ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Ηλίας Κασιδιάρης: ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε για τη λίστα


Βουλή, 17-1-2013 - ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Στα σοβαρά κράτη όταν ένας πολίτης ή ένας πολιτικός κλέψει, καταχραστεί δημόσιο χρήμα, παραβεί το καθήκον του ή καταχραστεί την εξουσία του, κάθεται άμεσα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στη σύγχρονη ελλαδική δημοκρατία, σε μία κατ’ επίφαση δημοκρατία, που έχει αναχθεί σε κλεπτοκρατία, όταν ένας πολιτικός κλέψει ή παρανομήσει, τότε δεν γίνεται απολύτως τίποτα ή μάλλον γίνεται κάτι. Γίνονται διαβουλεύσεις, διασκέψεις, τηλεμαχίες σε τηλεοπτικά παράθυρα, διενεργούνται στημένες ψηφοφορίες.

Αναφέρομαι ασφαλώς στον κατάπτυστο και εγκληματικό νόμο περί ευθύνης Υπουργών, σε ένα νομικό έκτρωμα που έχει ένα και μοναδικό σκοπό: τη διαιώνιση της διαφθοράς, τη συγκάλυψη των ενόχων και τη σωτηρία των διεφθαρμένων προσώπων που φέρουν την απόλυτη ευθύνη για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας.

Ας έρθουμε στο προκείμενο. Προτείνουμε την παραπομπή του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, αλλά πρέπει να διερευνηθεί και το αδίκημα της υπεξαίρεσης εγγράφου, διότι το πρώτο cd το εξαφάνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν γνωρίζουμε αν το παρέδωσε και πού το παρέδωσε.

Επίσης, προτείνουμε την παραπομπή για το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος κι όχι της παραβίασης καθήκοντος, όπως είπε προηγουμένως ο κ. Μεϊμαράκης – διότι το καθήκον δεν είναι χρηματοκιβώτιο για να το παραβιάσουμε, αυτός που τελεί το αδίκημα παραβαίνει το καθήκον του – για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή, τα οποία προβλέπονται στα άρθρα 242 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, 256, 259 και στο άρθρο 18 του ν. 2523/1997, σε συνδυασμό με το άρθρο 46 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ του Ποινικού Κώδικα.

Προτείνουμε, επίσης, την παραπομπή των πρώην Πρωθυπουργών κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου καθώς και του πρώην Υπουργού Οικονομικών για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή, τα οποία προβλέπονται σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα.

Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπανδρέου και Παπαδήμος είναι δυνάμει κατηγορούμενοι για τη λίστα Λαγκάρντ, για μια πολύ συγκεκριμένη υπόθεση οικονομικού εγκλήματος. Πέραν αυτού, όμως, αντιμετωπίζονται από εμάς και ως πρόσωπα "κλειδιά" στο έγκλημα της μετατροπής της Ελλάδος από ανεξάρτητη χώρα σε θλιβερό προτεκτοράτο. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί τεράστια ευκαιρία να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα εις βάρος της χώρας.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Χρυσή Αυγή θα αδράξει την ευκαιρία και θα επωφεληθεί στο έπακρο από το θεσμικό της ρόλο με έναν και μοναδικό σκοπό, να οδηγηθούν αυτά τα τέσσερα πρόσωπα στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε ένα Ειδικό Δικαστήριο που μπορεί να αφορά αποκλειστικά και μόνο την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θα φέρει όμως και ένα τεράστιο ειδικό βάρος, θα δικάσει τα πρόσωπα που έσυραν τη χώρα στα δεσμά του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης συγκροτείται για να ερευνήσει εάν υπάρχει περίπτωση ποινικής δίωξης σε βάρος πολιτικών προσώπων, να διερευνήσει δηλαδή την εμπλοκή τους σε παράνομες πράξεις. Τα μέλη της Ολομέλειας στην αποψινή ψηφοφορία δεν καλούνται να ασκήσουν ποινική δίωξη ούτε να παραπέμψουν πρώην και νυν μέλη της Κυβέρνησης σε δικαστήριο. Αυτό θα κριθεί εκ νέου στην Ολομέλεια, στην οποία θα υποβληθεί το πόρισμα της Επιτροπής.

