και δη στους Γερμανούς ταγούς σας. Προ εβδομάδος πανηγυρίσατε για την επαναγορά ομολόγων, λέγοντας πως επιτύχατε, πού ακριβώς βέβαια, δεν το διευκρινίσατε. Μήπως στο χρονοδιάγραμμα που χρειάστηκε να ξανανοίξετε τα βιβλία; Μήπως στο ποσό που δαπανήσατε για την επαναγορά, όπου τώρα ψάχνετε να βρείτε επιπλέον περικοπές για να το καλύψετε; Μήπως στο κόστος, όπου μας κάνατε διεθνή περίγελο των εγχωρίων και διεθνών συνεταίρων στην κερδοσκοπία, πληρώνοντας δύο και τρεις φορές τις τιμές που διαπραγματεύονταν τα ίδια ομόλογα προ δύο μηνών στην αγορά; Ή μήπως πάλι διότι την επαναγορά την έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Χριστοδούλου, άριστος γνώστης του χώρου και των διεθνών παικτών του από τη θητεία του στον ΟΔΔΗΧ και τη Goldman Sachs, μαζί με τον κύριο Στουρνάρα, ο οποίος επαίρεται ότι μπορεί να ακυρώνει δικαστικές αποφάσεις και να διατάζει τον υπόδουλο ελληνικό λαό να πληρώνει παράνομα χαράτσια;

Τι θα γίνει τώρα που έχουμε και νέα δεδομένα, μετά και από τη μήνυση της Χρυσής Αυγής, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, τι θα γίνει; Θα θέλατε να μας πείτε και γι’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα που προέκυψε, που δεν το αναμένατε καθόλου, γιατί τα είχατε όλα προϋπολογίσει. Μπορεί πάλι η επιτυχία σας να προέρχεται από τα νέα 52 δισεκατομμύρια ευρώ "χρηματοδότησης" που λάβατε. Μόνο που δεν πρόκειται για χρηματοδότηση αλλά για δάνεια με υποθήκη ολόκληρη την περιουσία του ελληνικού κράτους. Επίσης δεν τα λάβατε εσείς. Είναι νέα χρέη, νέα διμερή δάνεια εκτός αγορών που τα φορτώσατε στην πλάτη του ελληνικού λαού. Σας συμβουλεύω να προσέχετε τι υπογράφετε και σε τι περίεργες αντεθνικές δουλειές συμμετέχετε.

Σε σχέση τώρα με το συγκεκριμένο που σας έπιασε η βιασύνη μετά από έναν χρόνο που έχει ετοιμαστεί, η προσαρμογή δηλαδή της εθνικής νομοθεσίας στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της ενσωμάτωσης οδηγιών της τελευταίας. Τι κάνατε λοιπόν; Ανοίγετε πλήρως και ολοκληρωτικά τον Οργανισμό Συλλογικών Επενδύσεων σε κινητές αξίες και ανώνυμες εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων. 

Όπως είπαμε, επιτρέπετε την εισροή λεγόμενων ακρίδων στην κυριολεξία, επάνω στον Έλληνα αποταμιευτή ή ό,τι έχει μείνει τέλος πάντων απ’ αυτόν γιατί ψάχνουμε να βρούμε αποταμιευτές και δεν τους βρίσκουμε πουθενά ελαχιστοποιώντας τους εγχώριους ελέγχους και την εγχώρια εποπτεία μόνο όμως για τα κεφάλαια αυτά που στήνονται σε τρίτες χώρες. Προωθείτε παράλληλα το φορολογικό ντάμπινγκ αυτών των χωρών εις βάρος της εθνικής μας οικονομίας, την οποία και κάνετε ακόμα πιο ευάλωτη στην εισβολή ζεστών και άκρως ευκαιριακών κεφαλαίων.

Τέλος αφαιρείτε κάθε ενδιαφέρον για κάποιον να ασχοληθεί εγχωρίως στον κλάδο, αφού πέρα από την πολύ υψηλή φορολογία και αυστηρότερους ελέγχους, θα συνεχίζει να έχει και αυτό το τεράστιο πλαφόν των 800.000 ευρώ.

