ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Μετωπική σύγκρουση "Φωνηέντων" και "Συμφώνων" στη Βουλή

Το κείμενο που θα διαβάσετε μου διαβιβάστηκε μέσω Email από μια φίλη μου η οποία θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της. Το έγραψε χθες, 5 η ώρα το πρωί, όταν την ξύπνησε το ροχαλητό του ανδρός της και ξέσπασε στο laptop για να ηρεμήσει. Εκεί λοιπόν είχε την έμπνευση για το κείμενο που θα διαβάσετε.

Εκτός από ξεκαρδιστικό, το κείμενο έχει και μια βαθιά αλληγορική σημασία και δίνει ένα ισχυρό μήνυμα στους 300 εθνοπατριούς που σκυλοτρώγονται παράγοντας χάος.

Με την άδειά της το αναρτώ εδώ.

Προτάσσω τους σκυλοκαυγάδες στο Κορεάτικο Κοινοβούλιο για... προθέρμανση.Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην πόλη. Μέσα σε λίγη ώρα είχε μαθευτεί παντού, τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά, πρώτο θέμα στην τηλεόραση. Όλοι μιλούσαν γι αυτό και είχαν τους λόγους τους βέβαια, γιατί από αύριο όλα θα άλλαζαν.

Τι είχε συμβεί λοιπόν;

Όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό στο Κοινοβούλιο, το κόμμα της Δημοκρατικής Αλφαβήτου ήρθε σε ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ – κυριολεκτικά – με τον εαυτό του.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Η ΔΗΜΑΛΦ είναι το μοναδικό κόμμα στην Βουλή των γραμμάτων η οποία είναι τμήμα της Βουλής, είναι μέρος της λειτουργίας της, όπως το πολίτευμα δηλαδή.

Έχει εικοσιτέσσερις βουλευτές, δεκαεπτά Σύμφωνους και επτά Φωνήεντους. Κι όπως λέει και το όνομά τους, οι Σύμφωνοι δεν έχουν διαφωνήσει ποτέ με τους Φωνήεντους, οι οποίοι δεν διαφωνούν γενικότερα με τα άλλα κόμματα, και έτσι όλα πάνε σύμφωνα με το γράμμα του νόμου στη Βουλή των Ελλήνων.

Εχθές λοιπόν ψηφιζόταν το φορολογικό κι όλα πήγαν όπως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση, και ήταν μέρος ρουτίνας πια και η υπερψήφιση της ΔΗΜΑΛΦ.

Τότε συνέβηκε το ανεπάντεχο: δεκαεπτά Σύμφωνοι είπαν δυνατά "ΟΧΙ". Η Βουλή πάγωσε! Αυτό δεν είχε ξανασυμβεί από γεννήσεώς της ως θεσμός. Επικράτησε σιγή… Οι Φωνήεντοι - που είχαν ψηφίσει προηγουμένως "ΝΑΙ" – έμειναν για πρώτη φορά στη ζωή τους κυριολεκτικά άφωνοι. Η συνεδρίαση διακόπηκε.

Τα ΜΜΕ ήταν σε μεγάλο αναβρασμό, η είδηση ήταν τεράστια! Το CNN με έκτακτο δελτίο ενημέρωνε: 
"Η Δημοκρατική Αλφάβητος διχασμένη, η ελληνική γλώσσα που γεννήθηκε από την ελληνική σκέψη σιωπά”.

Όλοι έψαχναν για συνέντευξη τους διαφωνούντες δεκαεπτά Σύμφωνους οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί.

Επιφανείς νομικοί βγήκαν στα κανάλια και ανέλυσαν το νομικό σκέλος της συνταρακτικής υπόθεσης η οποία δεν είχε προηγούμενο. Ήταν σαφείς: αν οι Σύμφωνοι δεν συμφωνούσαν με τους Φωνήεντους, από την επαύριον οι πάντες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν μόνο τα φωνήεντα στη γραφή και στην καθομιλουμένη.

Όλη η χώρα θα έβγαζε άναρθρες κραυγές. Κάποιοι έκαναν ένα δοκιμαστικό σε μια εκπομπή «ι αιο αε ουε αυιο» δηλαδή «τι καιρό θα έχουμε αύριο» και ακούστηκαν πνιχτά γέλια από κάποιους προφανώς ανεύθυνους!

Η κυβέρνηση συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, και ζήτησε και συνδιάσκεψη αρχηγών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, όπως έλεγαν αδιάκοπα τα ΜΜΕ

Εν τω μεταξύ, οι δεκαεπτά Σύμφωνοι συνεδρίαζαν κεκλεισμένων των θυρών και ετοίμαζαν καινούργιο κόμμα. Είχαν βρει κιόλας όνομα: «Διαφωνήεντα Σύμφωνα», δηλώνοντας πια την οριστική ρήξη με τους επτά συναδέλφους τους. Συμφώνησαν ότι τρεις, ο 'Δ', ο 'Ν' και ο 'Τ' θα μιλούσαν στη Συνέντευξη Τύπου.

Η Συνέντευξη ορίστηκε για το απόγευμα στις τέσσερις στο κρατικό κανάλι με το οποίο θα συνδέονταν τα υπόλοιπα.

Οι 'Δ', 'Ν', 'Τ' πήραν θέση μπροστά στις κάμερες. 

Το λόγο πήρε πρώτα ο ': «Ελληνίδες και Έλληνες, δεν έχουμε καμία σχέση με το γνωστό ΔΝΤ. Καταρχήν δηλώνουμε την αγανάκτησή μας διότι δεν ρωτηθήκαμε αν θέλουμε να γίνει χρήση του ονόματός μας. Εδώ και τρία χρόνια παρακολουθούμε την καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, την άδικη φορολογία, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας. Τέλος! Δεν στηρίζουμε άλλο αυτή την κατάσταση. Όλα τα Σύμφωνα συμφωνήσαμε να διαφωνήσουμε.»

«Αγαπητοί συμπολίτες» - άρχισε ο 'Ν'- «δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε, γραμματικώς, απεχθή νομοσχέδια που στρέφονται εναντίον του λαού. Δεν συναινούμε σ’ αυτό το έγκλημα. Τέλος!»

«Δεν έχουμε άλλο τρόπο» – συνέχισε ο 'Τ'«το σύστημα είναι άτρωτο. Είδατε τι έγινε με τις λίστες; 
Η δύναμή μας είναι η παρουσία μας, εν προκειμένω η απουσία μας.

Τελειώνω με τη λίστα τη δική μας: Είναι οι πολιτικοί χωρίς σύμφωνα που από αύριο θα μιλάνε με κραυγές»:

ΑΩΗ ΑΑΑ  (ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ) 
ΕΥΑΕΟ ΕΙΕΟ  (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) 
ΩΗ ΟΥΕΗ    (ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ) 
ΑΕΗ  ΙΑ   (ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ) 
ΑΟ ΑΕΟ   (ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ) 
ΑΕΑ ΑΑΗΑ  (ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ)
ΙΟ ΙΑΟΙΑΟ  (ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ) 

(Ο τελευταίος θα επικρατήσει στις κραυγές διότι έχει τα πιο πολλά φωνήεντα στο επίθετό του!)

 *****
Το πιάσατε το φοβερό αλληγορικό μήνυμα, σύντροφοι; 
Το κείμενο μου θυμίζει κάτι από τις παραβολές του Χριστού, στο τέλος των οποίων πρόσθετε: Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!  Ναι, ναι, ναι, μη γελάτε! 
Για ξαναδιαβάστε το, παρακαλώ.