Επομένως, είναι παράλογο, παράτυπο και ηθικά απαράδεκτο να αρνηθεί το Σώμα την παραπομπή προσώπων στην Επιτροπή, προσώπων για τα οποία υπάρχουν δεδομένες ενδείξεις ενοχής. Η Βουλή σήμερα δεν θα πει "αθώος ή ένοχος", θα πει όμως "διερεύνηση ή συγκάλυψη". Κανείς δεν επιτρέπεται να αρνηθεί την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, εκτός αν επιθυμεί εξ αρχής τη συγκάλυψη.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να διερευνηθεί η εμπλοκή και των τεσσάρων προσώπων στην υπόθεση. Ειδικά για το ρόλο των Παπανδρέου και Παπαδήμου από τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν σήμερα προκύπτει ότι η διαχείριση της λίστας έγινε σε ανώτατο επίπεδο, δηλαδή Διοικητής ΕΥΠ, γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες, Υπουργοί Οικονομικών Ελλάδος και Γαλλίας και Διοικητής ΣΔΟΕ.

Επίσης, το ζήτημα της λίστας Φαλτσιάνι, τμήμα της οποίας είναι η λίστα Λαγκάρντ, είχε απασχολήσει εκτενώς τα ευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις Κυβερνήσεις και ήταν για χρόνια ένα ζήτημα αιχμής. Δεν μπορεί να νοηθεί ότι οι δυο Πρωθυπουργοί δεν είχαν ενημερωθεί λεπτομερώς για την έλευση και τη διαχείριση της λίστας στην Ελλάδα. Από την κατάθεση του ανωτάτου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Χρήστου Αθανασίου στους οικονομικούς Εισαγγελείς προκύπτει ότι ενήμερος ήταν ακόμη και ο τότε επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Είναι, επίσης, ανάξια σχολιασμού η άποψη ότι η λίστα αυτή καθ’ αυτή ως αποδεικτικό μέσο δεν είναι αξιοποιήσιμη. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες της, προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στα εν λόγω πρόσωπα. Άλλωστε, αν δεν ήταν αξιοποιήσιμη, για ποιο λόγο τη ζήτησε ο Παπακωνσταντίνου από τη Γαλλία; Τέλος, η νυν Κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην αξιοποίησή της μετά την εκ νέου παραλαβή της. Απ’ όλα αυτά αποδεικνύεται ότι και οι τότε Κυβερνήσεις μπορούσαν και όφειλαν να είχαν αξιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ. Κυρίως δε από τη στιγμή που ακόμα ο χρόνος και ο τρόπος έλευσής της στην Ελλάδα είναι ανοικτός, δεν νοείται να εξαιρεθεί κάποιο από τα τέσσερα πρόσωπα από τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν, διαδοχικά ένα-ένα αυτά τα πρόσωπα. 

Παπακωνσταντίνου Γεώργιος: δυνάμει κατηγορούμενος για νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργια σε φοροδιαφυγή. Θλιβερή ήταν η εικόνα του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να προσπαθεί να αποκρύψει αυτές τις δεδομένες εγκληματικές του ενέργειες, να συμπεριφέρεται με τεράστια αλαζονεία, να εμπαίζει και να κοροϊδεύει τους ερωτώντες Βουλευτές, να ψεύδεται και να μην απαντά επί της ουσίας σε κανένα ερώτημα. Αντίστοιχη εικόνα και συμπεριφορά στην επερχόμενη Προανακριτική Επιτροπή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε.

Δυστυχώς, το θεσμικό πλαίσιο είναι αστείο και δεν δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που διενεργεί την προανάκριση να εκμαιεύσει την ομολογία του δυνάμει κατηγορούμενου. Σε ένα αληθινά εθνικό κράτος, όμως, άνθρωποι όπως ο Παπακωνσταντίνου, που θεώρησαν εαυτούς απόλυτους μονάρχες, που διέπρατταν όποιο αδίκημα ήθελαν και δεν λογοδοτούσαν σε κανέναν, δεν θα είχαν καμία απολύτως θέση.

