ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

"Τρομοκρατικά" χτυπήματα και αλληλουχία συμπτώσεων
Βουλή, 14/1/2013 - ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Ν.Δ.): «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θέλω να κάνω μία πάρα πολύ σύντομη δήλωση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Όπως ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκαν πυροβολισμούς χθες το βράδυ και θα ήθελα απλώς να δηλώσουμε το εξής:

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει τη δική της πορεία και τη δική της συνεισφορά στη δημοκρατία και θέλουμε να δηλώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν μας εκφοβίζει. Η προσπάθεια μας να αποκαταστήσουμε το νόμο και την τάξη και να αντιμετωπίσουμε νοσηρά φαινόμενα ανομίας που έγιναν ανεκτά για πάρα πολλά χρόνια θα συνεχιστεί απρόσκοπτη.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε οποιαδήποτε απομείωση των αρχών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δεν υπάρχει περίπτωση να καμφθούμε, καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες και βεβαίως η Νέα Δημοκρατία καλεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να ενεργήσει άμεσα και τα δέοντα προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι έχουν κάνει αυτήν την αποτρόπαια ενέργεια.

Περιμένουμε αντίστοιχες τοποθετήσεις και δηλώσεις, τις θεωρούμε αυτονόητες, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου προκειμένου σε αυτό το σημείο να φανεί η ενότητα και η ομόνοια μας σε αυτή τη συγκεκριμένη κατεύθυνση της καταδίκης των τρομοκρατικών ενεργειών.

Ευχαριστώ πολύ.» 

 *******
 Βουλή, 14/1/2013 - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ): «Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τις τελευταίες ημέρες ακραία στοιχεία πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον πολιτών και κομμάτων. Στόχος είναι η τρομοκράτηση των πολιτών και η αδρανοποίηση τους.

Έχουμε μακρά και κακή εμπειρία από τρομοκρατικές ενέργειες καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, αλλά η αποφασιστικότητα στην αντιμετώπισή τους έδωσε αποτελέσματα.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, έχουμε υποχρέωση το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάσουμε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες. Σε συνθήκες κρίσης, η Δημοκρατία και το καθήκον για την υπεράσπισή της αποκτούν πολύ μεγαλύτερη αξία απ’ ότι σε συνθήκες ευημερίας.

Θεωρώ ότι όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία απ’ όσους την επιβουλεύονται, εκμεταλλευόμενοι τις ακραίες κοινωνικές συνθήκες που τροφοδοτούν η υψηλή ανεργία και η απώλεια εισοδημάτων.

Ιστορικά, οι δυνάμεις εκτός συνταγματικού τόξου άνθισαν σε ανάλογες συνθήκες, χρησιμοποιώντας τη βία και την τρομοκρατία. Τελικός τους στόχος ιστορικά υπήρξε η κατάλυση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. (...)»


****** 
Βουλή, 14/1/2013 - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ): «Με την ευκαιρία που έθεσε αυτό το θέμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, οφείλουμε να πούμε, με τη μεγαλύτερη δυνατή κατηγορηματικότητα ότι αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. 

Αυτή είναι μία πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία τηρεί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις. Με τις πράξεις μας προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα τείχος σε κάθε μορφή τέτοιων ενεργειών οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία και τη δημοκρατική πορεία της χώρας, αλλά και την υπονομεύουν. 

Πέραν αυτών, όμως, θα θέλαμε, κύριε Πρόεδρε, να τονίσουμε εδώ ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται των έξι Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου στη συσκευασία ενός νομοσχεδίου - το οποίο είναι κατεπείγον και το οποίο δεν αφήνει τίποτα από τον Κανονισμό και το Σύνταγμα όρθιο - είναι απαράδεκτες. 