Εσείς λοιπόν, με τα τόσα πτυχία που έχετε στο χώρο και την πολυετή σας εμπειρία, τι λέτε πώς θα γίνει στην αγορά πέρα από το να κλείσουν και οι εναπομείνασες είκοσι ΑΕΔΑΚ, δημιουργώντας με βεβαιότητα ένα ολιγοπώλιο, ξενόχωροι του ελέγχου και σ’ αυτόν τον τομέα της οικονομίας μας; Αν θέλατε να ανοίγατε τον κλάδο θα δίνατε και στις ελληνικές εταιρείες τις ίδιες ευκαιρίες με τις αλλοδαπές εταιρείες.

Για να προχωρήσουμε στο σκέλος σχετικά με τη ρύθμιση ζητημάτων του ταμείου χρηματοπιστωτικής δραστηριότητας και τα ζητήματα σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση και σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως φαίνεται μόνο τώρα πια αντιλαμβάνονται τα εγχώρια τραπεζικά συμφέροντα ότι έπεσαν θύματα των ξένων μεγαλοκαρχαριών και των εγχώριων πολύ συγκεκριμένων συνεργατών τους, οι οποίοι ως τώρα είχαν το ρόλο να θολώνουν τα νερά, θα λέγαμε, και να αποπροσανατολίζουν, αναφορικά με το πού θέλουν να οδηγήσουν το πράγμα τα ξένα συμφέροντα.

Έτσι λοιπόν έκαναν τους Έλληνες τραπεζίτες αλλεργικούς στο χρήμα. Αλήθεια μπορεί κάποιος να αποκαλείται τραπεζικός όταν δεν είχε ιδέα για το τι πήγαινε να πει ρίσκο σε μία τραπεζική συναλλαγή; Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και έχουμε και πολλά πρόσφατα που δεν ξέρουμε αν ήταν ακούσια ή εκούσια. Τους έδιναν χρήμα απ’ έξω σχεδόν τσάμπα.

Τους φούσκωσαν και τις φιλοδοξίες να κατακτήσουν όχι μόνο τα Βαλκάνια, αλλά είχαν φτάσει οι φιλοδοξίες τους μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα με αυτά τα δανεικά λεφτά. Και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τους τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια, τους είπαν πως η σωτηρία τους θα έρθει από τα μνημόνια. Μια σωτηρία που δέχθηκαν προθύμως να ανταλλάξουν με την καταδίκη της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού.

Παρά τη συνέργειά τους όμως στο έγκλημα, τους έβαλαν ακόμα πιο βαθιά στον ξένο έλεγχο ώσπου τώρα πλέον τους επιβάλλουν να πουλήσουν άρον-άρον τα ξένα δίκτυα, να δεχθούν επιτρόπους, ελεγκτικές εταιρείες σε κάθε καθημερινή τους λειτουργία και να έχουν σκιώδεις διοικήσεις πάνω από τις δικές τους.

Εμείς θα απαντήσουμε, ας πρόσεχαν και ας μην έδιναν δάνεια και πακτωλούς πιστωτικών καρτών σε ανθρώπους με υποτιθέμενα δηλωθέντα εισοδήματα και αφειδώς στεγαστικά δάνεια σε μια παραφουσκωμένη αγορά ακινήτων που έφτανε το 110% ή το 120% της υπερεκτιμημένης αξίας τους ή άλλα θαλασσοδάνεια σε ημετέρους και σε κόμματα της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, μελλοντικής αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι προφανώς ανταλλαγμάτων.

Μιλάμε αυτή τη στιγμή το ξέρετε και εσείς, κύριε Υπουργέ, καλύτερα από άλλους για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα που δεν υπάρχει περίπτωση να παρθούν πίσω με κανέναν απολύτως τρόπο. Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να έχει χρηματοδοτήσεις κομματικές ή κρατικές στο εγγύς μέλλον, αν υφίσταται ως κόμμα, για να μπορέσει να αποπληρώσει τα εκατόν είκοσι και πλέον εκατομμύρια δανείων που έχει συνάψει. Το ίδιο θεωρούμε ότι έχει να κάνει και με τη Νέα Δημοκρατία, που και αυτή οφείλει παρόμοια ποσά που κάποια στιγμή θα γίνουν απαιτητά αλλά το πιο πιθανό, "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος".