Θα αντιμετώπιζαν για την ακρίβεια σκληρή τιμωρία, δίκαιη τιμωρία, η οποία θα προέκυπτε έπειτα από πραγματικές ανακριτικές διαδικασίες που δεν θα είχαν καμία σχέση με το θέατρο που παίζουν αυτοί οι άνθρωποι στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Επαναλαμβάνω ότι η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην επερχόμενη προανακριτική επιτροπή δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει αναλόγου είδους θέατρο.

Ο Παπακωνσταντίνου δεν αντιμετωπίζεται από εμάς απλά ως παράγων που διέγραψε τρία ονόματα συγγενών του από τη δεδομένη κατάσταση για να αποκρύψει τις τραπεζικές τους καταθέσεις. Είναι ο Υπουργός Οικονομικών που πήρε πάνω του όλο το βάρος της πρώτης επαίσχυντης δανειακής σύμβασης με την τρόικα. Είναι αυτός που χρεώθηκε τον εθνικό μας διασυρμό, την ταπείνωση, την οικονομική καταστροφή του ενάμισι εκατομμυρίου ανέργων και των χιλιάδων αυτοκτονιών. Οι πράξεις του αυτές θα τον συνοδεύουν πάντα και αποτελούν για εμάς μόνιμη επωδό σε κάθε πραγματική κατηγορία που του αποδίδουμε.

Ο Τζέφρι Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που επέβαλε τον Παπακωνσταντίνου στην πολιτική ζωή της χώρας. Τον διόρισε στενό συνεργάτη του. Του ανέθεσε εν λευκώ τη διαχείριση των οικονομικών της Ελλάδας σε μία τόσο κρίσιμη εθνικά περίοδο. Το επίμαχο διάστημα που συντελέστηκαν τα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ εγκλήματα, ο Παπανδρέου ήταν Πρωθυπουργός της χώρας, άρα, σ' αυτόν έδινε λόγο η ΕΥΠ, αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών. Άρα, σε αυτόν λογοδοτούσαν οι διπλωμάτες. 

Επομένως, ήταν βέβαιο, όχι μόνο ότι γνώριζε για την έλευση της λίστας, αλλά και πως ο ίδιος συντόνιζε την εν λόγω διαδικασία. Μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Παπανδρέου συμμετείχε από κοινού με τον Παπακωνσταντίνου τον Ιανουάριο του 2011 σε συνάντηση στο Νταβός με το διοικητή της HSBC Ελβετίας. Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι ο Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την παραλαβή της λίστας.

Και ένα ακόμη σημαντικό ντοκουμέντο. Σε συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2010 έκανε μία δήλωση ο κ. Παπανδρέου, η οποία αποδεικνύει πως ήταν απόλυτα ενήμερος και για την έλευση της λίστας και για τις διαδικασίες, οι οποίες ακολουθήθηκαν. Μεταφέρω επί λέξει τα λόγια του. "Έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για να πάρουμε στοιχεία διεθνώς και από τράπεζες του εξωτερικού, όπου ξέρουμε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή και Ελλήνων και θα κάνουμε κάθε τι για να τους αποκαλύψουμε. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες."

Στην περίπτωση Παπανδρέου, λοιπόν, που τα στοιχεία βοούν περί των ποινικών του ευθυνών, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να διαπράξει την πλέον θεαματική κυβίστηση. Το πρωί φώναζε για ξεκάθαρες ποινικές ευθύνες Παπανδρέου – και ορθώς φώναζε – και το βράδυ των αθώωνε πανηγυρικά. Φαίνεται πως μόλις μυρίστηκε εξουσία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε και αυτός τις κωλοτούμπες και τις υπόγειες διαδρομές.

Όσον αφορά τώρα τον πρώην Πρωθυπουργό Παπαδήμο, ασφαλώς και αυτός φέρει ποινικές ευθύνες, διότι ως Πρωθυπουργός την περίοδο που η λίστα Λαγκάρντ παρέμενε στο σκοτάδι διέταξε και επέλεξε την απόλυτη απραγία. Οι φοροφυγάδες τότε τα έπιναν στην υγειά των κορόιδων. Άλλωστε, ο Λουκάς Παπαδήμος διοίκησε τη χώρα ως άνθρωπος των τραπεζών, ως εκλεκτός των τραπεζιτών. Τραπεζίτης ων και ο ίδιος και μάλιστα εξέχον στέλεχος της Τριμελούς Επιτροπής του Δαβίδ Ροκφέλερ και τυχαίνει να είναι και αυτός εξίσου προκλητικός και αμετροεπής που λίγες μόλις ημέρες πριν κριθεί από το Σώμα η παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή, λάμβανε τιμές από τον ΙΟΒΕ μεταξύ καπνιστού σολομού και αυγοτάραχου. 

