ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Τα ήξεις αφήξεις του Γιάννη Στουρνάρα στο CNN

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο εκτός λογικής, τόπου και χρόνου Υπουργός Οικονομικών του υπό Γερμανική κατοχή Λαμογιστάν, Γιάννης Στουρνάρας, εμφανώς ενοχικός και αμυνόμενος, ενίοτε δε και τρεμάμενος, επανέλαβε τα γνωστά "ΑΝ"και "ΕΦΟΣΟΝ", που έχουμε ακούσει κατά κόρον από τους Πρωθυπουργούς και Υπουργούς Οικονομικών του Λαμογιστάν την τελευταία τριετία. 
Τα ίδια είχε ψελλίσει στις 21/12/2012 και ο Αντώνης Σαμαράς «Τη διαβεβαίωση ότι εφόσον εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα παρέχει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.» (tanea)

ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ εφαρμοστεί το πρόγραμμα, δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα! ΑΝ δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα τότε θα ληφθούν κι άλλα σκληρά μέτρα, τα γνωστά και "πρωτότυπα", όσο και αδιέξοδα: περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και φόροι επί φόρων στους φόρους ώ φόροι!

Αντί να τιμωρούνται με απολύσεις και πρόστιμα οι ένοχοι χαραμοφάηδες επιβήτορες της εξουσίας που δεν εφαρμόζουν το πρόγραμμα, τιμωρούνται δι' εξοντωτικού οικονομικού μαστιγώματος τα αθώα συνήθη υποζύγια: μισθωτοί και συνταξιούχοι, με εξολοθρευτική μανία στην πάλαι ποτέ μεσαία τάξη.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Στουρνάρας ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. Μας είπε ότι ακόμη κι αν επιτύχουν οι αχαΐρευτοι να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της Τρόικας - πράγμα εντελώς απίθανο διότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν ως προς το σκέλος της φοροείσπραξης - ακόμη όμως κι αν γίνει αυτό το θαύμα στο Λαμογιστάν, εντούτοις θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα το 2014. Πάντως, τα νέα αυτά μέτρα δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο σκληρά όσο τα φετινά! Καταλάβατε παίδες Ελλήνων αλύτρωτων; Τα νέα μέτρα το 2014 δεν τα γλιτώνουμε έτσι κι αλλιώς,  είπε ο Στουρνάρας με εμφανή αμηχανία μπροστά στη δημοσιογράφο του CNN. Ακούστε τον:


Γιάννης Στουρνάρας: «"Αν εφαρμόσουμε σωστά το πρόγραμμα, είμαι βέβαιος ότι αυτά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στους προϋπολογισμούς για το 2013-14 θα είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα. Το 2012 η εκτέλεση του προϋπολογισμού ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο... Ελπίζω ότι το ίδιο θα γίνει το 2013... 
Αν επιτύχουμε, τα μέτρα δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο σκληρά το 2014" δήλωσε στο CNN, ο Γ. Στουρνάρας, τονίζοντας: "Είμαστε πιο ασφαλείς τώρα... Αντιλαμβάνομαι φυσικά και θέλω να πω στον κόσμο ότι το 2013 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για τον λαό... Τώρα όμως είναι σαφές ότι υπάρχει φως στο τούνελ".» 

Κι εμείς πώς δεν το βλέπουμε αυτό το φως στο τούνελ, Γιάννη μ';

«Ερωτηθείς σε σχέση με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η πιθανότητα είναι "πολύ μικρή, ασήμαντη", ενώ διαφώνησε με την δημοσιογράφο που χαρακτήρισε "εύθραυστη" την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, λέγοντας πως o ίδιος θεωρεί ισχυρό τον κυβερνητικό συνασπισμό. 
"Μιλώ καθημερινά με τους τρεις πολιτικούς ηγέτες και είναι πεπεισμένοι ότι η παρούσα κυβέρνηση θα διαρκέσει" ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι είναι προς το συμφέρον και των τριών εταίρων να αντέξει ο συνασπισμός".»