Και δεν θα το πούμε αυτό γιατί όλα αυτά τα πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω αυτών που διαφημίζεται εσείς ως μεγάλες δόσεις του κ. Σαμαρά ή δόσεις βιβλίου Γκίνες του κ. Παπανδρέου. Όλα αυτά τα κάνατε ευκόλως πάνω στην περιουσία του ελληνικού λαού. Και πλέον με αυτό το περίφημο ΦΕΚ Α240/2012 – το ανέγνωσαν όλοι οι προλαλήσαντες έχετε στην κυριολεξία παραδώσει την Ελλάδα στο Αγγλικό δίκαιο, σε δικαστήρια του Λουξεμβούργου.

Όλος ο πλούτος αυτής της χώρας είναι υποθηκευμένος σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στους ξένους και έχουν τη δυνατότητα άμεσα να μπορούν, όταν θέλουν, να βάλουν χέρι στο οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο αυτής της χώρας.

Επιπλέον, υποθηκεύσατε όλα τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 4,5%, το 30% του ποσού πάνω από αυτό το όριο. Όπως επίσης και όλες τις επίγειες, υπόγειες και υποθαλάσσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Όλα αυτά υπό τον μανδύα της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος – υποτίθεται και της χρεοκοπίας.

Και ας υποθέσουμε ότι οι ενέργειές σας είναι σωστές και ότι εμείς έχουμε λάθος. Το έχουμε ξαναπεί. Δεν υπάρχει περίπτωση οι ίδιοι αποτυχημένοι πολιτικοί, τραπεζίτες και λοιποί που δεκαετίες τώρα έφτασαν τη χώρα μας σε αυτό το τραγικό σημείο, να αυτοκαλούνται τώρα να τη σώσουν και να παίρνουν πολύ δύσκολες και επίπονες αποφάσεις όχι για τους ίδιους, αλλά για τον ελληνικό λαό και αυτοί να μην έχουν κανένα πρόβλημα αν κάτι πάει λάθος και πάει στραβά.

Πιστεύουμε ότι, δυστυχώς, έχετε παραδώσει τα πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην τρόικα, σε όλους όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία αυτής της χώρας, και μέσω οικονομικών θεμάτων και ζητημάτων έχουν καταφέρει και έχουν απλώσει το μακρύ τους χέρι παντού.

Η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει επί της αρχής και αύριο θα πούμε και για τα άρθρα. Ευχαριστώ.»

******


Βουλή, 18-12-2012 - ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Όπως είπαμε, η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και επί της αρχής και επί των άρθρων. Θα ψηφίσουμε μόνο τα άρθρα 156 έως το 160, περί εφαρμογής ευρωπαϊκών κανονισμών προστασίας του ευρώ για πρακτικούς και μόνο λόγους.

Ασχέτως όλων των τροποποιήσεων, των οποίων ο κύριος Υφυπουργός φέρνει, για εμάς η βασική αρχή είναι ότι δεν πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί κάτι ιδιαίτερο και συγκεκριμένο υπέρ της ελληνικής οικονομίας το εν λόγω νομοσχέδιο.

Είμαστε αντίθετοι στα άρθρα 1 έως 106 – το είχαμε ξαναπεί – διότι το εν λόγω νομοσχέδιο προάγει όχι τη διαφάνεια στις συναλλαγές – αυτή είναι η δήθεν νομιμοποίησή του – αντιθέτως το νομοσχέδιο προάγει την περαιτέρω συρρίκνωση του ήδη τραυματισμένου επενδυτικού κλάδου εντός της Ελλάδος και προάγει την μεταφορά την εναπομεινάντων εταιρειών του κλάδου εκτός Ελλάδος, όπως παραδείγματος χάρη στη Μάλτα, το Λουξεμβούργο και αλλού, όπου εκεί μπορούν να στήσουν μια εταιρεία με πολύ λιγότερα κεφάλαια, υποπολλαπλάσια απ’ ότι χρειάζονται για να στήσουν μια εταιρία εντός της Ελλάδος. Επίσης, θα μπορούν χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο και ουσιαστικό έλεγχο από τις ελληνικές αρχές να ασκούν τις δραστηριότητές τους απρόσκοπτα από τις χώρες τους προς τη χώρα μας.