Αυτή η αλαζονεία και η απάθεια έναντι της συνεχούς δοκιμασίας του λαού από τους μεγάλους καθεστωτικούς παράγοντες είναι που θα οδηγήσει τελικά στην πτώση ολόκληρο το διεφθαρμένο καθεστώς.

Ας έρθουμε τώρα στο νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλο. Και εδώ, τα στοιχεία βοούν. Την ίδια μέρα που ο Διώτης αντέγραφε το στικάκι – ενδεχομένως δε, να το έκοβε και να το έραβε – συναντούσε Παπανδρέου και Βενιζέλο και τους ενημέρωνε για τη φοροδιαφυγή. 

Έπειτα από ένα τέτοιο βαρυσήμαντο γεγονός, το να μας λέτε ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί η εμπλοκή Βενιζέλου στην υπόθεση, δεν πρέπει ο Βενιζέλος, μας λέτε, να δεχθεί καμία ερώτηση, δεν πρέπει να τεθεί στη βάσανο της προανακριτικής, τότε μας πείθετε ότι κάτι υπάρχει. Κάτι πολύ σημαντικό υπάρχει, το οποίο θέλετε να συγκαλύψετε.

Θα σταθώ σε κάτι άλλο, εξίσου σοβαρό: Στη σημερινή ρητορική Βενιζέλου, στο ύφος και κυρίως στην έπαρση με την οποία ομίλησε.

Ομίλησε πράγματι με οργή, ως ένας αθώος, που τον πνίγει ο δίκιο του. Δεν είναι, όμως, ούτε αθώος, ούτε τον πνίγει το δίκιο του. Είναι ένας άριστος γνώστης της ψυχολογίας της μάζας, πολύ καλά προετοιμασμένος και με τεράστιο τάλαντο στην υποκριτική. Με την ίδια οργή ομιλούσε και παλαιότερα για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου. Σήμερα, ο Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στις φυλακές και έχει απολέσει, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, εξ ολοκλήρου την πνευματική του διαύγεια.

Η οργή Βενιζέλου, λοιπόν, ήταν ψευδής, προμελετημένη, όμως, την απέδωσε άριστα. Ομιλούσε, όμως, στο κοινό των εβδομήντα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να του απαντήσουν με πολλαπλάσια οργή, κάθονταν και τον κοιτούσαν αποσβολωμένοι και μόνο που δεν τον χειροκρότησαν.

Δεν είναι δυνατόν, να ομιλεί ο Βενιζέλος για σκευωρία. Την όποια σκευωρία ή την όποια ενοχή του θα την κρίνει η δικαιοσύνη, στην οποία πρέπει να παραπεμφθεί.

Για την αλαζονεία του όμως, και για τα υπόλοιπα αμαρτήματα, στα οποία έχει υποπέσει θα δώσει και γι’ αυτά, οπωσδήποτε λόγο ο Πρόεδρος του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ. Ακόμη κι αν φυλάσσεται σήμερα ως κόρη οφθαλμού από τον κ. Σαμαρά, δεν θα αργήσει η μέρα που θα χάσει αυτήν την υψηλή προστασία. Τότε θα λογοδοτήσει για τη σωρεία των αδικημάτων που έχει διαπράξει, και για τα ποινικά, ιδίως όμως για τα ηθικά.

Αρχικός σχεδιασμός της συγκυβέρνησης ήταν να εκφυλίσει τη διαδικασία με αλλεπάλληλες ψηφοφορίες και με διάφορες τέτοιες ανοησίες. Σοφά ο κ. Βενιζέλος – διότι κατά τη γνώμη μας, ο κ. Βενιζέλος ήταν ο εμπνευστής αυτής της κωλοτούμπας που συνετελέστη σήμερα – άλλαξε το σχέδιο. Δεν χάνει τίποτα, διότι πολλοί Βουλευτές της συγκυβέρνησης για να διαφυλάξουν τα προνόμιά τους δεν θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά θα υπακούσουν τυφλά στη γραμμή Σαμαρά.

