ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Αυτό το πολίτευμα είναι χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα

Τάδε έφη Παναγιώτης Λαφαζάνης!


Επί τέλους!
Ας τα πει και κανένας άλλος έξω από τα δόντια! Να μη λέω μόνο εγώ ότι έχουμε στο σβέρκο μας μια χούντα και μου βγαίνει άδικα τ' όνομα! Βάλτε της όποιο κοσμητικό επίθετο θέλετε, αλλά χούντα θα μείνει:

Κοινοβουλευτική χούντα = Χούντα
Εκλεγμένη χούντα = Χούντα 
Ολιγαρχική χούντα = Χούντα
Τραπεζική χούντα = Χούντα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. 

Έχουμε έναν Υπουργό, ο οποίος έχει ένα πολύ μεγάλο προτέρημα, ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή και δεν απαντάει σε τίποτα. Ό,τι και να του πείτε, δεν απαντάει. Κάνει τον βαρήκοο; Δεν το πιστεύω.

Έρχεται εδώ, χαμογελάει ελαφρώς, συγκαταβατικά, και φεύγει. Απαντήσεις δεν δίνει. Κι έχουμε και έναν Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, ο οποίος ανακάλυψε το πιο πρωτότυπο πράγμα στον πλανήτη, μια χώρα που δεν έχει πλούσιους.

Αυτή η χώρα είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει μόνο φτωχούς, κανέναν πλούσιο! 
Γιατί αν λέγατε ότι δεν έχει μικρομεσαίους για τα τελευταία χρόνια, θα σας αναγνώριζα ότι είσαστε εύστοχος στην παρατήρησή σας. Πράγματι, έχετε διαλύσει τη μεσαία τάξη, την έχετε φτωχύνει. 
Αλλά ότι λέτε ότι δεν υπάρχουν και πλούσιοι και επομένως για ποια φορολογία μπορεί να μιλήσουμε πλουσίων, είναι πρωτοφανές.

Επίσης, έχουμε έναν Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ο οποίος έχει κάνει και μια άλλη πρωτότυπη ανακάλυψη. Όταν λέμε ότι θα λογοδοτήσετε, αυτό το βαφτίζετε πολιτική μίσους. Εγώ μίλησα ότι θα λογοδοτήσετε. Αυτό είναι απειλή; Είναι πολιτική μίσους; Δηλαδή, είσαστε υπεράνω λογοδοσίας εσείς; Δεν λογοδοτείτε σε κανέναν; Ελέω Θεού είναι η εξουσία σας; Ελέω Θεού;

Επίσης...Έχουμε έναν Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και μια κυρίαρχη δημοσιογραφική τάξη – δεν εννοώ όλους τους δημοσιογράφους, εννοώ τον κυρίαρχο κύκλο των δημοσιογράφων η οποία θεωρεί ότι όταν ασκείς κριτική είτε στην Κυβέρνηση είτε σε κάποια δημοσιογραφικά λόμπι και κάποια διαπλεκόμενα τηλεοπτικά λόμπι, τότε είσαι τρομοκράτης, διότι μπορεί να δεχτούν κάποιες επιθέσεις. Και εφόσον δέχονται κάποιες επιθέσεις, από όποιους τις δέχονται, τότε ποιος ευθύνεται; Αυτός που ασκεί κριτική. Άρα, για να μην δέχονται επιθέσεις πρέπει να πάμε σε ένα καθεστώς στην Ελλάδα όπου όλοι να υμνούμε την Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση να αυτοακυρωθεί και να μην ασκεί κριτική και έλεγχο.

Η ώρα είναι 23.15. Θα τελειώσουμε ελπίζω, στην καλυτέρα των περιπτώσεων, κατά τις 00.30. Θα πάρουμε, λοιπόν, στις 00.30 αυτόν τον τόμο – μου δίνει τα χαρτιά ο κ. Μητρόπουλος των τριακοσίων σελίδων και θα τον αναγνώσουμε ταχέως όλο το βράδυ. Να μην ασκούμε κριτική και έλεγχο γι’ αυτό! Όποιος διαβάζει τριακόσιες σελίδες μέσα σε οκτώ νυχτερινές ώρες να του δώσουμε το μεγάλο βραβείο!

Θα έρθουμε στις 9.00 π.μ. να κάνουμε μια εναργή τοποθέτηση επί της ουσίας. Πείτε μου, κύριε Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε της Νέας Δημοκρατίας που είστε και νομικός, εάν βρείτε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα στο οποίο να έχουν εκδοθεί πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, επτά των αριθμό! Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να υπάρχει τόση έκτακτη ανάγκη για επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Θα έπρεπε να τις συσκευάσετε σε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα το φέρετε σε μία Επιτροπή, ενώ θίγει όλες τις Επιτροπές της Βουλής – κανονικά έπρεπε όλες οι Επιτροπές να συμμετέχουν και να το βάλετε υπερεπείγον το Σάββατο το πρωί στην Επιτροπή και την Κυριακή στην Ολομέλεια.

Αυτό το πολίτευμα δεν ονομάζεται Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αυτό το πολίτευμα μπορεί να ονομαστεί διαφορετικά. Να ονομαστεί χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Αυτό πάτε να κάνετε με αυτές τις πράξεις.(...)»