Αντί, λοιπόν, να ανοίξουμε πλήρως τον κλάδο εντός Ελλάδας ακολουθώντας έστω τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, ώστε να φέρουμε κεφάλαια απ’ έξω - αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο που τόσα χρόνια το ακούμε και που όλοι το επικαλούνται - εσείς τον ανοίγετε για να γίνουμε θύματα αυτής της διαδικασίας και να εξαχθούν και τα εναπομείναντα κεφάλαια εκτός Ελλάδος.

Για τα άρθρα 7 έως 117 περί ενσωμάτωσης της Οδηγίας 2010/78 της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψηφίζουμε "Όχι", διότι τα άρθρα αυτά μεταφέρουν επιπλέον εποπτικές αρμοδιότητες εκτός Ελλάδος και σε κεντροποιημένους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, αποδυναμώνοντας τους εγχώριους φορείς και ολοκληρώνοντας τη μεταφορά εξουσιών από το ελληνικό κράτος στην εποπτική κεντροποιημένη Ευρώπη.

Για τα άρθρα 136 έως 155 περί ευρωπαϊκής συνεταιριστικής εταιρείας επίσης, λέμε "Όχι", διότι έχετε στόχο τη διευκόλυνση μεταφοράς της έδρας εκτός Ελλάδος της ΕΣΕτ, καταλύοντας ουσιαστικά όλα τα εμπόδια, παρά μόνο τις αντιρρήσεις - όπως χαρακτηριστικά αναγράφονται - για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Τα άρθρα 156 και 160 είπαμε ότι για λόγους πρακτικούς θα τα ψηφίσουμε. Στο άρθρο 161 περί ομογενοποίησης του κοινού φορολογικού καθεστώτος, το οποίο ισχύει για τις μητρικές και θυγατρικές εταιρείες των διαφορετικών κρατών-μελών λέμε "Όχι". Αντί να ομογενοποιείτε, θα έπρεπε να δίνονται ειδικά φορολογικά κίνητρα στη χώρα μας και μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που να επιθυμούν όχι μόνο να επαναπατριστούν εταιρείες, αλλά και να έρθουν και οι περιβόητες ξένες επενδύσεις στην πατρίδα μας και όχι να απομακρυνθούν προς το εξωτερικό. Στο άρθρο 162 λέμε "Όχι", διότι ο ασφαλιστικός τομέας περνάει αργά και σταθερά σε ξένα χέρια και αποκλειστικά σε παγκοσμιοποιημένους κολοσσούς.

Στο άρθρο 163 λέμε "Όχι". Επίσης, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον τραπεζικό τομέα είμαστε αντίθετοι.

Βλέπουμε ότι οι εθνικοί πυλώνες της εποπτείας με το εν λόγω νομοσχέδιο θα πάψουν να υφίστανται και ο έλεγχος θα γίνεται από το εξωτερικό, λες και οι εποπτικοί έλεγχοι που θα γίνονται από το εξωτερικό θα έχουν κάποια σοβαρή –ίσως σοβαρότερη- ισχύ απ’ ό,τι στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να θυμηθούμε το παράδειγμα του Κραχ της Γερμανίας προ πενταετίας, δυο χρόνια περίπου πριν την κρίση της Ελλάδας - όπου μάλιστα είχε γίνει τέτοιες μέρες μέσα στα Χριστούγεννα, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς - και επηρέασε πάρα πολύ και την Ελλάδα, διότι υπήρχαν διάφορα αμοιβαία κεφάλαια και διάφορες επενδυτικές κινήσεις, οι οποίες είχαν παρουσιαστεί και είχαν προωθηθεί στην Ελλάδα και πάρα πολλοί Έλληνες συμπολίτες μας είχαν επενδύσει κεφάλαια εκεί, τα οποία έχασαν στην κυριολεξία μέσα σε μια νύχτα. Πού ήταν οι εποπτικές αρχές και ο έλεγχοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν από το εξωτερικό για να προστατεύσουν τους επενδυτές στην Ελλάδα; Ενώ η περίπτωση ήταν καταφανέστατη, δεν υπήρξε κανένας έλεγχος ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδος.

Επίσης βλέπουμε ότι οι όροι για συγκρότηση μιας σωστής και πλήρους διαχείρισης στο εξωτερικό είναι πολύ πιο ευνοϊκοί. Αυτό το ξαναείπαμε. Είναι εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ στο Λουξεμβούργο, ενώ είναι οχτακόσιες χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα. Είναι σαν να λέτε και σε αυτούς που είναι στην Ελλάδα "Σηκωθείτε και φύγετε".

