ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Τι είπε ο πατέρας της φοιτήτριας που βιάστηκε από συμμορία στην Ινδία

 
Ο Badri Singh Pandey, τραγικός πατέρας της Jyoti Singh Pandey, ποζάρει για μια φωτογραφία στη Ballia, Uttar Pradesh. 

Ο πατέρας της 23χρονης, που έπεσε θύμα φρικιαστικού βιασμού από μια συμμορία στην Ινδία, έδωσε την άδεια για ν’ αποκαλυφθεί το όνομά της για πρώτη φορά. Ο Badri Singh Pandey είπε ότι θέλει «ο κόσμος να ξέρει» το όνομα της κόρης του Jyoti, η οποία πέθανε σ' ένα νοσοκομείο της Σιγκαπούρης 13 ημέρες μετά από το βάναυσο βιασμό της στο Νέο Δελχί.  

«Είμαι υπερήφανος γι’ αυτή. Η αποκάλυψη του ονόματός της θα δώσει το θάρρος σε άλλες γυναίκες που έχουν επιζήσει τέτοιων επιθέσεων», είπε ο Singh Pandey. «Θα βρουν δύναμη από την κόρη μου.» (πηγή)

Γιατί ήταν υπερήφανος ο τραγικός πατέρας της άτυχης Jyoti; Διότι η κόρη του δεν παραδόθηκε παθητικά στους βιαστές της αλλά πάλεψε εναντίον τους με νύχια και με δόντια, στην κυριολεξία, δαγκώνοντάς τους.

Ο συντετριμμένος πατέρας είπε επίσης ότι δεν είχε καμία επιθυμία να δει τα πρόσωπα των ατόμων που κατηγορήθηκαν για τη βάρβαρη σεξουαλική επίθεση στην κόρη του, αλλά θέλει απλά να δει να τιμωρηθούν και να κρεμαστούν. «Θάνατος και στους έξι», είπε. «Αυτά τα άτομα είναι κτήνη. Πρέπει να γίνουν παράδειγμα ότι η κοινωνία δεν θα επιτρέψει σε τέτοια πράγματα για να ξανασυμβούν.»

Ο κ. Singh Pandey είπε πώς η κόρη του, παρά το μαρτύριό της, ήθελε να ζήσει. Καθώς έχανε και ξανάβρισκε τις αισθήσεις της στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με την οικογένειά της μέσω των γραπτών σημειώσεων. «Είχε ένα σωλήνα σίτισης στο στόμα και ήταν δύσκολο να μιλήσει», είπε. «Ωστόσο έγραψε σε κάποιο χαρτί ότι ήθελε να ζήσει, ήθελε να επιζήσει και να μείνει  κοντά μας... Αλλά στο τέλος η μοίρα είχε τον τελευταίο λόγο.» (dailymail)

Σε μια συνέντευξη  στο BBC, την πρώτη από τότε που έγινε η επίθεση, και μία ημέρα αφότου διασκόρπισε τις τέφρες της κόρης του στα ιερά ύδατα του ποταμού Γάγγη, ο πατέρας της αποκάλυψε πώς η κόρη του ήθελε να γίνει γιατρός και είχε υποσχεθεί να ανυψώσει την οικογένειά τους από τη φτώχεια. Είπε: «Ήταν πολύ άκαμπτη για οτιδήποτε ήθελε. (...)  Ήταν το ίδιο στο γυμνάσιο.  Ήθελε να γίνει γιατρός και είπε ότι ήταν θέμα μόνο μερικών ετών, και πως όταν γινόταν γιατρός (όλα τα βάσανά μας) θα τελειώσουν. Θυμάμαι μια φορά που τη ρώτησα "ποιοι είναι οι φίλοι σου";   Μου απάντησε, "μπαμπά μόνο τα βιβλία είναι φίλοι μου". » (πηγή)

MUMBAI BAR VANDALISED FOR SELLING 'RAPIST COCKTAIL'

image002.png
A bar selling a cocktail called the 'rapist' has been vandalised by a group of women from India's Nationalist Congress Party.
The women teared up the menus and attacked the staff at the Bonobo bar in Mumbai where the drink is sold.
The cocktail is named 'Balatkari' and members of the party are demanding that the police arrest the bar owners.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2257202/Delhi-rape-victims-friend-claims-police-waited-TWO-HOURS-taking-hospital.html#ixzz2HKHcTjVI
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook