ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Ο Γ. Καμίνης δεν έκοψε κομμάτι πίτας για το Χριστό!

Άστραψε και βρόντηξε η Χρυσή Αυγή για το "έγκλημα" του Δημάρχου Αθηναίων να μην υποταχθεί στην ψευτοχριστιανική "ευσέβεια" και υποκρισία, αρνούμενος να κόψει το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας στο Χριστό (!) όπως κάνουν κατά παράδοση όλοι οι ορθόδοξοι υποκριτές.

Μαζί της εντόπισα ότι συντάχθηκαν πολλοί bloggers που παραπέμπουν στο σχόλιό της, οι οποίοι κατά τ' άλλα είναι στα μαχαίρια με τη "ναζιστική", όπως την αποκαλούν, οργάνωση της Χ.Α., και δεν την πιάνουν στο στόμα τους παρά μόνο για να την αφορίσουν. Προφανώς η υποκρισία των ψευτοχριστιανών τους ενώνει!

Και τι δεν άκουσε ο φουκαράς ο Δήμαρχος Αθηναίων! Ότι με το να μην κόψει το πρώτο κομμάτι πίτας στο Χριστό, εμπαίζοντάς τον όπως κάνουν και οι άλλοι, εκφράζει την αθεΐα του, την ισλαμική υποδούλωση και το αντιχριστιανικό του μένος, κι ότι δίνει μαθήματα εισόδου στη Νέα Τάξη Πραγμάτων!

Δεν γνωρίζω αν ο Γιώργος Καμίνης είναι άθεος  - δικαίωμά του - ή απλά άθρησκος επειδή μισεί τα θρησκευτικά παραμύθια και την υποκρισία.  Άλλωστε κι εγώ είμαι άθρησκη, αλλά δεν επιτρέπω σε κανένα να με αποκαλεί άθεη ούτε αντίχριστη, διότι τη διδασκαλία του Χριστού και τη μελετάω και τη σέβομαι και με εμπνέει.

Πάντως, για το εν λόγω περιστατικό οφείλω να συγχαρώ το Δήμαρχο.  Μόνο που δεν αιτιολόγησε την πράξη του με χριστιανική ορολογία ώστε να τους κολλήσει όλους στον τοίχο.

Τρώει πίτες ο Χριστός, βρε υποκριτές; Πού κρυβόταν και περίμενε το κομμάτι του για να το φάει, αφού δεν ήταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων;

Κι αν δεν τρώει πίτες, ποιος τρώει το κομμάτι που του αφιερώνουν όλοι οι υποκριτές κατά το κόψιμο της βασιλόπιτας; Ποιος είναι άξιος να φάει το κομμάτι του Χριστού, αν όντως του ανήκει; Ποιος το χάφτει στα κρυφά ή φανερά μετά από το εκάστοτε κόψιμο της βασιλόπιτας; Ή μήπως το πετάνε;

Με κάτι τέτοια περιστατικά συχνά αναρωτιέμαι αν πρόκειται για  ορθόδοξη υποκρισία εις τη νιοστή, για θρησκευτική πλύση εγκεφάλου ή για απόλυτη βλακεία. Ίσως όλα μαζί...

"Είναι τόσα πλέον τα περιστατικά που θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως αν (ο Καμίνης) δεν το κάνει λόγω βλακείας τότε το κάνει μόνο και μόνο για να τεστάρει και να προκαλεί τα αισθήματα των Χριστιανών", γράφει το greekalert.

Πώ, πω πρόκληση στα αισθήματα των ψευτοχριστιανών! Το θλιβερό περιστατικό που συνέβη σήμερα στη Ναύπακτο με πρωταγωνιστή το μαυρόψυχο Μητροπολίτη Ιερόθεο δεν είδα να προκαλέσει τα αισθήματα των ζηλωτών...

Ωστόσο, αν είχαν διαβάσει τα λόγια του Χριστού στα Ευαγγέλια, θα καταλάβαιναν πως το να δίνεις κομμάτι πίτας, ή οποιαδήποτε υλική τροφή, σ' ένα πνεύμα, που μάλιστα το πιστεύεις ως Θεό, "Ομοούσιον τω Πατρί", κλπ.,  αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό.

Αλλά τι λέω; Δεν χρειάζεται καν να έχουν διαβάσει Καινή Διαθήκη. Κοινός νους τους χρειάζεται, είδος υπό εξαφάνιση μεταξύ των θρησκόληπτων κάθε ομολογίας και θρησκείας... Προσκολλημένοι στους τύπους και την τυπολατρεία, έχασαν την ουσία και το αληθινό νόημα της διδασκαλίας του Χριστού, και το αποτέλεσμα είναι το πνευματικό σκοτάδι στο οποίο έχει βυθιστεί η κοινωνία μας με όλες τις επώδυνες συνέπειες που βιώνουμε στο πετσί μας.

Αν ο  Γ. Καμίνης και κάποια εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια συνάνθρωποι στην πλανήτη μας είναι άθεοι, την κύρια ευθύνη γι' αυτό φέρουν οι θρησκευόμενοι που με τα δόγματά τους, τα τελετουργικά και τη συμπεριφορά τους εμπαίζουν το Θεό που τάχα πιστεύουν.

"Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· επειδή σεις δεν εισέρχεσθε ουδέ τους εισερχομένους αφήνετε να εισέλθωσιν." (Κατά Ματθαίον, 23:14)