ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Ο αναξιόπιστος Σαμαράς επικαλείται το Θεό για να διεκπεραιώσει τις αδικίες!


 
Την παροιμία που λέει "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις", δεν την ξέρατε, κύριε Σαμαρά; Πώς έχετε την απαίτηση να σας πιστέψουμε τώρα;

Αντώνης Σαμαράς: «Σήμερα των Φώτων, η ευχή που μας έδωσαν και η δύναμη που πήραμε από την τελετή μας γεμίζει και πάλι με δύναμη και αισιοδοξία ότι με τη δύναμη του Θεού θα τα καταφέρουμε.»

Καλό είναι να επικαλούμαστε το Θεό και να έχουμε αισιοδοξία, κύριε Πρωθυπουργέ.  Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι "το άδικον ουκ ευλογείται", κι εσείς έχετε ομολογήσει στο πρωτοχρονιάτιο μήνυμά σας ότι η πολιτική σας εμπεριέχει αδικίες.

 Α. Σαμαράς: «Μέσα σε όλη αυτή την κοσμογονία των αλλαγών υπήρξαν και αδικίες που δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε. Το ξέρω και τις γνωρίζω τις αδικίες

Δυστυχώς για σας, το ότι ομολογείτε ότι υπήρξαν αδικίες και ότι τις γνωρίζετε, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση σας! Ο Θεός και ο λαός δεν αναγνωρίζουν ελαφρυντικά στις αδικίες, Αντώνη Σαμαρά.
  
«Τότε εγώ εστράφην και είδον πάσας τας αδικίας τας γινομένας υπό τον ήλιον· και ιδού, δάκρυα των αδικουμένων, και δεν υπήρχεν εις αυτούς ο παρηγορών· η δε δύναμις ήτο εν τη χειρί των αδικούντων αυτούς· και δεν υπήρχεν εις αυτούς ο παρηγορών.» (Βίβλος - Εκκλησιαστής 4:1)
«Πάντες οι πράττοντες αδικίαν είναι βδέλυγμα εις Κύριον τον Θεόν σου.» (Δευτερονόμιο 25:16)

Αντώνη Σαμαρά, το καλό που σου θέλω μην επικαλείσαι το Θεό να σου δώσει δύναμη να διεκπεραιώσεις τις αδικίες σου, διότι, όπως λέει πάλι η Βίβλος, «Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού Ζώντος.» (Προς Εβραίους 10:31)

Α, ναι, για να μη σε αδικήσω κι εγώ (συγνώμη που το γύρισα στον ενικό) είπες και το άλλο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά σου: «Όμως, έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές. Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας!»

Όπως "τήρησες" και όλες τις προηγούμενες υποσχέσεις σου, ούλτρα αναξιόπιστε Αντώνη Σαμαρά; 

Αλλά ας υποθέσω, καλοπροαίρετα, ότι κάααποτε θα τηρήσεις την υπόσχεση αποκατάστασης των αδικιών.  Ξέρεις πόσοι  άνεργοι θα έχουν αυτοκτονήσει, πόσοι συνταξιούχοι υπερήλικες θα έχουν εν τω μεταξύ πεθάνει από μαρασμό και ασιτία, πόσοι νέοι θα έχουν ξενιτευθεί μέχρι τότε; Κι αυτά δεν θα μπορέσεις ποτέ να τα αποκαταστήσεις Αντώνη Σαμαρά. Το κρίμα θα είναι πάνω σου...