Δεν θεωρούμε ότι αυτές παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι κύριοι των συγκυβερνώντων κομμάτων. Αυτά είναι διάτρητα κατασκευάσματα, είναι κατασκευάσματα του αέρα όλα αυτά που επιχειρείτε με τέτοιου είδους διαδικασίες. Δεν πρόκειται εμείς να τα αποδεχθούμε. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καταστάσεις οι οποίες συνιστούν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και στην ουσία μετατρέπουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία… 
(...) 
 Δεν μπορεί να πετάτε χοντράδες σε αυτήν την Αίθουσα. Να σκέφτεστε αυτό που λέτε. Πρέπει να ξέρετε ότι η Αντιπολίτευση θα ασκεί την κριτική της, όπως την καταλαβαίνει. Δεν θα σας υποβάλλουμε τον τρόπο της κριτικής μας για να τον εγκρίνετε. Κάνετε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. 
 (...) 
Εγώ ομιλώ πολιτικά και με επιχειρήματα. Έχετε κάνει τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα κουρελόχαρτα. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα για αυτήν τη χώρα. Και σας λέμε ότι πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτά που παράγετε με αυτού του είδους τις διαδικασίες δεν είναι νόμιμα, δεν πρόκειται να τα αναγνωρίσουμε. Δεν τα αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός. Πρέπει να το έχετε υπ’ όψιν σας αυτό. 

Έχετε ευθύνες για αυτά που κάνετε και να ξέρετε ότι θα λογοδοτήσετε. Και μη μας λέτε όταν λέμε για λογοδοσία ότι καλλιεργούμε πολιτική μίσους. Η λογοδοσία είναι θέμα δημοκρατίας, κύριε Βορίδη. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζετε. 

Δεν θα φιμώσετε την κριτική της Αντιπολίτευσης, επειδή έρχονται κάποιοι και κάνουν πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες. Το να συνδέετε αυτές τις πράξεις με την κριτική της Αντιπολίτευσης είναι πρωτοφανές. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός. 
Δεν μπορεί να φιμωθεί εδώ ολόκληρη η Αντιπολίτευση, για να μην κάνετε τέτοιου είδους συνδέσεις. (...) »

******
Βουλή, 14/1/2013 -ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ (ΚΚΕ): «Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. 

Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε τοποθετηθεί και γενικά ως κόμμα, αλλά και η Γενική Γραμματέας του Κόμματός μας μίλησε. Έχουμε καταδικάσει επίσης τις ατομικές επιθέσεις με γκαζάκια ή με άλλους τρόπους κατά δημοσιογράφων.

Είναι προφανές ότι αυτό που αντικειμενικά συμβαίνει,είναι η προσπάθεια με αυτές τις επιθέσεις να υπάρχει ένας αποπροσανατολισμός του λαού και κάποια μορφή τρομοκράτησης. 

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, το θέμα είναι πιο σύνθετο, και σε ό,τι αφορά το σκοπό και σε ό,τι αφορά το συμβολισμό. Δεν θα μπω σε επιμέρους λεπτομέρειες, πώς έγινε κ.λπ. Δεν είναι καθόλου απλό.

Με δεδομένη, λοιπόν, την καταδίκη αυτών των ενεργειών το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καλεί το λαό οργανωμένα, μέσα από το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, να κλιμακώσει την πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης. 

Γιατί είναι άλλο πράγμα η καταδίκη αυτών των μορφών βίας και άλλο πράγμα ο αγώνας που πρέπει να ενταθεί απέναντι στη βαρβαρότητα που φέρνει η πολιτική της Κυβέρνησης.

Το δεύτερο θέμα αφορά τη σημερινή συζήτηση. Η Κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Φέρνει διαδικασία με κατ’ επείγοντος κύρωση έξι Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που συνοδεύονται από νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και γενικότερα άλλα ζητήματα, όπως απολύσεις υπαλλήλων, περικοπές δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις κ.α..

Η διαδικασία είναι απαράδεκτη και θεωρούμε ότι είναι και επικίνδυνη. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους η Κυβέρνηση με αυτή τη λογική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε"

Ξεπερνά κάθε όριο. Βέβαια, ταυτόχρονα, δείχνει και τα περιθώρια της αστικής δημοκρατίας και του αστικού κοινοβουλίου, πόσο σέβεται - δηλαδή την υποκρισία - ακόμη και αυτά που το ίδιο αποφασίζει. Ο κόσμος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα.