Το μετρήσατε σωστά. Είδατε ότι η απαξίωση των θεσμών και της διαδικασίας μεσοπρόθεσμα συνέφερε μόνο τη Χρυσή Αυγή, διότι ο ελληνικός λαός θα έβλεπε πλέον ξεκάθαρα ότι το καθεστώς αυτό που υπηρετείτε δεν είναι δημοκρατία, αλλά κλεπτοκρατία. Ακόμη κι αυτοί που δεν κλέβουν, εργάζονται συστηματικά για τους κλέφτες με μοναδικό στόχο να διαφυλάξουν την αμαρτωλή τους εξουσία και να συνεχιστεί εσαεί η παραμονή της χώρας στα δεσμά του ξένου παράγοντα.

Βασικό σύνθημά μας στη Χρυσή Αυγή είναι ένα: "Γκρεμίστε τη δικτατορία των διεφθαρμένων".

Ανάλογες ευθύνες με τους διεφθαρμένους, όμως, έχουν και όσοι πολιτικοί παράγοντες συγκαλύπτουν την ατιμωρησία. Ευθύνες έχει ο κ. Σαμαράς που συγκαλύπτει τον κ. Βενιζέλο για να διασώσει τη συγκυβέρνηση του μνημονίου. Ευθύνες έχει ο κ. Τσίπρας που συγκαλύπτει τον κ. Παπανδρέου για λόγους ψηφοθηρικούς και για να δείξει καλή διαγωγή στη διεθνή τοκογλυφία. Ευθύνες έχουν όσοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν σήμερα "Ναι" και στις τέσσερις κάλπες κι όσοι αρνηθούν να ψηφίσουν αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή τους, πιστοί σε μια κομματική πειθαρχία που αντιμάχεται την απόδοση δικαιοσύνης.

Η πολιτική κάθαρση, όμως, το βασικότερο αίτημα της κοινωνίας και του λαού θα επέλθει. Η Ελλάδα έχει πάνω απ’ όλα ανάγκη τη σκληρή τιμωρία όσων παρανόμησαν και καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

Η λίστα Λαγκάρντ είναι η επιτομή της μεταπολιτευτικής διαφθοράς. Πρόκειται για οικογένειες που πλούτισαν πάνω στον κόπο και στο αίμα χιλιάδων και για πρόσωπα που εκμεταλλεύθηκαν τη διαπλοκή τους με πολιτικούς παράγοντες για να εισπράξουν υπερκέρδη από το τίποτα.

Τα τεράστια κεφάλαια της λίστας είναι η μετεξέλιξη των τοκογλυφικών δανείων που υπερχρέωσαν το ελληνικό κράτος, την ώρα που καταστρέφονταν όλες οι παραγωγικές του δομές.

Ακόμα κι αυτά που παρουσιάζονται ως νόμιμα είναι ανήθικα κέρδη, λεφτά που συσσωρεύονταν παράτυπα στην κατοχή της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η αιτία της σημαντικής κατάντιας της Ελλάδος.

Για τη μη αξιοποίηση της λίστας είναι απολύτως υπεύθυνοι και οι τέσσερις παράγοντες που εξετάζουμε σήμερα, γι’ αυτό και το Σώμα είναι υποχρεωμένο να παραπέμψει και τους τέσσερις.

Οι ευθύνες, όμως, αγγίζουν και άλλους, ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που δεν τολμάει να ανοίξει τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα του Λουξεμβούργου, τη λίστα με τα ακίνητα του Λονδίνου. Δεν τολμάει να ανοίξει τις λίστες, γιατί δεν τολμάει να αγγίξει τη διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική τάξη που εξουσιάζει ακόμα την Ελλάδα. Απαιτείται πολιτική κάθαρση και κυρίως, συνολική πολιτική αλλαγή.

Απαιτούνται καθαρά χέρια που θα αρπάξουν τους ενόχους και θα τους βάλουν στη φυλακή και θα δημεύσουν τις περιουσίες τους όσο ψηλά κι αν αυτοί ευρίσκονται, διότι οι περιουσίες αυτές χτίστηκαν πάνω στη διαφθορά και τη διαπλοκή και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της παρακμή. »