ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Υποτονικός, άνευρος και... γερμένος ο Αντώνης Σαμαράς


Με ψυχραιμία απλού παρατηρητή, ο Αντώνης Σαμαράς ομολόγησε χθες στο Ζάτπειο - ο δολοφόνος ξαναγυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος - την τραγική αποτυχία της πολιτικής των μνημονίων που εφαρμόζει, μιας πολιτικής που στο παρελθόν, από το ίδιο μέρος, είχε ξορκίσει επανειλημμένα ως αδιέξοδη και καταστροφική.

Παραθέτω απόσπασμα από το χαιρετισμό του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

 Αντώνης Σαμαράς: «Πιστεύω, Θεοφιλέστατε, κυρίες και κύριοι, πιστεύω στη δύναμη, στη θέληση, στο φιλότιμο και στην καρδιά του Έλληνα, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες, τις σκληρές ώρες που περνά η πατρίδα μας.
 (...)
Θέλω αυτές τις κρίσιμες ώρες, κύριε πρόεδρε, να γνωρίζετε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αγωνίζεται νυχθημερόν, για να σηκώσει ψηλά και πάλι την πατρίδα μας. Για να μπούμε σε αυτή την πορεία που οι οικονομολόγοι αποκαλούμε οικονομική ανάκαμψη.

Για να ξανακάνουμε δυνατή με ανάπτυξη παντού την Ελλάδα, για να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στα νέα τα παιδιά, για έργο, για δουλειά, ώστε να υπάρξει και το μεγάλο ζητούμενο που λέγεται κοινωνική συνοχή, που είναι επόμενο σε αυτές τις σκληρές ώρες να έχει τραυματιστεί βαριά, όταν η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς πρωταγωνιστεί με το απίστευτο ρεκόρ της ανεργίας των νέων, να φθάνει περίπου στο 60%. (...)

Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί οι Έλληνες θα νικήσουμε τελικά σε αυτό τον αγώνα με έμπνευση, με δουλειά, με φιλότιμο και πάνω από όλα με αγάπη για τον τόπο μας που τόσο δύσκολα δοκιμάζεται.

Άλλη μια φορά εκ μέρους, πιστεύω, όλου του Ελληνικού λαού ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Ευχαριστούμε πολύ».

Ώστε η Ελληνική κυβέρνηση των Μερκελιστών αγωνίζεται μέρα και νύχτα για την πολυπόθητη ανάκαμψη, ώστε να δώσει ευκαιρίες στα νέα παιδιά, όσα δεν ξενιτεύτηκαν ακόμη, να πάρουν κι αυτά το μεροκάματο της πείνας,  για να υπάρξει το μεγάλο ζητούμενο που είναι η κοινωνική συνοχή! Προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει αρχίσει να νιώθει τους τριγμούς της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, και γι'' αυτό γέρνει όταν μιλάει.

Με άλλα λόγια, αγωνίζεται να φέρει ξένους επενδυτές (άρπαγες) στην Ελλάδα, όταν οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι απάτριδες σταλίζουν τα μαύρα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού ή επενδύουν σ' άλλη γη σ' άλλα μέρη με κινέζικους μισθούς - εμείς δεν φτάσαμε ακόμη σ΄αυτό το επίπεδο - και σφυρίζουν αδιάφορα στο εθνικό προσκλητήριο.

Για κακή του τύχη - άμα δε σε θέλει.. - στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου καθόταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Αντώνης με αμηχανία αναγκάστηκε να τον χαιρετίσει φευγαλέα. Ήταν η πιο ψυχρή χειραψία του αιώνα, και, όπως γράφει το newsbomb, η προσπάθεια να αποφύγουν ο ένας το βλέμμα του άλλου ήταν εμφανής. Άλλο τώρα αν Το Βήμα εξέλαβε τη χειραψία ως θερμή!
 Ξαναδείτε παρακαλώ το video στην αρχή της ανάρτησης  δα διαπιστώσετε ιδιόις όμμασι αν αυτό που βλέπετε είναι θερμό ή ψυχρό.


Πάντως είναι τραγική ειρωνεία, και ασφαλώς δικαίωση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εν ζωή, το γεγονός ότι η πολιτική που επεδίωκε να εφαρμόσει, και για την οποία τον γκρέμισαν από την εξουσία - πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και δραστικής μείωσης του δημόσιου τομέα - εφαρμόζεται σήμερα ως πανάκεια από τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε για να τον ρίξει από την κυβέρνηση πριν από 20 χρόνια, τον Αντώνη Σαμαρά.

Όσο αρνητική γνώμη κι αν έχει κανείς για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - της καλής προβατίνας κουδούνια της κρεμάνε, λέει η παροιμία - αν είμαστε αντικειμενικοί, πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπήρξε ο πιο ρεαλιστής και αντιλαϊκιστής πρωθυπουργός της  μεταπολίτευσης, και προσωπικά πιστεύω πως αν αφηνόταν να εφαρμόσει την πολιτική του η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική.

Οι τρεις αλλεπάλληλες κυβερνήσεις του σοσιαληστρικού ΠΑΣΟΚ που επακολούθησαν (Οκτώβριος 1993- Μάρτιος 2004), στις οποίες ο Αντώνης Σαμαράς είχε ανοίξει διάπλατα το δρόμο, ήταν αρκετές για να διαλύσουν την οικονομία με τις πολιτικές των μαζικών διορισμών, των παροχών με δανεικά, των μιζών, της αφαίμαξης των αποταμιεύσεων των νοικοκυραίων μέσω του απατηλού λαϊκού καπιταλισμού (νομότυπη υπεξαίρεση μέσω Χρηματιστηρίου), και της λεηλασίας των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσω του τζόγου.

Ο Κωστάκης  Καραμανλής που κυβέρνησε στη συνέχεια (Μάρτιος 2004 - Οκτώβριος 2009) αποδείχτηκε πολύ μικρός για ν' ανατρέψει την εθνική καταστροφή που νομοτελειακά ερχόταν. Αντί να πάρει επειγόντως σκληρά μέτρα, που τότε θα ήταν χάδια μπροστά στα δολοφονικά σημερινά,  υιοθέτησε την ήπια προσαρμογή - πάγωμα μισθών και συντάξεων -  για την οποία χτυπήθηκε ανελέητα από το λαϊκιστή Γιωργάκη Παπανδρέου, που βιαζόταν να πάρει την εξουσία για να μας παραδώσει σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ.

Τα επόμενα τραγικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες τα ξέρετε διότι τα βιώνετε...

Αντώνη Σαμαρά, έχεις μια μοναδική ευκαιρία τώρα που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ακόμη ζωντανός: να του ζητήσεις  δημόσια, ταπεινά και ειλικρινά ΣΥΓΝΩΜΗ! 
Θα σου κάνει καλό, και θα κάνει καλό και στην Ελλάδα. Διότι τις δικές σας αμαρτίες πληρώνουμε οι Έλληνες. Έπρεπε ήδη να το είχες κάνει προ πολλού, αλλά η συγνώμη χρειάζεται μεγαλείο ψυχής. Δείξε μας, έστω και καθυστερημένα, ότι το διαθέτεις!