Θεωρώντας, λοιπόν, αυτή τη διαδικασία απαράδεκτη, καλούμε το λαό ν’ αντισταθεί απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα.

Δεύτερον, δεν μπορούμε ν’ αποδεχθούμε αυτή τη διαδικασία. Αποχωρούμε από την Ολομέλεια καταγγέλλοντας αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία. Φυσικά, δηλώνουμε ότι καταψηφίζουμε κι ότι δεν συμφωνούμε με καμία από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ευχαριστώ, κύριε Προέδρε.»

******
Βουλή, 14/1/2013 - ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ (Ανεξάρτητοι Έλληνες): «Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αυτονόητο -και είναι και καθήκον- να καταδικάζουμε την όποια επίθεση εναντίον του οποιουδήποτε και πολύ περισσότερο εναντίον κοινοβουλευτικού κόμματος. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το συζητάμε.

Αυτό που συζητάμε, όμως, είναι η αλληλουχία των συμπτώσεων, γιατί την περασμένη εβδομάδα, που ήταν βαρύ το ημερολόγιο της Βουλής με γεγονότα, 
ξεκινήσαμε με τη Βίλα «Αμαλία»,
περάσαμε στην εμπρηστική επίθεση στα σπίτια των πέντε συναδέλφων δημοσιογράφων, 
και χθες στο σπίτι του αδελφού του κ. Κεδίκογλου - προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, για να του εκφράσω τον αποτροπιασμό εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ή η γραμματέας του ήταν ακατάλληλη και δεν τον ενημέρωσε ή ο ίδιος, όπως είπα σήμερα το πρωί, με γαϊδουρινή συμπεριφορά συμπεριφέρεται απέναντί μου και το εννοώ και δεν ανακαλώ αυτό που λέω - 
και σήμερα είχαμε αυτήν την επίθεση σε έναν ανοιχτό δρόμο του κτηρίου του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτό το κτήριο είναι καλά επιτηρούμενο και δεν υπάρχει απλώς ένας σκοπός-φρουρός. Δεν έχουμε και ένα πρώτο, κατά την άποψή μου τη δημοσιογραφική, κύκλωμα της περιοχής. 

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το κτήριο της Νέας Δημοκρατίας μένει έτσι αφύλαχτο περιμετρικά. 

Πέρα από αυτό, όμως, μπορούμε να εστιάσουμε κάποια στιγμή -πέρα από την αυταπόδεικτη καταδίκη- σε αυτό που ενδιαφέρει τους Έλληνες; (...)» 
 
****** 
 Βουλή, 14/1/2013 - ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Χ.Α.): «Κυρίες και κύριοι, η Χρυσή Αυγή, όπως πολλές φορές από Βήματος έχει πει, καταδικάζει όλες τις μορφές πολιτικής βίας, γιατί έχει νιώσει πολύ καλά στο πετσί της τι σημαίνει βία. Έχουμε δεχθεί δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις, έχουμε δεχθεί μέχρι και δολοφονικές απόπειρες, είμαστε στόχοι.

Ξέρουμε τι είναι να στοχοποιείται η οικογένεια και το σπίτι κάποιου πολιτικού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καταγγέλλουμε ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτή τη βία ή μάλλον, καλύτερα, τις ωφελείται από την περίεργη βία των ημερών, η οποία ξεκίνησε από τις "εκκαθαρίσεις" των καταλήψεων εκ μέρους διαφόρων αναρχοαριστερών, που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να γίνουν χωρίς τηλεοπτικές κάμερες.

Θα μπορούσε να γίνει η δουλειά απλώς με μία μικρή ομάδα αστυνομικών, αυτό που εδώ και δεκαετίες καταγγέλλουμε -μάλιστα, κάναμε και σχετική ερώτηση και δεν απαντήθηκε- ότι όλες αυτές οι καταλήψεις είχαν τη συνδρομή και την υποστήριξη της εξουσίας, του κράτους, είχαν ρεύμα, είχαν νερό. Ξεκίνησαν, λοιπόν, από τη Βίλα Αμαλία. Απ’ αυτή τη βία ωφελείται η τρικομματική κυβέρνηση, η οποία ασκεί πραγματικά βία. Βία δεν είναι οι δύο μολότοφ που έπεσαν σε ένα γραφείο. 