Και επειδή οι τρεις ηγέτες της συμφοράς μας πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα διαρκέσει - ευσεβείς πόθοι - ο Στουρνάρας το παίρνει ως δεδομένο ότι έτσι θα γίνει, διότι αυτό είναι, άκουσον άκουσον, προς το συμφέρον και των τριών! Κούνια που τους κούναγε...

 «Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ δήλωσε ότι η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το τι συνέβη πραγματικά, αλλά όπως επεσήμανε "δεν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο μυστήριο" όσο φαίνεται. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση, πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπου υπάρχει η λίστα, δεν γίνεται τόση φασαρία.»

 Τις κρύβουν τις λίστες σε συρτάρια και τις παραποιούν σε άλλες χώρες, στουρνάρι μου, ή αθόρυβα τις αξιοποιούν και εισπράττουν φόρους;

 «Ερμήνευσε μάλιστα όλον αυτό τον θόρυβο ως "έλλειψη επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση για τα πραγματικά προβλήματα όπως είναι η οικονομία".» 

 Ώστε έτσι, ε;  Πόσους φόρους μαζέψατε από τα 2.000 τόσα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, Γιάννη Στουρνάρα; Όλα τα ποσά ήταν καθαρά και φορολογημένα; Τίποτα δεν ήταν "μαύρο", εννοώ από μίζες και άλλα τυχερά; Και πόσες άλλες λίστες  με δεκάδες χιλιάδες ονόματα μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού έχετε στα χέρια σας και τις προσκυνάτε με ευλάβεια; Για δες εδώ!

 «"Η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί (τη λίστα) ως άλλοθι γιατί δεν έχει επιχειρήματα, δεν έχει πρόταση να υποβάλει σε μένα και την κυβέρνηση για το πώς θα πρέπει να χειριστούμε την οικονομία", δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας.» 

 Κλασσικοπερίπτωση φτηνής αντιπολιτευτικής τακτικής! Εκατοντάδες ρεαλιστικές προτάσεις έχω ακούσει εγώ από την αντιπολίτευση.  Πάρε μία για παράδειγμα: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ! Εσύ, Γιάννη Στουρνάρα, βαρήκοος είσαι και δεν τις άκουσες; Και δεν καταλαβαίνεις ότι αποφεύγοντας ν' απαντήσεις  για την "ταμπακιέρα" που ερωτάσαι γίνεσαι διεθνώς ρεζίλι; Ούτε αυτό το απλό κατανοείς;

 «Αναφερόμενος στους προκατόχους του, είπε ότι προσπαθεί να μάθει από τα λάθη τους, ενώ χαρακτήρισε εκ νέου την ελληνική οικονομία, "την τελευταία οικονομία σοβιετικού τύπου στην Ευρώπη" σημειώνοντας ότι έχουν γίνει βήματα για την απελευθέρωση των αγορών και την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.» (ethnos)

Κοιτάξτε, παίδες Ελλήνων, τι μαθαίνουμε! Ο Γιάννης Στουρνάρας προσπαθεί να μάθει από τα λάθη των αποτυχημένων προκατόχων του! 
Πώς;  Απλά επαναλαμβάνοντας με ευλάβεια τα λάθη τους εις τη νιοστή δύναμη, ώστε να επαληθευτεί και στο πρόσωπό του το ρηθέν από τον Αϊνστάιν: "Παράνοια είναι το να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, κι ωστόσο κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα." 

Όσο για οικονομία σοβιετικού τύπου, που είπες, Γιάννη Στουρνάρα, μήπως με την πολιτική σκληρής λιτότητας  που εφαρμόζετε ετοιμάζετε την πρώτη οικονομία σοβιετικού τύπου στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση του εφιαλτικού "Υπαρκτού Σοσιαλισμού"; Μήπως το μακάβριο πείραμα της διεθνούς πλουτοκρατίας είναι κομμουνισμός για τους πολλούς και καπιταλισμός για την νομενκλατούρα; Μάλλον προς τα εκεί πάει το πράγμα...