Ανάπτυξη σίγουρα δεν γίνεται με άυλους τίτλους και χαρτιά, με χρηματοοικονομικές πυραμίδες που κάθε τόσο σκάνε και με τα λεφτά των διαφόρων "μικροεπενδυτών" που ως επί το πλείστον φεύγουν και πάνε πάντοτε σε συγκεκριμένες τσέπες. Αυτή η οικονομία είναι η χαρά των "μεγαλοεπενδυτών" τύπου George Soros και άλλων "γερακιών", οι οποίοι κινούν τα νήματα αυτών των εταιρειών παγκοσμίως ως επί το πλείστον και λειτουργούν με εντελώς αντιοικονομικά κριτήρια για να καταστρέφουν εθνικές οικονομίες και να πλουτίζουν και να διογκώνουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Ανάπτυξη θα μπορούσαν να προσφέρουν και νόμιζαν ότι πρόσφεραν τόσα χρόνια και οι μικρο-ομολογιούχοι, οι οποίοι επένδυαν στο ελληνικό κράτος και που μέσα σε μία μέρα τους πετάξατε στην κυριολεξία στα Τάρταρα. Κι εδώ θέλω να κάνω μία σημείωση. Σας κάναμε πέντε φορές την ίδια επίκαιρη ερώτηση και δεν απαντήθηκε ποτέ από τον Υπουργό ή τον Υφυπουργό, από τον κ. Στουρνάρα ή από εσάς, ενώ όταν ο κ. Λοβέρδος, του ΠΑΣΟΚ, έκανε μια πολύ "λάιτ" επίκαιρη ερώτηση προς εσάς, δεν είμαι σίγουρος, αμέσως απαντήσατε και φυσικά υπήρχαν διάλογοι του τύπου "Τι κάνεις Γιάννη; Όλα καλά" κλπ.. Επί της ουσίας τίποτα για τους μικροομολογιούχους.

Το ίδιο ισχύει και για τους μικρομετόχους του Χρηματιστηρίου, οι οποίοι άλλοι γνωρίζοντας ή άλλοι μην γνωρίζοντας αλλά ακούγοντας τα διάφορα παπαγαλάκια στα οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψέλλιζαν διάφορα, επένδυσαν μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ελλάδα σε αμοιβαία κεφάλαια εντός και εκτός, σε μετοχές, που και αυτοί με τη σειρά τους, με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου έχασαν τα πάντα. Καμία εποπτική αρχή δεν τους προστάτευσε ούτε εδώ ούτε στο εξωτερικό. Αντιθέτως, βλέπουμε ότι κάποιοι εκ των "μεγαλοπαπαγάλων" βρίσκονται στο εξωτερικό και μάλιστα σε κάποιες από αυτές τις χώρες που τώρα κινούν τα νήματα και συνεχίζουν να προετοιμάζουν την τελική τους επίθεση απέναντι στον ελληνικό λαό και στην ελληνική οικονομία.

Συνεχώς προσαρμοζόμαστε σε Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Δυστυχώς για μας βάζουμε τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες πάνω από τις ελληνικές, εθνικές Οδηγίες. Και να βλέπαμε και κάποιο αποτέλεσμα θετικό, θα μπορούσαμε να πούμε "ναι, καλώς γίνονται", αλλά ως συνήθως τα αποτελέσματα είναι τραγικά, αρνητικά για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία. Αυτό το βλέπουμε κιόλας με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αύριο θα είναι προς συζήτηση στην Επιτροπή, όπου διαβάζοντάς το, βλέπει κανείς μόνο μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς και αυξήσεις παντού, φόρους σε οτιδήποτε κινείται. Και την ίδια ώρα διαβάζοντας το φορολογικό νομοσχέδιο βλέπουμε στην κυριολεξία να τσακίζετε τους όποιους υποψήφιους εν δυνάμει δυνατούς εγχώριους επενδυτές με τις δυσβάσταχτες φορολογίες που τους επιβάλλετε.

Πολύ φοβόμαστε ότι μάλλον βρισκόμαστε στην τελευταία πράξη του δράματος της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας, κάτι το οποίο εμείς, σαν Χρυσή Αυγή, δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει. 
Ευχαριστώ.»