Βία είναι η βία που ασκεί η Κυβέρνηση στον ελληνικό λαό. Βία είναι, αν θέλετε, αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, το σημερινό συνταγματικό πραξικόπημα, η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, το ξεπούλημα των πάντων σε μία συνεδρίαση.

Η Χρυσή Αυγή συμβολικά αποχώρησε από την Επιτροπή, διότι δεν θέλει να νομιμοποιήσει αυτή την προδοτική σημερινή ενέργεια. Οι σημερινές σας αποφάσεις θα ακυρωθούν εκ των πραγμάτων. Οι νόμοι έρχονται και παρέρχονται. Η πατρίδα μένει. Ο λαός μένει. Ο λαός θα σας ακυρώσει.

Η πατρίδα δεν είναι χωράφι του πατέρα σας, ούτε η εθνική περιουσία για να την πουλάτε και να τη δίνετε στους δανειστές. 


Δεν εξιλεώνεστε, λοιπόν, με το να κλαψουρίζετε και να νιώθετε και εσείς, όπως έχει νιώσει η Χρυσή Αυγή, το διωγμό και την τρομοκρατία. Δεν εξιλεώνεστε στα μάτια του ελληνικού λαού για την προδοσία που συντελείτε σήμερα εδώ, η οποία έρχεται σε μία παράξενη χρονική στιγμή. 

Η σημερινή βία, η βία, υποτίθεται, εναντίον της Κυβέρνησης τη δυναμώνει και σκεπάζει το δεύτερο συνταγματικό πραξικόπημα που επιχειρείται για την Πέμπτη που μας έρχεται.

Επιχειρείτε δηλαδή αυτή τη Σαρτζετάκειο τακτική για την ψηφοφορία σχετικά με τις προανακριτικές επιτροπές, ώστε να μαντρώσετε τους δικούς σας και να βγάλετε λάδι τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Αποκαλύπτεστε στα μάτια του λαού, κύριοι της Συγκυβέρνησης, και θα πληρώσετε γι’ αυτό.» 

****** 
Βουλή, 14/1/2013 -  ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ): «Κύριε Πρόεδρε, θα συμφωνήσω με τη Σοφία Βούλτεψη ότι έχουμε δικαίωμα ορισμένοι Βουλευτές και να πούμε τη γνώμη μας, ιδιαίτερα όταν νιώθουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ενοχοποίησης μας.

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο, όσο τρομερό κι αν είναι, εναντίον οποιουδήποτε κόμματος, να θεωρούμεθα ένοχοι και να οφείλουμε να απαντήσουμε.

Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να πω στη Νέα Δημοκρατία ότι απ’ όλη τη δήλωσή της χαίρομαι για το ότι θα συνεχίσει να κάνει τον αγώνα που θέλει, σύμφωνα με την ιδεολογία της, χωρίς να τρομοκρατείται. Αυτό το δέχομαι και το χαίρομαι, ειδικά.

Θέλω όμως να εξετάσει η Νέα Δημοκρατία το γεγονός, μήπως κάποιος ωφελείται – και ποιος ωφελείται από αυτά τα γεγονότα; Οπωσδήποτε, δεν ωφελείται η Αριστερά. Κάποιος άλλος ωφελείται. Μήπως αυτή η ενέργεια προέρχεται από παρακρατικές οργανώσεις, φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία; (...)

Θα ήθελα, επίσης, επιτέλους κάποια φορά να καταδικάσετε και το γεγονός των "πραξικοπημάτων" που γίνονται μέσα στο Κοινοβούλιο με τις πενήντα έδρες παραπάνω – στην κοινή νεοελληνική το μπόνους που σας επιτρέπει να καταδικάζετε το Σύνταγμα και την πλειοψηφία όπως θέλετε εσείς.

Γι’ αυτό το λόγο, επιμένω στο πρόβλημα, ότι δεν μπορεί να είμαι συνέχεια ένοχος. Κι όποιος έχει παρακολουθήσει τη διαδρομή μου θα έχει δει ότι δεν έχω υποστηρίξει έμπρακτα καμία ενέργεια που στρέφεται εναντίον και του λαού και του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. (...)»

****** 
Βουλή, 14/1/2013 - ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Χ.Α.): «Μία απάντηση προς τον εκπρόσωπο και τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη σημερινή επίθεση που δέχθηκαν στα γραφεία τους. Ουδέποτε είπαμε ότι εσείς βάλατε τους αναρχικούς να σας πυροβολήσουν. Δεν είπαμε τέτοιο πράγμα.

 Ξεκαθαρίσαμε όμως ότι σκηνοθετήσατε ένα σκηνικό έντασης, στήσατε κάμερες και κανάλια. Με μία απλή αστυνομική επιχείρηση με έναν εισαγγελέα και μια διμοιρία ματ καθάριζες τη "Βίλα Αμαλία" και όλες αυτές τις παρακρατικές καταλήψεις. Εσείς δημιουργήσατε αυτήν την ένταση με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την παρούσα διαδικασία η οποία είναι πολύ σημαντική.

Όσον αφορά τους τρομοκράτες με τα καλάσνικοφ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αυτοί είναι δέκα αλήτες σεσημασμένοι και πασίγνωστοι στις Αρχές και το πρόβλημα λύνεται εάν και εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση και εφαρμοστούν κατασταλτικά μέτρα και όχι με ψιλή κουβεντούλα μέσα στη Βουλή. Βέβαια η επίθεση που δέχθηκε η Νέα Δημοκρατία σήμερα ήταν αντίποινα για το άδειασμα της "Βίλα Αμαλία". Αυτό είναι δεδομένο.

Εσείς –και απευθύνομαι και στη Συμπολίτευση και στην Αντιπολίτευση- γιγαντώσατε αυτό το απόστημα της αριστερής τρομοκρατίας που ανδρώθηκε το Δεκέμβριο του 2008. Μιας και βλέπω τον κ. Παυλόπουλο εδώ να επισημάνω ότι ήταν δική του τότε η πολιτική πρωτοβουλία της ανοχής και της αμυντικής αστυνομίας, όλη αυτή η γελοιότητα που δημιούργησε τους σημερινούς τρομοκράτες για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τότε ότι πρόκειται για κοινωνική εξέγερση και όλες αυτές τις ανοησίες και οδηγηθήκαμε τελικά στους νεκρούς της Μαρφίν, στους σημερινούς πυροβολισμούς με καλάσνικοφ κ.λπ.

Όσο δε αφορά τη σημερινή ανακοίνωση περί ακροδεξιάς τρομοκρατίας, αυτά τα πράγματα είναι για τα πανηγύρια. Μιλώ γι’ αυτό που αναφέρατε στη σημερινή σας ανακοίνωση περί ακροδεξιάς τρομοκρατίας σήμερα το πρωί.

Να περάσω στο μείζον, στις παρούσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου οι οποίες δεν είναι κάτι νέο για το θλιβερό κρατίδιο στο οποίο έχει μετατρέψει την πάλαι ποτέ ένδοξη Ελλάδα. Πρόκειται για πιστή αντιγραφή της πράξης εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας που κατετέθη σε αυτή την Αίθουσα στις 4 Ιουνίου 2010 ως πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν ψηφίστηκε τότε από τη Βουλή και έδενε τη χώρα με τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Με το άρθρο 14, παρ. 5, της τότε Συμβάσεως η Ελλάς παραιτείτο αμετάκλητα και άνευ όρων από τις ασυλίες της εθνικής της κυριαρχίας. Επρόκειτο και τότε, όπως και τώρα, για μία σύμβαση αποικιοκρατική, που παραβίαζε τη θεμελιώδη αρχή του σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους και με το αγγλικό δίκαιο επρόκειτο για de facto εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. (...)»